תערוכות במוזיאון היהודי
המוזיאון היהודי בסן פרנסיסקו פתח את דלתותיו בביתו החדש ביוני 2008. הבית החדש ממוקם באחת השכונות המתפתחות ביותר בעיר. השכונה, יֶרבָּה בּוֹאֶנָה, הפכה בעשור האחרון למרכז תרבותי-חברתי מדהים. האזור כולו עבר מהפך התחדשות אורבני תוך תכנון קרוב ומדוייק של מנהלי העיר ומשקיעים פרטיים. אפשר למצוא מעל 25 מוזיאונים וגלריות כמו גם מרכזי מוסיקה, בלט ומסעדות, בקומפלקס. כל אחד יכול למצוא משהו מעניין לעשות, לראות או לטעום בשכונה הדינאמית הזו. המוזיאון היהודי הוא פנינה נפלאה בנוף האורבני הזה! הבניין תוכנן בקפידה ע"י ארכיטקט יהודי נודע, דניאל ליבסקינד [בית וורהל המוזהב בקריית אונו]. לתכנון ולעצוב נוספו מיני אילוצים, אך התוצאה היא נפלאה. במקור,…
המוזיאון היהודי בסן פרנסיסקו פתח את דלתותיו בביתו החדש ביוני 2008. הבית החדש ממוקם באחת השכונות המתפתחות ביותר בעיר. השכונה, יֶרבָּה בּוֹאֶנָה, הפכה בעשור האחרון למרכז תרבותי-חברתי מדהים. האזור כולו עבר מהפך התחדשות אורבני תוך תכנון קרוב ומדוייק של מנהלי העיר ומשקיעים פרטיים. אפשר למצוא מעל 25 מוזיאונים וגלריות כמו גם מרכזי מוסיקה, בלט ומסעדות, בקומפלקס. כל אחד יכול למצוא משהו מעניין לעשות, לראות או לטעום בשכונה הדינאמית הזו.
המוזיאון היהודי הוא פנינה נפלאה בנוף האורבני הזה! הבניין תוכנן בקפידה ע"י ארכיטקט יהודי נודע, דניאל ליבסקינד [בית וורהל המוזהב בקריית אונו]. לתכנון ולעצוב נוספו מיני אילוצים, אך התוצאה היא נפלאה.
במקור, הבניין שימש כתחנת משנה לאספקת חשמל בסן פרנסיסקו משנת 1881. כידוע, בשנת 1906 עברה העיר זעזוע כתוצאה מרעידת אדמה. ב1907 הסתיימה בניית התחנה כמעט מן היסוד בתכנונו של וויליס פולק, ארכיטקט מודרני בתקופה הזו, שהאמין שכל בניין, גם אם אינו בניין צבורי, צריך שיהיה בו יופי, כמו בערי אירופה.
דניאל ליבסקינד משלב את הבניין הישן ותכליתו בעבר לתוך עיצוב מודרני. העיצוב החדש מספר ספור המעוגן בתרבות היהודית בצורה מדהימה: מתוך בנייןתחנת החשמל פורצת קובייה כחולה. אח
ת הפינות עגונה ביסודות הבניין הישן. המראה החיצוני הוא של חדש וישן משולבים, התפרצות אור מיסודות הישן אל העתיד. למרות גודלו הפיזי הקטן של בניין המוזיאון יחסית לשאר הבניינים מסביבו, ההרגשה היא של תיבת אוצרות הנפתחת לאיטה. מכל צד מסביב למוזיאון אפשר לראות חלק מן הבניין, אך אין אפשרות לראות את כולו בבת-אחת, גם לא ישירות מהחזית!
הבניין מבפנים ממשיך את הסיפור המרכזי של העיצוב דרך אור, מסורת ותרבות. המוזיאון שם לו למטרה לשמש כמרכז תרבותי חי ותוסס הנשען על התרבות היהודית ומנהגיה.
לא רק על תערוכות משתנות עומד המוזיאון. התפיסה העיקרית היא של דו-שיח רציף עם קהל מגוון בדעות ורקע תרבותי. במוזיאון מקפידים על מופעים המגרים את עניין ותגובת הקהל דרך תיאטרון, מוסיקה והרצאות. הרבה מאד אנרגיה מושקעת באירועים ופעילויות למשפחות וילדים בגילאים שונים ובהחלט מומלץ להקדיש בוקר שבת לבקר בפעילות כזו. יום משפחה מתקיים ב-16 באוקטובר ומשותף למספר מוזיאונים במרחב. [ללא תשלום]
למעט יום רביעי בו המוזיאון סגור לקהל, כל ימות השבוע הגלריות פתוחות וסיורים מודרכים מתקיימים. תוכלו להנות מסיור בעברית בהדרכת סיגל או נילי בתאום מראש.