מאת: אביטל משי
רגע לפני חג האהבה, המלצות לתערוכות אינטימיות במיוחד בגלריות באזורינו. מוזיאון קנטור מציג הסתכלות קרובה על הפנים בתערוכת צילומי פורטרטים, בגגוזיאן בסן פרנסיסקו מחוות אינטימיות בפיסול אקספרימנטלי, בפייס בפאלו-אלטו פסלי-פיקסל (מסתבר שיש גם כאלו), באוניברסיטת סן-חוזה מיצב ״תעלת-זמן״ של האמן הנודע ברוס נאומן ולסיום, תערוכה אחת שלא מוכנה להיכנע לקיטצ׳ שכותרתה- אנטי-ולנטיין.
About Face: Intimacy and abstraction in in photographic portraits
תערוכה זו בוחנת את האינטימיות המסתורית של תצלומי תקריב של צלמים ידועים כגון אנסל אדמס, אימגן קנינגהם, ברברה מורגן ועוד. בכל אחד מן הצילומים המרשימים מוצגים פרטים מדויקים וחדים של פניהם של המצולמים עד כדי כך שניתן לקרוא את מצב הרוח או את האישיות של האדם המצולם. יחד עם זאת, הגאומטריה הנקייה והקומפוזיציה המחושבת מאפשרים גם הפשטה אשר בדרך כלל אינה אופיינית בצילומי פורטרט.
Cantor Art Museum, Stanford University
התערוכה פתוחה לקהל עד ה-4 במרץ.
Close at Hand: Modern and Contemporary Sculpture
תערוכה זו מתמקדת במחוות אינטימיות אשר באות לידי ביטוי בפיסול אקספרימנטלי. האמנים המשתתפים בתערוכה בוחנים חומרים חדשים ומשווים אותם לחומרי פיסול מסורתיים. בתוך כך נוצרים ניגודים חזקים ומעניינים אשר מטשטשים את הגבולות שבן המציאות ובין הייצוג של המציאות. חומרים שאנחנו רגילים לראות בצורה אחת מוצגים לעינינו בצורה לגמרי אחרת.
(Sculpture by Urs Fischer- Low Lying Cloud, 2016)
Gagosian Gallery, San-Francisco
התערוכה פתוחה לקהל עד ה-24 בפברואר.
Trans-Figure: Kohei Nawa
תערוכת יחיד ראשונה בארה״ב לאמן היפני קוהי נאוה. האמן בוחן דימויים פיסולים כפי שהם נראים בעידן הטכנולוגי דרך מסכי מחשב ופיקסלים. נאוה משתמש בצעצועים, פוחלצים, כלי נגינה וחפצים יומיומיים אחרים ומייצר אותם מחדש מכדורי זכוכית בגדלים שונים. התוצאה מרגשת ועדינה, משנה את פני השטח של כל אובייקט ומציגה עומק חדש דרכו אפשר להסתכל על כל אחד מן הפסלים.
התערוכה פתוחה לקהל עד ה-25 בפברואר.
Time Tunnel: Bruce Nauman’s Corridor
ברוס נאומן, אחד האמנים המסקרנים והאהובים עליי ביותר. בכל פעם שאני רואה יצירה שלו אני מופתעת מחדש מהמרחב היצירתי האינסופי שלו. נאומן התנסה במהלך הקריירה שלו עם כל כך הרבה חומרים וגישות ועבודותיו המרתקות בוידאו, ניאון, ציור, פיסול, מיצב ומיצג מופיעות במוזיאונים החשובים בעולם. המיצב המוצג בגלריה לאמנות באוניברסיטת סן-חוזה הוצג לראשונה ב-1970 בגלריה זו בדיוק על ידי נאומן בעצמו. השחזור של היצירה מציג מסדרון שבתוכו מראה ומזמין את הצופים להיכנס לתוכו ולחוות חוויה שונה, אחרת ובלתי ידועה מראש. במקביל לשחזור זה, בחלל נוסף מוצגת עבודה עכשווית אשר מתכתבת עם העבודה של נאומן ומזמינה את הצופים להיכנס לתוך מסדרון של מציאות מדומה.
Natalie and James Thompson Art Gallery
התערוכה פתוחה לקהל עד ה-23 בפברואר.
The (Anti) Valentine show
תערוכת (אנטי)-ולנטיין חוזרת בפעם השנייה לגלריה זו, אשר פותחת את שעריה לאמנים מקומיים אשר רוצים לבטא את דיס-ההשראה שלהם מהרומנטיקה שבאוויר. השנה נענו לקריאה 140 אמנים, ובתוכם גם אני, בתצוגה מגוונת של אנטי-אהבה, אנטי-מסחור, אנטי-אוביקטיבציה ואנטי-צביעות. מרוב אנטי בסופו של דבר מדובר בתערוכה נוגעת ללב 🙂
התערוכה פתוחה לקהל עד ה-18 בפברואר.
ולסיום ציטוט בהשראת חג האהבה:
״אמנות ואהבה הן בעצם אותו הדבר – זהו התהליך שבו לפתע אתה רואה את עצמך במשהו שהוא לא אתה״ — צ׳אק קלוסטרמן
למחשבות נוספות, צילומים מתערוכות וצילומים של האמנות האישית שלי – avitalix@