פנאי

פרשת קורח: מנהיגות של שירות ולא של שררה

מאת: אביב זיגל

בתוך הסערה הפוליטית בישראל וההחלפה של ראש הממשלה אחרי 12 שנה, אנו קוראים השבוע את פרשת קרח שעוסקת, בין היתר, בשאלות של מנהיגים ומנהיגות.

קורח משבט לוי, רעיו ועדתו – 250 איש – באים אל משה ואהרון בטענות וטרוניות על הנהגתם ובעצם יוזמים מרד כי הם רוצים להיות...Read More »


פרשת שלח לך: על הפחד משינוי

מאת: נרי לייף-חומה

פרשת שלח לך בספר במדבר מספרת את סיפור שניים עשר המרגלים שנשלחו לתור את הארץ, טיול הכנה לקראת המעבר של העם אל הארץ המובטחת. כששבו עם אשכול הענבים, דיווחו שאכן ארץ זבת חלב ודבש היא, אבל מיד אחר כך הפליגו בדיווח על הענקים היושבים בתוכה ועל עריה הבצורות...Read More »


פרשת בהעלותך: על מסע ומתן

מאת: אפרת אנגל

השבוע התיישבתי לכתוב נאום פרידה משכבת השמיניסטים בצופים שהבת שלי היא חלק ממנה. באותו זמן בדיוק התחלתי לכתוב את ההתייחסות האישית שלי לפרשת השבוע, פרשת בהעלותך.

עבדתי על שני הדברים במקביל ומהר מאד גיליתי שהשניים הם למעשה אחד. גיליתי שבאותו סופשבוע...Read More »


פרשת נשא: על בניית קהילה במדבר ובעמק הסיליקון

מאת: יעל יחיאלי

אני קוראת את פרשת השבוע, פרשת נשא, בימים בהם אני אורזת את חיי בברקלי, נפרדת ממקום שהיה לי בית שלוש שנים, תקופה שלוותה בתחושת זרות. בחודש הקרוב אני עוזבת את תפקידי ב-ICC, מקום שהיה לי הרבה יותר ממקום עבודה.

אני עדיין מרוגשת מהאירוע האחרון של תיקון שבועות שהיה כולו קהילה, א/נשים...Read More »


פסטיבל הסרטים היהודי של הסיליקון וואלי: 30 שנה, 30 סרטים, 15 ימים

פסטיבל הסרטים היהודי ה-30 ייפתח השנה באופן מקוון ב-19 במאי 2021 וייחתם ב-2 ביוני. במהלך הפסטיבל יוקרנו סרטים מז'אנרים שונים מתוך מטרה להציג לראווה את התרבות, המסורות וההומור היהודיים, ולהצית דו שיח סביב נושאים של בידור, אמנות, פוליטיקה, חברה ונושאים כלל עולמיים.

בתום ההקרנה של הסרטים תיערך סדרה של ראיונות בזום עם...Read More »


פרשת בהר: מדריך "עשה ואל תעשה" לחברה שיוויונית ומוסרית יותר

מאת: חגית שקל

ל״ג בעומר מסמל זמן של שינוי, זמן של סיום מגיפה (זהו היום שמציין את סיום המגיפה הקשה של 24,000 תלמידי רבי-עקיבא), זמן של חזרה לחיים, לשמחה והילולה.

לצערינו, בל״ג בעומר האחרון זכינו לראות מחזה הפוך. מראות קשים, של נפילה, חוסר חיים, ומצוקה קשה ובדיוק ממקום כואב ונמוך זה הסיפור...Read More »


התוכנית חמישים גוונים מבית ה-ICC פותחת את שעריה

מאת: יעל יחיאלי

"זו תוכנית ששינתה את החיים שלי כאן, את הצורה שבה אני רואה את הזהות שלי, את ההתייחסות שלי לזהות שלי, של ילדיי שגדלו כאן ופתחה בפני עולמות שלא הכרתי". המשפט הזה נאמר לא פעם על ידי בוגרי ובוגרות תוכנית גוונים במפרץ לאורך 12 שנות קיומה.

