10 עובדות מעניינות ש(אולי) לא ידעתם על רשת טריידר ג'ו
חושבים שאתם מכירים את רשת טריידר ג'ו לעומקה? התזונאית יעל דרור ליקטה 10 עובדות מעניינות על החנות החביבה עליה שעשויות להפתיע אתכם. אז מהי משמעות צלצולי הפעמון בחנות? איזה מרכיב אינו מורשה להיכנס לחנות בשום אופן? מיהם ג'וג'ו וסאני? ואיך קשורה החנות לעולם הדייטינג? כל התשובות בפנים
מאת: יעל דרור
אתחיל בגילוי נאות: Trader Joe's הוא הסופרמרקט המועדף עלי לקניות מזון לבית. נכון, אי אפשר למצוא בו הכל, ותמיד צריך לעשות השלמות במקומות אחרים, אבל כבסיס קניות המזון לבית הוא הבחירה הראשונה שלי.

אז למה התחברתי דווקא לטריידר ג'ו? כי לרשת המרכולים הזאת יש כמה קווים אופיינים שהופכים אותה למקום שנעים וקל (יחסית) לבצע בה את הקניות לבית/למשרד. מדובר באופן תכנון החנויות, במגוון המוצרים שהן מציעות, באג'נדה והקביעה שלהן לאילו קהלים הן פונות ואילו מרכיבים תזונתיים לא מורשים להכנס לחנות. כל אלו משפעים מאד על האופי של הרשת כולה ועל חווית הקניות בחנויות עצמן.
לטריידר ג'ו כמה קווים מנחים עם אג'נדה ממוקדת שמאוד שווה להכיר. בכתבה הנוכחית אספתי את 10 הנקודות המעניינות, לפי דעתי, שכדאי לדעת על טריידר ג'ו. אז אם עדין לא יצא לכם להכיר את הרשת הזאת לעומק, הכתבה הנוכחית היא הזדמנות נהדרת לעשות זאת. ואם אתם קונים ותיקים שם, אשמח לנסות ולחדש לכם דברים מפתיעים שאולי לא שמתם לב אליהם עד עכשיו. קריאה נעימה!
"גאווה מקומית" הכל התחיל בקליפורניה
טריידר ג'ו הוא לא במקרה חלק מהנוף המקומי של קליפורניה. הסניף הראשון נוסד בפסדיניה, קליפורניה בשנת 1958 ונקרא אזPronto Markets . בשנת 1967 שונה שם החנות ל-TRADER JOE’S ע"י ג'ו האמיתי (!) ובשנת 1969 הוכנסו לשימוש חולצות "הוואי" המופרסמות של העבודים כחלק מ"תלבושת העבודה" בחנות. כן, עד היום הן מהוות חלק מסמני ההכר של הרשת. רק ב-1988 נפתחה החנות הראשונה בצפון קליפורניה, בסן רפאל (קרוב אלינו). בשנות ה-90 התחילו להיפתח סניפים של טריידר ג'ו במקומות נוספים ברחבי ארה"ב וכיום יש מעל 400 סניפים בכל ארה"ב(!).
חנות קטנה ומטריפה
הרשת שומרת בצורה מכוונת על גודל חנות קטן יחסית ושימושי. בממוצע יש כ-4000 פריטים שנמכרים בחנות של טריידר ג'ו, זאת בהשוואה ל-40,000 פריטים בספורמרקט רגיל. לכן מראש המגוון וההיצע יהיה הרבה יותר מצומצם בהשוואה לסופרמקטים גדולים. מצד שני זה יתרון. אם אתה מכיר את החנות והמוצרים, זה מקל על החיים כי אפשר לסיים את הקניות מהר מבלי ללכת לאיבוד בין המדפים הרבים.
