מהפך! שיפוץ בית לפני מכירה בוודסייד

מיקום: Woodside

גודל הבית: 6600sf, גודל המגרש Acres 1.2

משך השיפוץ: כשנה

תיכנון: רויטל קאופמן מירון (BeKoM Design)

צילומים: Rich Anderson LucidPic

במשך שנה שלמה עמד הבית בוודסייד נטוש ובמצב תחזוקתי ירוד עד שרכש אותו יזם ושיפץ אותו למכירה. הפוטנציאל בבית היה אדיר – הוא היה גדול מאוד, השתרע על שתי קומות במגרש עם שלושה מפלסים גדולים- שניים בחלק האחורי של הבית (הכניסה המקורית) ואחד תחתון בקדמת המבנה. פריסת החדרים הייתה אף היא פריסה אידאלית- סלון וארבעה חדרי שינה של הבית בקומה העליונה באגף אחד ומטבח ופינת משפחה באגף השני. בנוסף, היה מרתף פתוח (Day light basement) עם תקרה נמוכה בקומה התחתונה שבה גם הייתה החניה.

הפרוייקט כאמור היה ליזם ולכן המטרה הייתה לתכנן בית שמיועד למכירה וקולע לפלח רחב יותר באוכלוסיה. ככזה, הבקשה הראשונה הייתה לשמור על סגנון Contemporary כלומר לא אולטרה מודרני, אך שומר על קווים נקיים.

דרישות הלקוחות

הפרוגרמה הפנימית שנתבקשה הייתה ארבעה חדרי שינה במפלס אחד, מתוכם שתי סוויטות ושני חדרי שינה עם שירותים משותפים Jack and Jill במיקום קרוב אחד לשני, סוויטת אורחים נפרדת ואיזור משותף שבו פונקציות ׳שמרניות׳ יותר של פינת אוכל פתוחה לסלון ומטבח פתוח לפינת משפחה. הדרישה לתכנון הפנימי הייתה שימוש בפלטת חומרים עשירה עם דגש על חיבור בין פנים לחוץ גם ברמה הפונקציונלית וגם ברמה הויזואלית כדי להדגיש את הנוף הדרמטי למפרץ.

הכניסה לבית לפני השיפוץ

חלל הכניסה

הגישה שלנו לכל פרוייקט, בין אם השיפוץ הוא מינורי ובין אם הוא נרחב, היא לא להתקבע על התכנית הקיימת של הבית, אלא לנצל הזדמנויות בתוך המבנה ולממש את הפוטנציאל הקיים בבית- לפני התכנון לבחון מחדש האם הבית צריך תוספת או התערבות מבנית כדי להשיג את התוצאה הרצויה.

לפיכך, המהלך הראשון שעשינו היה שינוי קטן שיצר אפקט מיידי והוא לשנות את מיקום הכניסה לקדמת המבנה במפלס התחתון. בבית הקיים חצה אח לבנים בגובה שתי קומות את המבנה לשתיים, והגביל משמעותית את המבטים למפרץ. הגישה לקומה התחתונה מקומת הכניסה העליונה הייתה דרך גרם מדרגות קטן וחשוך. את האח הכפול החלפנו בכניסה מזמינה בעלת חלל כפול, שמובילה לקומה השניה בה נמצאים חללי המגורים באמצעות גרם מדרגות מרחף.

מרתף פתוח עם תקרה נמוכה בקומה התחתונה לפני השיפוץ

בצורה זו גם הצלחנו ליצור כניסה מהחניה ישירות לתוך חלל הכניסה/הבית. המהלך השני היה להגביה את תקרת המרתף הפתוח/ הקומה הראשונה. הגבהת התקרה על ידי העלאת הקומה השניה טמנה בחובה התערבות מבנית מאוד גדולה בקומה השניה ואף בגג המבנה. כתוצאה מכך בחרנו לשנות את גובה התקרה לאו דווקא על ידי הגבהת הקומה השניה אלא על ידי הנמכת היסודות. ביקור מהנדס בבית לפני תחילת התכנון (דבר שאותו אנו ממליצות בחום) אישש את ההנחה הראשונית שלנו. בקומה זו בחרנו לשלב פונקציות אירוח, שיכולות לפעול בנפרד מהבית- משרד/חדר אורחים נוסף, אחסון, בר יינות ואיזור ישיבה משותף.

קומת המרתף לאחר השיפוץ

חדרי השינה

את אגף חדרי השינה הגדלנו בתוך תחומי המבנה על ידי חיבור חלל הכניסה המקורית להגדלת החדר הראשון, דבר שאיפשר לנו להוסיף את אמבטיית ה-Jack and Jill. לסוויטה הנוספת יצרנו אמבטיה בתוך חלל ארונות בלתי מנוצל. בנוסף לסוויטות יצרנו חדר כביסה שנועד לשרת את דרי הבית.

מימין: חדר האמבטיה לפני השיפוץ

יחידת ההורים הוגדלה על ידי הסרת קירות לא תומכים ליצירת אמבטיה גדולה עם נוף למפרץ, וארון מרווח. פלטת הצבעים שנבחרה לאמבטיית ההורים הייתה פלטה חמה עם דגשים על צבעים חומים כהים ובהירים. האריחים לבית נרכשו מ-Poecelanosa ומיובאים מספרד. לחברה אולם תצוגה נפלא בסן חוזה וסן פרנסיסקו שייחודו בכך שבנויים בו חדרי אמבטיה עם תצוגה של מבחר אריחים רחב. השיש שנבחר לפרוייקט הוא מחברת אבן קיסר ועבודת הנגרות נעשתה על ידי נגר.