מאת: דלית גבירצמן

חורף 2019. ישראל תופסת אותי בדיוק בזמן, אחרי שבועות ארוכים ולחוצים, והיא מערסלת אותי כמו שרק מולדת יודעת. הגעתי אל חופשת החורף הזאת, שלא כמנהגי, לא מתוכננת וללא כל ציפיות וחשקים בוערים. בתחילה, קיבלו את פני ימים גשומים, אפרוריות מדכדכת ואובך, וכל מה שרציתי היה להתכרבל תחת שמיכת...Read More »


עשרת הגדולים של קיץ 2019

מאת: דלית גבירצמן
זהו, הקיץ תם. עוד כמה חמסינים, שהם בבחינת הפירפורים האחרונים, וכבר נחוש את השינוי באוויר. המלכה החמה תאלץ לאסוף את הביקיני הורדרד, כובע הקש והמחצלת ולהצפין את הדרכון עד העונג הבא. וכעת, מאחורי הפרגוד, כבר מתכוננת פית הסתיו לצאת אל המסלול, לבושה בגלימה דקה בצבעי לבן, אפור ובז׳....Read More »

יוני 2019: תערוכות אמנות מומלצות בעמק הסיליקון והסביבה

מאת: אביטל משי

חודש יוני מביא עמו תערוכות חדשות שופעות בצבעים וחומרים פחות שגרתיים. במוזיאון דה יאנג תועלה גם השנה תערוכת סידור הפרחים המפורסמת, בפייס גאלרי תערוכה של עבודות פורצלן מרהיבות ובסן פרנסיסקו תיפתח תערוכתו של הילד הרע של עולם האמנות- ריצ'רד פרינס. הציצו ברשימת התערוכות החדשות שכדאי לכם לבקר בהן...Read More »


על קואוצ'ינג רוחני וחזנות אחרת: ראיון שרון ברנשטיין, חזנית הקהילה הלהט"בית שער זהב

מאת: טובה בירנבאום

בתקופת האוניברסיטה, בתחילת המסע הזהותי שלי, הייתי פריקית של תיאטרון אלטרנטיבי. השתתפתי בקבוצות פרינג' פרועות וביליתי המון שעות בסטודיו למשחק. באחד התרגילים, המורה ביקש מאיתנו להתרוצץ בחדר ולהתיש את עצמנו פיזית. בחדווה רבה השתוללנו בחדר במשך דקות ארוכות, קפצנו, צעקנו והזענו. בשלב מסוים, כשהראש מזמן הפסיק לפעול ורק...Read More »


...Read More »

...Read More »

...Read More »

פרשת משפטים - קנית במיטב כספך? לא שלך לתמיד! 

מאת: טובה בירנבאום

פרשת משפטים עמוסה בחוקים; הם ניתנים לישראל מיד לאחר מעמד הר סיני וקבלת עשרת הדברות. החוקים הללו עוסקים בסוגיות של אלימות, גניבה, נזק לרכוש ונושאים נוספים ההכרחיים לכינון חברה, ואף חגים ומועדים. אבל בראש ובראשונה פותח את הרשימה נושא העבדות- כיצד יש לנהוג בעבד...Read More »


תערוכות במוזיאון היהודי

המוזיאון היהודי בסן פרנסיסקו פתח את דלתותיו בביתו החדש ביוני 2008. הבית החדש ממוקם באחת השכונות המתפתחות ביותר בעיר. השכונה, יֶרבָּה בּוֹאֶנָה, הפכה בעשור האחרון למרכז תרבותי-חברתי מדהים. האזור כולו עבר מהפך התחדשות אורבני תוך תכנון קרוב ומדוייק של מנהלי העיר ומשקיעים פרטיים. אפשר למצוא מעל 25 מוזיאונים וגלריות כמו...Read More »