קהל היעד ממוקד
חלק מהאדג'נדה של טריידר ג'ו היא שהם מעוניינים לפנות בצורה ממוקדת ל-3 קהלים שונים של לקוחות:
- טבעונים
- ללא גלוטן
- אוכלים כשר
לכן ניתן למצוא מוצרים רבים מאד העונים על אחד או יותר מהקריטריונים הללו. במיוחד אם נושא הכשרות חשוב לכם ואתם מתקשים למצוא מזון קשר בסופרמקטים אחרים, רוב הסיכויים שבטריידר ג'ו תוכלו למצוא מגוון גדול יותר של אפשרויות (ועדין יש מקום לשיפור).
מותג הבית של הרשת
90% מהמוצרים הנמכרים ברשת טריידר ג'ו הם של המוצר הפרטי של הרשת. בדרך זו הם מסוגלים להוריד עלויות (קונים בכמויות גדולות ואורזים באריזות שלהם) ומאפשרים שליטה ובקרת איכות יותר טובה על המוצרים שנמכרים אצלם. לדוגמה, במוצרים של מתוג הבית, החל משנת 2007 אין שומן טרנס, אין תוספת טעמים מלאכותיים, אין תוספת של חומרים משמרים מלאכותיים ואין GMO (Genetically Modified Organisms). השמות של מותג הבית משתנים בהתאם לאופי המוצר עם רמיזה למקורו האתני: Trader Mings, Trader Jose, Trader Giotto, Pilgrim Joe. חשוב לציין שהם פונים לחברות גדולות ואף לעסקים קטנים מקומיים, ומביאים מגוון גדול וטעים של מוצרים תחת המטריה של "מותג הבית".
אין כניסה ל-Fructose או HFCS- High Fructose Corn Syrup!
אחד הנושאים הבריאותיים הכי בעייתים בארה"ב הוא הנוכחות הגבוהה במזון של פרוקטוז או בגרסתו היותר בעייתית .“HFCS” מדובר בחד -סוכר המופק בתעשיה מצמח התירס, ולמרות שלכאורה מקורו "טבעי" הוא נחשב בגוף כ"גורם זר" שלא מזהה אותו כמו סוכר טבעי. כיום ידוע כי הוא עלול לגרום לתופעות לוואי רבות כמו השמנה ביטנית, כאבי ראש, מיגרנות, פריחה, שלשולים, נפיחויות ועוד. מכיוון שהשימוש בו מסובסד על ידי הממשל, הוא נמצא במוצרים רבים מאד, גם אם הם לא מתוקים. בלי קריאה מעמיקה של רשימת הרכיבים לא תוכלו לדעת שיש במוצר המזון רכיבים אלו. טריידר ג'ו לא מכניסים מוצרי מזון עם Fructose או HFCS- High Fructose Corn Syrup ואף, הם לא מכניסים חברות שמשתמשות ברכיב זה באופן גורף. כלומר, גם אם לחברה מסויימת יש מוצרים הכוללים פרוקטוז ואחרים שלא כוללים פרוקטוז, כל מוצרי החברה לא יכנסו לרשת טריידר ג'ו! מה שזה אומר, שלפחות מבחינת החשש לנוכחות פרוקטוז וחבריו, אין צורך לחשוש כאשר עושים את הקניות בטריידר ג'ו.
צלצולי הפעמון המפורסם
אם ערכתם קניות בטריידר ג'ו, בטח שמתם לב שיש איזו "שפת סתרים" בהם משתמשים בצלצולי הפעמון בקופות. האמת שמדובר בקוד ברור וידוע לכל העובדים המאפשר תקשורת מהירה ויעילה בין הקופות לשאר עובדי החנות. השימוש בצלצולי הפעמון כקוד נכנס לשימוש בשנת 1975 והוא חלק בלתי נפרד מתרבות הקניות בחנות. להלן הקוד הסודי:
- צלצול אחד- יש צורך לפתוח עוד קופה
- 2 צלצולים– קריאה למשהו שיעזור (יחפש מוצר על המדפים, יבדוק מחירים, יסחוב שקיות לאוטו)
- 3 צלצולים- קריאה למנהל
- 4 צלצולים– כל העובדים לקופות! מהר!
