המתכון להצלחה של מלכת הבבקות אילת נוחי

אחרי שנים רבות של קייטרינג ואירועים למיניהם שכללו קינוחים מפוארים בכוסות אישיות, הבינה איילת תורג'מן-נוחי שפשוט אין כמו עוגת שמרים של בית. מבחינתה, לא הייתה סיבה שלא להביא את הטעם הזה לכאן וכך, לפני חודש בדיוק פתחה את Babka by Ayèlet, בית קפה חדש ויפיפיה שהוא התגשמות כל חלומותיה. בשיחה עם דלית גבירצמן היא מספרת על הדרך שעברה עד שהפכה למלכת הבבקות, על התוכניות שלה לעתיד (לפתוח את הקפה עד שעות מאוחרות!) ועל המתכון שלה להצלחה

מאת: דלית גבירצמן

כל מי שחי בעברית מצידו הזה של האוקינוס יודע געגוע מהו. לא בכדי כה רבים מאיתנו נודדים מידי שנה, כמו הציפורים, אל החופים המוזהבים והצפופים, הפקקים, הצפירות, הלחות והקלחת המבעבעת, שהיא עבורנו – הבית. המשמעות של אותו הבית יכולה להשתנות מאדם לאדם, אך אם תשאלו אנשים מה הכי מסמל בשבילם את הבית, תגלו שברוב המקרים, איך שלא תסובבו את זה, הגעגוע יהיה קשור איכשהו לאוכל. מקוטג׳ טרי לבורקס חם, מחומוס אמיתי וסביח לקפה ומאפה משובח. האוכל הכי בסיסי ופשוט, הוא לפעמים בשבילנו הכי בית. אפשר לומר בנשימה אחת שבית זה זכרונות, פלוס אוכל וגעגוע. ובדיוק שם, בצומת הגעגוע פינת הזכרונות הקימה אילת נוחי את בית הקפה החדש והיפיפיה שלה.

אני פוגשת את אילת בשלושה עשר בינואר, בדיוק חודש אחרי הפתיחה המתוקשרת ביותר בעמק. ישבנו לשיחה על כוס קפה ו…בבקת פרג, מהטובות שאכלתי, ואכלתי לא מעט. יש באילת אנרגיה של בית, משהו חם, מזמין ורגוע, שגורם לך להרגיש הכי בנוח. וזה גם בדיוק מה שהמקום החדש והמעוצב שלה מקרין. זהו מקום נעים, מכיל ומחבק, שבא לך להיות בו, שאתה רוצה להיות חלק ממנו. כשנכנסים ל-Babka by Ayèlet,  קודם כל, מתעלפים מהריח. אחרי שחוזרים להכרה, מביטים מסביב והעין לא שבעה מהאסתטיקה של המקום. מכל פינה ניכרת ההקפדה ותשומת הלב לפרטים, וכן, גם הנדיבות. רואים שזה מקום שנבנה מאהבה ובאהבה. מבחינתה של אילת, כל מה שחזתה וציפתה לו – התממש. מבחינה טכנית, מבחינת לוחות הזמנים ואפילו את תגובות הקהל היא חזתה מראש. הדבר היחיד שלא ציפתה לו היה עד כמה אנשים, וליתר דיוק, נשים מבוגרות, יהיו נרגשות מן המאפה המיוחד הזה. אותן הלקוחות טסות עם הבבקות שלה אל בית ילדותן שבחוף המזרחי, וחוזרות אליה עם חיבוק וסיפורים מרגשים. אחרות מגיעות עם תמונות ישנות בשחור לבן ומבקשות שתכין להן בדיוק את אותה העוגה שבתמונה. זכרונות של ארוחות שבת בבית ההורים מציפים את כל מי שטועם את הבבקה של אילת. ואילו היא, בסך הכול רצתה בית קפה כמו בתל אביב. כל מה שחלמה עליו היה להביא לנו, עד לכאן, את הטעם של עוגות השמרים המוכרות לנו, הישראלים, כה טוב. וכמו שאומרת ליאורה ריבלין בסדרה הנהדרת ״המנצח״ – פתע׳לה פתאום, היא גילתה שהצליחה להביא לנו לכאן את ישראל.

