שישי אישי: סוף שבוע מפנק במחוז סונומה

איזה ברי מזל אנחנו שבמרחק שעה וחצי-שעתיים נסיעה, נמצא אחד האזורים הכי יפים בחוף המערבי- מחוז סונומה היפיפה. לא צריך כרטיס טיסה כדי להציף את העיניים בירוק, להריח את הפריחה המשגעת ולראות עד קצה האופק שורות, שורות של ענפי גפנים משתרגים, שיהפכו בקרוב ליין משובח. השבוע, חולקת אתכם דלית גבירצמן רשימה שיש בה כבר הכול; ממלון בוטיק מפנק בסונומה, מסעדה משובחת, מאפייה קסומה, יקב מעולה, מחלבה קטנה ודוכן פרחים אחד, שיזכיר לכם שהחיים יפים. אז למה אתם מחכים? 

מאת: דלית גבירצמן

פעמי הקיץ כבר נשמעים ואני לפתע שוב מוצאת את עצמי סופרת את הימים. כמו חללית לפני ההמראה, אני מחשבת את קץ השנה לאחור בציפיה לחופשת הקיץ. מחזור נוסף של תלמידים עומד לסיים את בית הספר ומביט בחשש לקראת הפרק הבא בחייהם. גם אני מסיימת איתם השנה ועומדת בפני פרק חדש. החיים הם כמו נהר שוצף וקוצף, וחודש מאי הוא תמיד צונאמי של אירועים, טקסים, חגים וחגיגות סיום. אחרי שבועות לחוצים ולילות ללא שינה, טרדות בשל בריאותם של בני משפחה אהובים מעבר לים והחלטות ובחירות מקצועיות, אני מביטה בפני במראה ואומרת אל הדמות טרוטת העיניים שמשקיפה אלי ממול, שהגיע הזמן לקחת פסק זמן. הגוף והנפש מוציאים, בו זמנית, כרטיס צהוב ומסמנים לי לנוח לרגע.

istock Photo

איזה ברי מזל אנחנו שבמרחק שעה וחצי-שעתיים נסיעה מכאן, נמצא אחד האזורים הכי יפים בחוף המערבי. לא צריך כרטיס טיסה כדי להציף את העיניים בירוק, להריח את הפריחה המשגעת ולראות עד קצה האופק שורות, שורות של גפנים משתרגות, שיהפכו בקרוב ליין משובח. רק חוצים את גשר הזהב, נותנים מבט אחרון לכיוון קו הרקיע עוצר הנשימה של סן פרנסיסקו, ונבלעים אל תוך הנוף המשתנה של מחוז סונומה היפיפה. כל מה שצריך זאת צידנית כדי להצטייד בשילוש הקדוש של לחם-גבינות-ויין, תוסיפו חברה טובה, ואתם מסודרים. אז השבוע, בשישי-אישי, אחלוק איתכם חוויות והמלצות לגיחה קצרה של מילוי מצברים. רשימה שיש בה כבר הכול; ממלון בוטיק מפנק, מסעדה משובחת, מאפייה קסומה, יקב מעולה, מחלבה קטנה ודוכן פרחים אחד, שהזכירו לי שהחיים יפים. אז למה אתם מחכים?