ניפוח זכוכית

כבר לפני כ- 5,500 שנה גילו המצרים הקדמונים, כי תערובת של חול צורני ואפר המכיל נתר, מייצרת בטמפרטורה גבוהה, חומר חדש – זכוכית. בעבר, יוצרה הזכוכית בסיר חרס שחומם מעל מדורת עצים. עתה, משתמשים בכבשני ומכלי ענק, בהם מעורבבים חומרי הגלם, עד לטמפרטורה ההופכת את התערובת לעיסה אחידה. הפיניקים, התקדמו והמציאו שיטה לניפוח...Read More »


איזון הורמונלי בראי הרפואה ההודית

הורמונים הינם חומרים ביולוגיים פעילים המופרשים בכמויות קטנות מאד, אך השפעתם על הגוף אדירה ואופן פעולתם ספציפי ביותר. כאשר רמתם של הורמונים שונים בגוף משתנה באופן דרמטי, הדבר מוביל לתסמינים שפוגעים באיכות החיים ברמות שונות, החל  מאי-נוחות קלה וכלה בחוסר תפקוד ממש. בשנות הפוריות,...Read More »


יוגה שיקומית

יוגה שיקומית (Restorative Yoga) הוא ענף יוגה שמטרתו לעזור להשיג רגיעה פיזית, מנטלית ונפשית למתרגל.

זוהי שיטה המספקת ריפוי לגוף ולנפש המתאימה לכולם ושימושית במיוחד במצבי לחץ, עייפות , לאות וחרדה כמו גם במצבי דחק הנגרמים בעקבות ארועים משמעותיים בחיינו – מעבר, שינוי קריירה, פרידה,...Read More »


ניקוי וסילוק רעלים

דצמבר, חנוכה והחגים האמריקאים מאחורינו והימים החשוכים והקרים מקררים ומאיטים את פעילותו של הגוף. מי לא מכיר את התחושה שכל מה שמתחשק לנו זה להכנס מתחת לפוך אחרי שצרכנו ערימת פחמימות מנחמות, דווקא כשנדרש לנו הנקיון המתבקש אחרי החג ולקראת השנה החדשה.

פירות הדר יכולים לעזור לנו לנקות, לרענן...Read More »


סתיו ברחובות

האיורוודה (רפואה הודית) היא מדע המכוונן לטבעו של היקום, היא לוקחת בחשבון את המשתנה והיציב שבו שהם חלקים של אותו השלם. כמו היוגה והמדיטציה, גם האיורוודה בת אלפי שנים ומקורה בוודות (Veda), הכתבים ההודים הקדומים. האיורוודה היא תורה עתירת ידע להבנת החיים והאדם.

על פי האיורוודה,...Read More »


טיפים טבעיים לשמירה על בריאות העור ולהשגת מראה עור צעיר וחיוני

מי לא רוצה להראות צעיר וחיוני? רבים מאיתנו משקיעים לא מעט זמן וכסף בנסיון להשיג מראה זוהר וקורן. גנטית אנו "מתוכנתים" להימשך לאנשים בעלי מראה עור חיוני וצעיר שכן אלו סימנים המעידים על בריאות טובה. הרפואה ההודית מציעה כמה דרכי טיפול וטיפוח להשגת...Read More »


אימוני פילאטיס לספורט החורף

ריצה ברחוב, רכיבה על אופניים, שחיה וצעידה בפארק המקומי הם חלק מענפי הספורט שבהם רובנו עוסקים והם אינם תלויי עונה. פעם בשנה בדר״כ מסוף נובמבר תחילת דצמבר מתחילה עונת ספורט החורף ותחת ההגדרה הזו נכללים: סקי,סנובורד והחלקה על הקרח.

