הצצה לבית מעוצב בסגנון Mid Century Modern בסאניוויל

צילום: לימור אדרי

על הבית: בית פרטי הממוקם בסאניוויל בשטח של כ-sq ft1600.

הדיירים: זוג עם שלושה ילדים בגילאי 6 עד 10.

תקציב השיפוץ: כ-180 אלף דולר. התקציב כולל את עבודת הקבלן, הנגרות עבור כל הבית, הרהיטים, האביזרים, העיצוב וניהול הפרוייקט.

לפני כשנה פנה אל המעצבת כרמית אורון זוג עם שלושה ילדים קטנים וביקש שתעזור לו בשיפוץ ביתו בסאניוויל. את הבית רכש מספר שנים קודם לכן וחיכה עם השיפוץ עד שיהיה לו תקציב מספק לשיפוץ הבית כולו בבת אחת.

מאחר ושני בני הזוג עובדים במשרה מלאה, הם ביקשו מכרמית מראש לנהל את כל תהליך השיפוץ, החל מהכנת התוכניות ובחירת כלל החומרים ועד לרמת ריהוט הבית ואבזור האמבטיה. עוד הם הוסיפו שהשיפוץ חייב להסתיים בתוך חודשיים מאחר שהם יגורו בדיור זמני ולכן משך השיפוץ היה מוקצב מראש.

הבית נבנה בשנות ה-90 וכמו רבים מהבתים כאן בעמק, התאפיין בעיצוב מאוד אמריקאי – שטיחים מקיר לקיר, במיוחד במקומות אסטרטגיים כמו חדר האוכל, מטבח עץ עם משטח עבודה שעשויי מאריחים מרובעים קטנים וחללים ללא תאורה עילית.

הלקוחות ביקשו להפוך את הבית למודרני ומואר יותר, הם רצו לשפר את הנראות ואת הפונקציונליות של חדרי האמבטיה ולהוסיף כמה שיותר מקומות אחסון. היה ברור להם שאת השטיחים הם רוצים להחליף ברצפת עץ למעט חדרי השינה, שיש להחליף את כל משקופי הדלתות והפנלים, להוסיף תאורה ווילונות וגם לצבוע את הבית מבחוץ.

ברגע שחלקו עם המעצבת את אלבומי ההשראה שלהם, היה ברור שסגנון ה-Mid century modern  משחק תפקיד מאוד משמעותי בסגנון העיצובי של הזוג.

המטבח

צילום: לימור אדרי

"במטבח המקורי היו ארונות שחצצו בין שולחן האוכל לבין חלל המטבח, מה שגרם לכך שהמטבח נראה קטן יותר והזרימה של החלל נפסקה בחציצה זו" מספרת כרמית, "החלטנו לוותר על החלק הזה של הארונות ולמקם אותו במקום אחר, עם ארונות מהרצפה עד התקרה שמספקים אחסון גדול יותר. בנוסף, החלטנו להפוך את הקיר השמאלי של המטבח לקיר סגור מן הרצפה ועד התקרה אשר יכיל בתוכו את המקרר, המיקרוגל והרבה מגרות ומדפים לאחסון מוצרים יבשים.

המטבח לפני.

את המיקרוגל החבאנו מאחורי קלפה מתרוממת. את שטח העבודה פתחנו כמה שיותר והשארנו כמה שיותר משטח עבודה פנוי. הלקוחות ביקשו מראה לבן ונקי וכדי מעט ״לשבור״ אותו, הוספנו מדף עץ צר שהולך מקצה לקצה מתחת לארונות העליונים ועוד מדף עץ פתוח לספרי בישול. את המטבח בנה נגר אשר בנה גם את ארונות האמבטיה בכל הבית.

בחרנו להשתמש במשטח עבודה (״שיש״) בגוון מלט בגימור מאט ולסיימו בצורה מינימליסטית ונקייה.

החלק האהוב עלי במטבח הם האריחים שיוצרו בעבודת יד על ידי חברה בשם Fireclay Tile בסן פרנסיסקו. לכל אריח יש עומק וצבע מיוחד, והשילוב עם הצורה הגאומטרית מקנים לחלל סגנון מאוד ייחודי.

הסלון וחדר המשפחה

צילום: לימור אדרי

המטבח צמוד לחדר המשפחה וכדי ליצור הרמוניה עיצובית בין שניהם, הוספנו מדף פתוח מעץ אלון שמזכיר בצורתו ובצבעו את המדפים הפתוחים במטבח. את האח בחרנו שלא להחליף, אלא רק להחליף את הדלתות ואת האריחים סביבו ולבנות קיר לטלוויזיה שיסתיר את הכבלים.

