פוטנציאל ממומש: הצצה לבית מעוצב בפאלו אלטו

מיקום: פאלו אלטו

גודל הבית: 2000sf

משך השיפוץ: 6 חודשים

הדיירים: זוג ושלושה ילדים

תיכנון: גלית ארד 2leveldesign     

העבודה על פרוייקט השיפוץ של הבית בפאלו אלטו החלה עוד לפני שהבית נרכש. אל המעצבת גלית ארד פנה זוג עם שלושה ילדים בעל טעם משובח וחזון ברור של בית חלומותיו, וביקש את עצתה לגבי קניית הבית. הזוג ידע בדיוק מה הוא מחפש ויחד גם גלית הם בדקו האם קיים בבית הפוטנציאל עליו הם חולמים.

גלית זיהתה מיד את הפוטנציאל ומכאן סיפור העיצוב התחיל. החיבור בין המשפחה לגלית היה טבעי ומהיר ויחד הם החלו לעבוד על התוכנית שתענה על כל דרישותיהם – בית שטוף אור טבעי עם מטבח גדול, חללים פתוחים, חיבור בין פנים לחוץ ושילוב של מראה מודרני-נקי ובו בזמן גם חם ומזמין.

הבית שנרכש היה מטופח ובמצב טוב, אך כל החללים בו היו סגורים וחשוכים עם עיצוב אמריקאי כבד שלא תאם את אופי המשפחה.

המטבח

המטבח לפני השיפוץ

המטבח המקורי התאפיין במראה פורמלי עם צבעים כהים והיה בנוי כחלל נפרד, ללא קשר עין עם פינת האוכל והסלון. באמצעות שבירת קירות, שימוש בחומרים טבעיים ובגוונים בהירים ויצירת פתחים גדולים, הפך המטבח ללב הבית ולמרחב מזמין ומואר.

מחלל סגור למטבח רחב ידיים שנוצר על ידי שבירת קיר, והפיכת הקיר ממקוטע לישר.

כל ארונות המטבח נבנו על ידי נגר והאריחים בו נרכשו ב-Carmel Stone Imports. רצפת הקרמיקה והשטיחים מקיר לקיר הוחלפו ובמקומם הותקנה רצפת פרקט מעץ אגוז Hickory אשר נבחרה גם לשאר חללי הבית.

אחת המטרות המרכזיות בעיצוב הבית הייתה חיבור בין החוץ לפנים הבית. המטרה הושגה על ידי פתיחת כל הקיר החיצוני בין המטבח לחצר הבית, והפיכתו לקיר זכוכית נפתח (Nanawall). פתיחת הקיר איפשרה המשכיות של משטח העבודה (Counter) שמתחיל במטבח ומסתיים בתור בר בחוץ. רצף זה נותן תחושה של סינרגיה בין חוץ לפנים ומקפיץ את הפונקציונליות של המטבח ואת המראה הכללי של כל הבית.

משטח העבודה שבתוך המטבח יוצא החוצה והופך לבר חיצוני

מימין: פינת האוכל לפני השיפוץ, משמאל: מבט על אותו החלל לאחר הסרת הקיר והפיכת הקיר החיצוני לקיר זכוכית

חדר הרחצה ביחידת ההורים

חדר האמבטיה לפני השיפוץ

לעיצוב חדר האמבטיה היו שלוש מטרות- פונקציונליות, הפיכתו למואר יותר ויצירת מראה נקי עם צבעים בהירים. התקרה בחדר הרחצה היא משופעת ולכן לפני השיפוץ, המקלחת לא היתה פונקציונלית בגלל התקרה הנמוכה, כמו כן חלל הרחצה היה חשוך עם עיצוב מאוד שמרני וכבד. 

"בשלב הראשון החלפנו את המיקום בין המקלחת והכיורים וכך יצרנו חלל יותר מרווח", מספרת גלית, "בנוסף השתמשנו בחומרים טבעיים והוספת Sky lights כדי להוסיף אור טבעי לחלל. כל הארונות בחדרי הרחצה נבנו על ידי נגר בהתאמה אישית והמשטחים הם Caesar stone.

שירותי אורחים

הסלון

סלון הבית לפני השיפוץ

על המעצבת

גלית משמשת כמעצבת פנים בעמק מזה 19 שנה והיא מתמחה בבתים פרטיים ומשרדים.

בתחילת דרכה עבדה במשרד אדריכלים בישראל וניהלה פרויקטים כשאחד המרכזיים שביניהם היה תיכנון פנים של 750 יחידות דיור בשכונה חדשה ברחובות.

גלית המשיכה את דרכה במשרד אדריכלים בסן פרנסיסקו אשר מתמחה בתכנון בתי חולים והייתה שותפה בתכנון בית החולים Mills-Peninsula שבברלינגיים.

אחרי שצברה הרבה ניסיון בתחום גלית פתחה משרד עצמאי בו היא עובדת עד היום.

 

*מדור העיצוב של אתר בעניינים נועד לתת במה למעצבים ואדריכלים מן הקהילה ואינו משמש כהמלצה על מעצב זה או אחר. אם אתם מעצבים או אדריכלים הפועלים כאן באיזור ורוצים להשתתף במדור, כתבו לנו- sackerman@paloaltojcc.org