גלישה מכל סוג שהוא מציבה אתגר עצום לגוף. במהלך הגלישה...Read More »


שרירי הליבה ותפקידם במניעת כאבים

שרירי הליבה ותפקידם במניעת כאבים

פילאטיס הינו אימון חכם שבאמצעותו אנו מלמדים את השרירים בגוף לעבוד מהשרירים הפנימיים ביותר – שרירי הליבה ומשם להפעיל את מערכות השרירים החיצוניות יותר אותן אנו יכולים לחוש ולראות באופן ברור. המונח שרירי הליבה  הפך לאחרונה להיות מאוד "אופנתי". כולנו קראנו או שמענו...Read More »


פילאטיס כאימון מסייע ותומך לריצה

כבר שנים שריצה הפכה להיות ענף ספורט המועדף בעולם, כי היא נוחה לביצוע, אינה מחייבת רכישות מיוחדות למעט זוג נעלי ספורט טובות והופ לצאת החוצה לקבל קצת ויטמין D ,להנות מהאוויר ו….. לרוץ.

במהלך ריצה ממוצעת כף הרגל נוחתת על הקרקע כ-1,000 פעמים למייל. עוצמת הנחיתה שווה כפי שלושה...Read More »


יוגה כתהליך טרנספורמטיבי

תרגול יוגה עשוי ליצור שינוי מהותי בתפיסת העולם. יוגה היא עולם ומלואו. היא כוללת שירה (chanting), מיתולוגיה, אירוודה, נשימה (pranayama), תרגול גופני (asana) ומדיטציה. זהו עולם עשיר בחכמה, בהקשבה, בשימת לב, בחמלה, בהתעוררות, ביצירה. הגוף מכיל את כל החכמה. האנרגיה הזורמת דרך הצ’אקרות מביאה לחופש פנימי, המביא להשקטה ולרגיעה, לאיזון.

Read More »

בעלת הבית

הספר הוא עירום!

קראתי כל מילה, אני נשבעת! קראתי עד הסוף, אפילו שלפרקים חשבתי להתייאש… קראתי משום שיש לי המון כבוד והערכה לאנשים הבוראים עולמות במילים. קראתי כי אני כמהה ליצירת מופת והספר ״בעלת הבית״ של נעה ידלין זכה זה עתה בפרס ספיר. קראתי כי...Read More »


רילוקיישן והשמנה

למה רבים עולים במשקל בהתחלת הרילוקיישן?

אחת התלונות הנפוצות בחודשים הראשונים של הרילוקיישן שאני שומעת הרבה, היא: "יו, כמה עליתי! בארץ ממש לא הייתי ככה, אבל מאז שהגעתי התיישבו עלי 3-5 ק"ג שלא יורדים!"

מכירים את זה?...Read More »


אנחנו שאוהבות כל כך – מרסלה סראנו


"אנחנו שאוהבות כל כך”, ספרה של הסופרת הצ’יליאנית מרסלה סראנו עטוף בצבע ורוד פוקסיה, ורוד בוהק, כעור, שמשווה לספר מראה של רומן רומנטי למתבגרות. הספר עצמו עוסק בחייהן של ארבע נשים  צ’יליאניות, ומכיוון שאין שום ורוד בצבעי הדגל...Read More »


טיפים לשמירה על המשקל בחורף

הכן גופך לחורף – כתבה ראשונה 
למה התיאבון מתעורר כאשר הימים מתקצרים ומתקררים? האם יש לזה בסיס מדעי או שזה סתם בראש שלך? יעל דרור עם כל התשובות ועם טיפים שווים.
אז נכון שלעיתים נדמה שהחורף מבושש להגיע, אבל בשעות הבוקר המוקדמות או הערב המאוחרות...Read More »

רוכב אופניים, תעצור לקפה שחור?

הפסקת קפה באמצע הרכיבה או בסופה יכולה לעשות פלאים לאנרגיות שלכם, ולא רק באימונים.
יעל דרור,דיאטנית קלינית וספורט ,מנהלת תחום התזונה הקלינית והספורט במרכז הרפואי מדיקס וחברה בעמותת הדיאטנים הקליניים, אשר עוברת בימים אלו עם משפחתה לעמק הסיליקון, עם כל התשובות.

רכיבה על אופניים היא ספורט בריא המתאים...Read More »


מהן הסיבות לכיווצי שרירים בספורט?