בין הסלון לחדר המשפחה היה במקור חלון, אפילו עם תריסי עץ (!), אותו החלטנו לסגור, לבטל את התקרה המונמכת ולהחליף תאורה. המנורות הן של טום דיקסון, מעצב אמריקאי נפלא.

רוב הרהיטים בבית נקנו ב-West Elm בעיקר בגלל הקו העיצובי של החנות שמאוד מתכתב עם הסגנון העיצובי של הבית וגם בגלל מהירות האספקה שלהם שכן עבדנו בלוח זמנים מאוד צפוף".

צילום: לימור אדרי

סלון הבית לפני ואחרי

חדרי הרחצה

עיצוב וינטאג' בהזמנה אישית. צילום: לימור אדרי

שימוש בגוונים של שחור, לבן, זהב מאט, עץ אגוז והרבה משחקים גאומטריים כיאה לסגנון. צילומים: לימור אדרי

"על מנת ליצר את שידות האמבטיה עם ניחוח Mid century modern, כלומר שיראו כמו רהיט וינטאג׳ ויחד עם זאת שיהיו פרקטיות ומלאות אחסון, נאלצנו לפנות לנגר, ולכן לכל אמבטיה תוכננה ועוצבה שידה משלה שענתה על צרכי הלקוחות.

חדר הרחצה לפני השיפוץ

אצל הילדים, יצרנו סל כביסה מובנה בארון בתוך מגירה נשלפת. אצל ההורים, יצרנו מגירות רחבות לאחסון ובשירותי האורחים, יצרנו שוב רהיט עם מקום אחסון למגבות ידיים ונייר טואלט בתוך המגירה.

הצבעוניות שנבחרה לכל האמבטיות, נגזרה אף היא מלוחות ההשראה של הלקוחות וכללה בעיקר גוונים של שחור, לבן, זהב מאט, עץ אגוז (Walnut) והרבה הרבה משחקים גאומטריים כיאה לסגנון.

בחרנו ללכת עם ברזים בגימור מאט שחור ולהוסיף זהב מאט בתאורה ובידיות ולהשתמש בשיש קאררה איטלקי (Carrara) בגימור מאט.

בחדר הרחצה של ההורים היה בעבר ג׳קוזי, אותו החלטנו לבטל ולבנות במקומו מקלחת זוגית רחבה ומפנקת עם שני ראשי אמבטיה שמתפקדים בו זמנית.

יחידת ההורים

חדר שינה בסגנון מיד סנצ'ורי עם פינת עבודה קטנה. צילום: לימור אדרי

בחדר ההורים המשכנו כמובן עם הקו העיצובי ובחרנו טפט צבעוני מ-ETSY ששוב, מתכתב עם סגנון ה- Mid century. הטפט משתלב נפלא עם הרהיטים שנבחרו ובנוסף, לבקשת הלקוחה, יצרנו לה פינת עבודה בחלל.

חדר הילדים

צילום: לימור אדרי

בחדר הבנות השתמשנו שוב בטפט שרכשנו מETSY והוספנו תמונות ופינת עבודה חמודה.

 

על המעצבת: כרמית אורון מעצבת פנים בעמק מזה כ-7 שנים ומתמחה בעיצוב בתים פרטיים ובשיפוצים בכל סדר גודל. משרדה מכין תוכניות הגשה לעירייה, הדמיות, בחירת חומרים ובחירת רהיטים בנוסף לניהול הפרויקט עצמו.

המשרד משרת לקוחות מאזור סן פרנסיסקו ועד דרום סן חוזה.

לאחרונה השיקה שירות E-design המיועד למעוניינים בעיצוב חלל ספציפי בבית וכולל בחירת רהיטים ואביזרים בתקציבים משתנים. השירות מהיר ואינו מוגבל גאוגרפית שכן מתבצע רובו ככולו און ליין והלקוח הוא המוציא לפועל של העיצוב.

פרטים נוספים ניתן למצוא באתר.

 

*מדור העיצוב של אתר בעניינים נועד לתת במה למעצבים ואדריכלים מן הקהילה ואינו משמש כהמלצה על מעצב זה או אחר. אם אתם מעצבים או אדריכלים הפועלים כאן באיזור ורוצים להשתתף במדור, כתבו לנו: sackerman@paloaltojcc.org