שילוב הפנים והחוץ והכנסת האור הטבעי לבית נעשו על ידי הוספת Skylights בחלל הכניסה והמגורים, הגדלת החלונות ושילוב דלתות זכוכית מתקפלות מחברת La Cantina להדגשת הנוף בקדמת הבית, ובצד האחורי הפרטי יותר בקישור לגינה.

דבר חשוב בעיני הוא תכנון תלת מימדי- תכנון כל המבנה מן הרגע הראשון והתייחסות לא רק לתכנית אלא גם לעיצוב התקרה, הגגות, החזיתות ופונקציות החוץ של הבית, שכן הם משפיעים אחד על השני בצורה ישירה. לשם כך בחרנו לעבוד עם תכנת שרטוט תלת מימדים Revit כדי לייצר מהפגישה הראשונה מבטים בתוך ומחוץ לחלל על מנת להראות ללקוח את הבית.

תכנון הפנים בעיניי חשוב לא פחות, אם לא יותר מתכנון המבנה, שכן הגימורים הפנימיים משפיעים ישירות על הלך הרוח בבית. לפיכך את תהליך תכנון הפנים ובחירת החומרים אנו מתחילות כבר בשלב תכנון הבית כדי לנצל פרטי חומר להדגיש פרטי תכנון ולהיפך.

הנגרות בבית נעשתה על ידי נגר – העץ שנבחר היה עץ אגוז שלו טקסטורה מאוד יחודית ועשירה

באמצעות עבודת הנגרות הגדרנו את הפונקציונליות של כלל חלל ונתנו לו יעוד.

המטבח

וכך נראה המטבח לפני השיפוץ

במטבח חזר אלמנט עץ האגוז על מנת לשמור על שפה אחידה. מכשירי החשמל שנבחרו הם בסגנון תעשייתי יותר, עם יותר פרטים מחברת Thermador.

המטבח מרוכז סביב אי ישיבה גדול הפתוח לחדר המשפחה ומאפשר כינוס של המשפחה סביבו. גם במטבח בחרנו להשתמש בדלתות חיצוניות מתקפלות על מנת לחבר את האיזור הפרטי של הבית עם הפונקציות החיצוניות וליצור חלל שהוא פנים-חוץ אמיתי.

לבית נוספו אחים מודרניים יותר מחברת Napoleon – אח מרכזי בסלון ושני אחים אנכיים הממסגרים את יחידת הטלוויזיה בחדר המשפחה. השימוש באח נעשה לא רק על מנת ליצור אלמנט עיצובי אלא גם לחימום החללים המיידיים- לשם כך נבחרו אחים עם חיבור לגז יעילים בעלי הפצת חום גדולה, לעומת אחים חשמליים יותר דקורטיביים.

החצר האחורית

תכנון החוץ נסוב סביב פונקציות שהוגדרו מראש- אח (Firepit), מטבח חיצוני שנבנה על פי תכנון, פינת אכילה ואיזור ישיבה. על מנת לחבר את מפלס הגינה עם המפלס העליון תכננו מפל מים בגובה קומה וחצי (ההפרש בין שני המפלסים) ומערך מדרגות לגישה. הריצוף החיצוני הוא שלוב של עץ רדווד ואריחי Travertine בגוון חמים. ניצול נוסף בהבדלי הגובה היה בניית שירותים חיצוניים וחדר מכונות שהוכנו לבריכה עתידית מתחת למפלס העליון.

החצר לפני השיפוץ

ספרי קצת על עצמך

"התחלתי את המסלול האדריכלי שלי בלימודי תואר ראשון בארכיטקטורה באוניברסיטת תל אביב. מיד לאחר התואר עברתי (או יותר נכון הועברתי תודות לעולם הי טק:)) לבוסטון. התשוקה שלי תמיד הייתה לתכנון מגורים – חללי מגורים בעיני הם החשובים ביותר בעולם התכנון שכן את מרבית זמן האיכות שלנו, זמננו עם המשפחה ופעילויות הפנאי אנו מבלים בבית. לאדריכלים ומעצבים השפעה אדירה על הדינמיקה המשפחתית – תפקיד חשוב מאין כמוהו. לפיכך, בחרתי לעבוד במשרדים שהתמחו בתחום המגורים, במסגרתם תכננתי החל מבתי קיט בקייפ קוד וכלה בבנייני דירות בבוסטון רבתי. לאחר כארבע שנות עבודה בחוף המזרחי עברתי (או שוב, הועברתי :)) לקליפורניה. כאן חברתי לשותפתי סוזן בוון, בוגרת תואר ראשון באדריכלות ותואר שני בבינוי ערים באקוודור ויחד אנו מתכננות שיפוצים נרחבים ובתים חדשים מאיזור סן חוזה בדרום ועד לסן פרנסיסקו בצפון.

הסגנון שלנו, כמו התכנון משתנה מלקוח ללקוח. האמונה שלנו היא שתפקיד המעצב הוא לשרת את הלקוח, שצרכיו וסגנו הם ייחודיים לו – אנחנו אורחות בבית הלקוחות שלנו וככאלה חובתנו לעזור להם לבטא את רצונותיהם ושאיפותיהם מהבית ולתרגם אותם לתכנון ייחודי".

 

*מדור העיצוב של אתר בעניינים נועד לתת במה למעצבים ואדריכלים מן הקהילה ואינו משמש כהמלצה על מעצב זה או אחר. אם אתם מעצבים או אדריכלים הפועלים כאן באיזור ורוצים להשתתף במדור, כתבו לנו- sackerman@paloaltojcc.org