כיווץ שרירים הוא תופעה בה מתרחש כיווץ חזק ובלתי רצוני של השריר אשר אינו נרפה מעצמו.
התופעה מאופיינת  על ידי הופעת כיווץ חד של השריר המלווה בכאב חזק אשר נמשך לאורך כל משך הזמן בו השריר נשאר תפוס במצב של עווית (spasm).
Read More »

מה לאכול לפני אימון בוקר?

אימון בוקר נחשב לזמן בעייתי מבחינה תזונתית. שנת הלילה לא מאפשרת לנו להגיע מוכנים עם מאגרי אנרגיה מלאים בשרירים (מאגרי הגליקוגן) וחוסר התיאבון בבוקר מקשה על האכילה לפני האימון עצמו. אנשים רבים מדווחים על כך שקשה להם לאכול בבוקר לפני אימונים, אך מצד שני חשוב...Read More »


מדוע הגוף לא סולח על "חטאים קטנים" אחרי גיל 30?

מדוע אחרי גיל 30 הגוף מתחיל להתנהג אחרת ו"זוכר" לנו כל חריגה קטנה? אז מה אם אכלתי קצת עוגה?! למה היא צריכה להישאר תקועה באזור החגורה במשך שנה? מה הם השינויים המתרחשים בגופינו לאחר גיל 30 המקשים על הירידה במשקל, וגורמים לנו לצבור שומנים מיותרים...Read More »


חשיבות ארוחות הביניים בתפריט העוסקים בספורט

כמה ארוחות אתם אוכלים ביום? 3 ארוחות גדולות או יותר ארוחות אבל קטנות? כאשר מדובר בהרכבת תפריט למי שעוסק בפעילות גופנית קבועה, חשוב להקפיד על פיזור ארוחות כל כמה שעות, על מנת לשמור על הגוף. המטרה היא לתחזק את...Read More »


תזונה להחלמה לאחר פציעת ספורט

כשמדברים על חשיבות תזונת הספורט, מיד חושבים על אימונים חזקים ותחרויות, אבל יש עוד תחומים בהם לתזונה יש חשיבות אדירה עבור הספורטאי החובבני/מקצועי. פציעות עלולות להיות חלק מ"אילוצי החיים" כאשר עוסקים בספורט. כאשר מתמודדים עם...Read More »


סיבות תזונתיות לדופק מהיר מידי באימון


הדופק הוא אחד המדדים החשובים בהערכת כושר גופני וקביעת שלבים של עומס האימון. מדידת הדופק יכולה להתבצע על ידי מדידה אישית של הדופק ביד/בצוואר או על ידי  "שעוני דופק"  משוכללים. השימוש ב"שעוני דופק" מיועד בקרב רבים למטרה...Read More »


"מיתוס" דופק שריפת שומנים

באיזה דופק צריך לעשות אימון כדי לשרוף הכי הרבה שומנים? האם צריך לעשות אימון חזק במיוחד או שדווקא עדיף לעשות אימון בדופק נמוך (עד 60% מהיכולת המרבית) כדי שהגוף ינצל טוב יותר את מאגרי השומן? מה נכון?...Read More »


אני עושה ספורט, מותר לי לבלוס פחמימות

 

 

הרבה אנשים שמתחילים לעשות ספורט שומעים כמה ה"פחמימות" חשובות להצלחת האימונים. רבים מתחילים להגדיל את כמות הפחמימות בתפריט ומגלים לאחר כמה חודשים שבמקום...Read More »


עשר סיבות למה משמינים כשנוסעים לחופשה בישראל

הנסיעה לחופשה בישראל מלחיצה רבים, לא בשל הטיסה הארוכה או הצורך לארוז את כל הבית בתוך מזוודה אחת קטנה, אלא דווקא בשל הפחד מפני הקילוגרמים העודפים החוזרים אלינו בביקור. כן, בזמן האחרון אני שומעת הרבה סיפורי אימה על כמה עולים כשנוסעים לחופשה בארץ. לא משנה...Read More »