משחק "חיפוש המטמון" לילדים
אחת הדרכים למשוך קהל של משפחות לקניות ברשת היא "חיפוש המטמון". בכל אחת מחנויות הרשת מתחבאת בובה של חיה, שמהווה את הסמל של החנות. כאשר הילדים מגיעים לחנות, הם צריכים לחפש את הבובה ברחבי החנות (כן, כל יום משנים את המקום) וכאשר הם מוצאים אותה, הם הולכים לקופה הראשית, מציינים איפה מתחבאת הבובה ומקבלים סוכריה. יכול להיות שמדובר בג'וג'ו הקוף או בסאני התוכי. שווה לבדוק בכל פעם שאתם נכנסים עם הילדים לסניף אחר, איזה חיה/בובה צריך לחפש ואיך קוראים לה. עבור הילדים שלי זה תמיד יוצר חוויה נוספת והנאה בקניות (גם אם בסוף הם לא באמת רוצים את הסוכריה, העיקר זה החיפוש ברחבי החנות).
עגלות קניות Kids friendly
עוד דרך למשוך ילדים (ומשפחות) לחנות הן עגלות הקניות הקטנות המיועדות במיוחד לילדים. העגלות הקטנות נראות בדיוק כמו העגלות הגדולות (אדומות), אך הן מתאימות לגודל של ילד. מאד נעים לערוך איתן את הקניות במידה ואתם לא צריכים הרבה דברים, ונעים עוד יותר כאשר הילד לוקח אחריות ועוזר בקניות. החיסרון היחיד הוא שאי אפשר להוציא אותן החוצה מהחנות… אז תמיד כדאי להצטייד גם בעגלה גדולה ליתר ביטחון.
מתחייבים למחיר הנמוך ביותר האפשרי
טריידר ג'ו מתחייבים לספק את המוצרים במחיר הכי נמוך שהם יכולים. לכן, אין "מבצעי היכרות" עם מחירים מוזלים או מבצעים בכלל. אחת הדרכים שלהם להוריד עלויות היא על ידי מכירה של "מותג הבית" שהוזכר בסעיף מס 4. דרך נוספת היא שכאשר הסופרמרקטים האחרים גובים עמלה מחברות המזון על סידור המזונות שלהם על המדפים, הדבר גורם לעליה של מוצרי המזון כי החברה המסחרית מגלמת את התשלום במחיר המוצר. בטריידר ג'ו הם לא עושים זאת ולכן מאפשרים למחירים להיות יותר נמוכים (הם מסדרים את המדפים בעצמם!). כאמור, אין מבצעי מכירות ואין קופונים עם הנחות כי מראש התמחור של המוצרים הוא הכי נמוך שהם יכולים.
המקום המומלץ ביותר להכרויות
חנויות טריידר ג'ו נבחרו בשנת 2015 למקום הראשון מבין רשימת המקומות המומלצים להכיר בני זוג פוטנציאלים בארה"ב. ברשימה אפשרויות נוספות כמו גם לצאת עם הכלב לפארק, Meetup, מופעי מוזיקה ועוד. כאמור המקום הראשון שייך לטריידר ג'ו מתוך אמירה שקהל הקונים בו איכותי ואטרקטיבי! (אולי רק בשביל להחשב "קהל אטרקטיבי" שווה להיכנס:)). גם אתרים נוספים המייעצים לגברים איפה נמצאות ה"פנויות" הכי שוות, מדרגים את טריידר ג'ו באחד מ-3 המקומות הראשונים. אז אם אתם רווקים, שווה לפתוח את העיניים כאשר מגיעים לקניות, כי אף פעם אי אפשר לדעת איזה עוד הפתעות תמצאו שם.