אחרי שנים רבות של קייטרינג ואירועים למינהם שכללו קינוחים מפוארים בכוסות אישיות, אילת הבינה שפשוט אין כמו עוגת שמרים של בית. אולי זאת המשמעות של להתבגר ואולי זה קשור להחלטה שזה עכשיו הבית, היא הגיעה למסקנה שאין שום סיבה שלא להביא את הטעם הזה לכאן ומתי אם לא עכשיו. ההחלטה כללה לא רק את השאיפה להביא את הטעם אלא גם את העיצוב והלוק של בית קפה תל אביבי.

המתכון להצלחה על פי אילת

1/4 כוס סקרנות

1 כוס אהבת אדם

1/2 כוס תעוזה ונחישות

2 כוסות טעם טוב

כוס וחצי הקפדה ואסתטיקה

1 כוס מלאה הכנסת אורחים

כוס גדושה נתינה ונדיבות

בילדותה חלמה דווקא אילת על מוסיקה ועיצוב. היא גדלה בכפר סבא לאימא שהיתה כל כולה במטבח. משפחתה כללה חמש אחיות ואח אחד, כשאילת היא הצעירה מכולם. זה היה בית מלא בילדים ובאוכל, שבמהירה הפך למוקד עלייה לרגל לכל ילדי השכונה. כל המסיבות, האירוחים והחגים התקיימו אצלם בבית, וכך בדיוק נראה היום הבית שלה עצמה. ביום שהשתחררה מהצבא עברה לגור בבאזל בתל אביב. עולם האפייה והבישול היה אז רחוק ממנה, אך תמיד ידעה היטב מה הכי טעים ומה הכי שווה. היא למדה תולדות האמנות, מילצרה ואז התחילה לעבוד באולפן הקלטות ואחר כך כמפיקה בחברת ״הליקון״. לא חלף זמן רב עד שדירת הגג הקטנה שלה הפכה למקום הכי פתוח ומזמין בעיר, וכשרמי קליינשטיין  קיבל תקליט זהב הוא בחר לחגוג אצלה על הגג. בשנת 2000 הגיעה לעמק הסיליקון. חברה שעזבה השאירה לה עותק של הספר The Pie and Pastry Bible והיא התחילה לאפות. התגובות היו נלהבות, והשאר, כמו שאומרים, הסטוריה. היא נרשמה ללימודים ב-(CCA (California Culinary Academy, ואז התחילה לעבוד כשפית פרטית ובקייטרינג לאירועים. אחרי שנים, כשעברה על כל מכתבי התודה והאימיילים שקיבלה מכל הלקוחות המרוצים קלטה שבכל התגובות תמיד ציינו במיוחד את הבבקה שלה.

היא פנתה לידיד קרוב בשם טל שגיא, שהוא קבלן, וביחד החליטו להגשים את החלום. אחרי שנה וחצי של ראיונות, נסיונות שכנוע, תיכנונים ואישורים החלו בבניה. אילת הקפידה, כדרכה, על כל פרט ופרט מהספה הירוקה ועד המטבח הוורוד והסכו״ם המוזהב. רוי אינדיק, חברה אהובה מהארץ, שהיא גם מעצבת פנים, דאגה לקשט את המקום בכרזות נהדרות וביצירת אמנות של רון קדמי. רויטל קאופמן-מרון מחברת BeKom Design היא הארכיטקטית המוכשרת שנבחרה להיות אחראית על הגשמת החלום.

והחלום לא נגמר כאן. אילת מתכננת להפוך את בית הקפה שלה למקום מפגש לקהילה שבו יתקיימו גם סדנאות, והשף המתוק אלון שבו כבר מתוכנן להגיע אלינו החודש לסדנאות של שמרים וקינוחים מעלפים. המקום נפתח מידי יום בשעה עשר, והבבקות האישיות בתשעה טעמים שונים נחטפות כמו… בבקות טריות מהתנור. שוקולד, פטל, קינמון, חלבה, פרג, נוטלה, תפוחים או מייפל פקאן – רק תגידו, ותמורת $5 בלבד, הן שלכם. הזמנות לעוגות שלמות מתקבלות לעת עתה רק טלפונית. היא מתכננת להוסיף לתפריט עוגיות, מאפים וארוחות בוקר מפנקות בסופי שבוע סטייל רביבה וסיליה. והכי חשוב, המקום צפוי להיות פתוח עד שעות הערב המאוחרות. איך זכינו!

Babka by Ayèlet

855 El Camino Real Suite 15

Palo Alto

שלכם בהנאה,

דלית גבירצמן

dalit@gvirtsman.com

מעונינים בעדכונים והמלצות נוספות?

הצטרפו לרשימת התפוצה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Back to top button