הסיבות לחשק גדול למתוק – חלק ב

חשק עז ל"משהו מתוק" הוא אחד הדברים שקשה לנו מאוד להתמודד איתו. לפעמים החשק תופס אותנו בעבודה, בלימודים, עם הילדים, ובייחוד בסופי שבוע… בכתבה הקודמת התמקדתי בסיבות הפיזיולוגיות העלולות לגרום לנו חפש "משהו מתוק" בלי קשר למידת הרעב. בכתבה הנוכחית אנסה להתמקד בגורמים ההתנהגותיים המובילים אותנו לחיפוש...Read More »


הסיבות לחשק גדול למתוק- חלק א

הצורך ב"משהו מתוק" במהלך היום הוא חלק בלתי נפרד מהחיים של אנשים רבים. לפעמים אנחנו אפילו מרגישים שהצורך כל כך גדול שהוא עוד עלול להשתלט עלינו. למרות המודעות, המוטיבציה לירידה במשקל והרצון להימנע ממתוק, לפעמים מספיק ביס קטן כדי לעורר גל חזק של תחושה. ומשם...Read More »


מה אוכלים ביום עם שני אימונים

רוב האנשים שמתאמנים בצורה מקצוענית מבצעים 2 אימונים ביום, אבל גם ספורטאים חובבנים לא פעם משלבים שני אימונים, בשל אילוצי זמן במשך השבוע או רצון להיכנס מהר יותר לכושר. במיוחד "ספורטאי סוף השבוע" שמתפנים לספורט רק מחוץ לשעות העבודה, מבצעים לא פעם יותר מאימון אחד ביום. גם...Read More »


ירידה במשקל: בקילוגרמים או בפאונדים?

תהליך הירידה במשקל אף פעם אינו קל, ולכן חשוב מאוד שתהיה מטרה המדרבנת אותנו. אני לא מתכוונת לחתונה באופק או לחגיגת בר מצווה גדולה, כשמפנטזים להיכנס לשמלה הצרה (או לחליפה), וגם לא ללבוש בגד ים בעונה החמה (אף על פי שהמים של הים כאן ממש לא משתפים...Read More »


אימוני הורדת חלודה

"אימוני הורדת חלודה"- המכשול של תחילת האימונים

זהו, קבלתם החלטה ואתם חוזרים לשגרת האימונים! מנסים להיכנס לכושר, אבל מה לעשות כאשר הגוף לא משתף פעולה ואתם מרגישים שאתם "סובלים באימונים" הראשונים? לא מבינים על מה כולם מדברים כאשר הם מספרים...Read More »


פסטיבל הסרטים היהודי של פרנסיסקו

פסטיבל הסרטים היהודי של סן פרנסיסקו הוא הגדול והוותיק ביותר מבין כל פסטיבלי הסרטים היהודיים בעולם. הפסטיבל נמשך שלושה שבועות, ועיקר פעילותו נעשה בקולנוע הקסטרו שבסן פרנסיסקו.

עם זאת, ניתן להנות ממרבית הסרטים גם בבתי קולנוע נבחרים בברקלי, אוקלנד,...Read More »


Art Walk

במשך שנים נהננו מקפיצות מגלריה לגלריה בפאלו אלטו במשך הקיץ, תמיד בימי שישי הראשונים של החודש. הגלריות היו פתוחות עם גבינות ויין עד שעות הלילה המאוחרות והקהל עבר בקבוצות קטנות או בזוגות מגלריה לגלריה. נדמה לי שזה "מת" בקיץ האחרון- אבל לפני הקדיש, אחכה- אולי תבוא תחייה.

Read More »

האמנית נטע לוי אהרונוביץ

נטע לוי אהרונוביץ היא  אומנית רב תחומית, עם אהבה עזה  לבדים. נטע  לוי, ילידת ישראל שגדלה ברחובות, מספרת על זכרונותיה הראשונים כאומנית:           .

"כבר כנערה  עסקתי ביצירה. אירגנתי קייטנות אומנות לילדי השכונה, בהן לימדתי כיצד להכין שרשאות ובובות...Read More »


איזון הורמונלי בראי הרפואה ההודית

הורמונים הינם חומרים ביולוגיים פעילים המופרשים בכמויות קטנות מאד, אך השפעתם על הגוף אדירה ואופן פעולתם ספציפי ביותר. כאשר רמתם של הורמונים שונים בגוף משתנה באופן דרמטי, הדבר מוביל לתסמינים שפוגעים באיכות החיים ברמות שונות, החל  מאי-נוחות קלה וכלה בחוסר...Read More »


יוגה שיקומית

יוגה שיקומית (Restorative Yoga) הוא ענף יוגה שמטרתו לעזור להשיג רגיעה פיזית, מנטלית ונפשית למתרגל.

זוהי שיטה המספקת ריפוי לגוף ולנפש המתאימה לכולם ושימושית במיוחד במצבי לחץ, עייפות , לאות וחרדה כמו גם במצבי דחק הנגרמים בעקבות...Read More »


ניקוי וסילוק רעלים

דצמבר, חנוכה והחגים האמריקאים מאחורינו והימים החשוכים והקרים מקררים ומאיטים את פעילותו של הגוף. מי לא מכיר את התחושה שכל מה שמתחשק לנו זה להכנס מתחת לפוך אחרי שצרכנו ערימת פחמימות מנחמות, דווקא כשנדרש לנו הנקיון המתבקש אחרי החג ולקראת השנה החדשה.

פירות הדר יכולים...Read More »


טיפים טבעיים לשמירה על בריאות העור

טיפים טבעיים לשמירה על בריאות העור ולהשגת  מראה עור צעיר וחיוני

מי לא רוצה להראות צעיר וחיוני? רבים מאיתנו משקיעים לא מעט זמן וכסף בנסיון להשיג מראה זוהר וקורן. גנטית אנו "מתוכנתים" להימשך לאנשים בעלי מראה עור חיוני וצעיר שכן...Read More »


אימוני פילאטיס לספורט החורף

ריצה ברחוב, רכיבה על אופניים, שחיה וצעידה בפארק המקומי הם חלק מענפי הספורט שבהם רובנו עוסקים והם אינם תלויי עונה. פעם בשנה בדר״כ מסוף נובמבר תחילת דצמבר מתחילה עונת ספורט החורף ותחת ההגדרה הזו נכללים: סקי,סנובורד והחלקה על הקרח.

גלישה מכל סוג שהוא מציבה אתגר...Read More »


שרירי הליבה ותפקידם במניעת כאבים

פילאטיס הינו אימון חכם שבאמצעותו אנו מלמדים את השרירים בגוף לעבוד מהשרירים הפנימיים ביותר – שרירי הליבה ומשם להפעיל את מערכות השרירים החיצוניות יותר אותן אנו יכולים לחוש ולראות באופן ברור. המונח שרירי הליבה  הפך לאחרונה להיות מאוד "אופנתי". כולנו קראנו או שמענו אותו מספר פעמים במהלך...Read More »


פילאטיס כאימון מסייע ותומך לריצה

כבר שנים שריצה הפכה להיות ענף ספורט המועדף בעולם, כי היא נוחה לביצוע, אינה מחייבת רכישות מיוחדות למעט זוג נעלי ספורט טובות והופ לצאת החוצה לקבל קצת ויטמין D ,להנות מהאוויר ו….. לרוץ.

במהלך ריצה ממוצעת כף הרגל נוחתת על הקרקע כ-1,000 פעמים למייל. עוצמת...Read More »


יוגה כתהליך טרנספורמטיבי

תרגול יוגה עשוי ליצור שינוי מהותי בתפיסת העולם. יוגה היא עולם ומלואו. היא כוללת שירה (chanting), מיתולוגיה, אירוודה, נשימה (pranayama), תרגול גופני (asana) ומדיטציה. זהו עולם עשיר בחכמה, בהקשבה, בשימת לב, בחמלה, בהתעוררות, ביצירה. הגוף מכיל את כל החכמה. האנרגיה הזורמת דרך הצ’אקרות מביאה לחופש פנימי, המביא להשקטה ולרגיעה,...Read More »


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Back to top button