Elsie Green

בהחלטה ספונטנית של רגע החלטנו לנסוע. כובע, משקפי שמש, בקבוק מים ותיק קטן עם אופציה להישאר ללילה – זה כל מה שצריך. יצאנו לדרך, וראשית, שמנו פעמינו אל המתחם הנחמד שנקרא The Barlow שבעיירה סבסטופול. השבנו את נפשנו עם כוס קפה קר, הצצנו בחנויות המעוצבות (אל תחמיצו ביקור בחנות הכלים היפיפיה Elsie Green ובחנות הפרחים הנפלאה California Sister Floral). משם, נסענו לביקור חובה ביקב הנקרא Longboard. היקב שייך לאחד מהאנשים הכי נחמדים שפגשתי מימי. מאז שהכרתי את עודד שקד, אני חוזרת לבקר אותו שוב ושוב. עודד הוא יליד חיפה שגדל בהרצליה. אביו, שהיה טייס בחיל האוויר, נהרג כחודש לפני שנולד. בהרצליה, היה בין הראשונים שהחלו לגלוש ואחרי הצבא כבר בנה גלשנים למחייתו. בין טיולי הגלישה בצרפת, ספרד ופורטוגל שמע לראשונה על מגמת הייננות באוניברסיטת דייויס שבקליפורניה וכך הגיע לכאן בתחילת שנות ה-80. אחרי שלמד הנדסת מזון עם התמחות בגידול ענבים ומדעי התסיסה, הוא התמחה בייצור שמפניה ב-Domaine Chandon, וב-1987 היה הסטאז׳ר האמריקאי הראשון ב-Château Lafite שבבורדו. הוא חזר לקליפורניה והתקבל להתמחות ביקב שנקרא Jordan שם נשאר ועבד במשך 18 שנה. עודד התאהב באזור והחליט להשתקע בו. מאז הספיק להתחתן, להקים משפחה, וב-1998 הקים את יקב Longboard. בשנת 2005, החליט לאחד את שתי האהבות הגדולות בחייו ופתח את היקב וחדר הטעימות, שכולו מוקף בגלשנים. הכנסת האורחים של עודד והיינות הנפלאים שלו, שווים את הנסיעה, בפני עצמם. עודד המליץ לנו על מלון h2 בעיר Healdsburg הציורית, וכן על מסעדה טובה שנמצאת במרחק הליכה מהמלון ששמה Valette. ואני, שהרגשתי כבר את ההשפעה המבורכת של המרחבים, הירוק בעיניים, וכן – גם של היין, מחליטה שנישאר ללילה. אז העמסנו כמה בקבוקים של רוזה, פינו נואר וקברנה, ו…נסענו למלון.

וכעת, אני חייבת ווידוי נרגש. אני אוהבת דברים טובים, ממש טובים. אך מה לעשות, שחיישן ה… לא יודעת איך לומר זאת בעדינות… אז, פשוט אומר: בעוונותי, מד הפלצנות שבי – רגיש מאוד. זהו, אמרתי. לטעמי, עובר גבול דק מאוד בין איכות והקפדה לנפחנות יתר. אני מודעת לעובדה שזה לגמרי שלי, אך מאחר וכל מה שיש לי, זה אותי, אני נוטה להקשיב לעצמי. ישנם מקומות שמיד כשאני נכנסת אליהם, הגוף שלי מגיב לאסתטיקה שלהם, להתנהלות האנשים שבהם ולאופן שכל אלו גורמים לי להרגיש. מיד כשנכנסתי למלון h2 הרגשתי את הדיוק של איכות וסטייל, ללא שמץ של התנשאות או גנדרנות לשמה. תקראו לזה אקו-שיק. מעיצוב הכניסה והלובי, דרך אבזור החדרים, המצעים הנעימים העשויים מ100% כותנה אורגנית, מכונת הנספרסו, בקבוקי המים והחטיפים הטעימים שחיכו לנו בחדר, כל הדברים שהקיפו אותי גרמו לי להרגיש נינוחות ונעימות שמזמן לא חשתי בבית מלון. וכל זאת, מבלי שאאתר שמץ הגזמה או בדל הפרזה, שלא לצורך. הבנתם אותי, נכון? אז אחרי מקלחת קצרה צעדנו לכיוון המסעדה.

Valette

ושוב, במסעדה חזר על עצמו בדיוק אותו הסיפור. מסעדת Valette התגלתה כפנינה אמיתית. האווירה הנעימה, העיצוב המוקפד, השירות המעולה והמנות… אח, המנות הפנטסטיות, הפכו את החוויה לסימפוניה של ריגושים, מבלי שהחיישנים החלו לנוע בעצבנות בשל חריגות מהנורמה. מה אני אגיד לכם, מזמן לא ישבתי במסעדה, שבעודי מתענגת על הארוחה, כבר התחלתי לתכנן מתי אוכל לבוא לכאן שוב. כל מנה שהזמנו מה-Hawaiian Ahi Poke Style, Organic Sonoma Country Salad ועד לפסטה וה-Grilled Warm Asparagus Salad היתה שירה גסטרונומית. גולת הכותרת היתה מנת ה-Day Boat Scallops en Croûte – עננת בצק אווירית וקסומה שהשאירה אותנו פעורי פה (תרתי משמע!).

אחרי הארוחה המצוינת, צעדנו בכיכר היפה הנמצאת במרכז העיר, סימנו חנויות בגדים ונעליים שחובה לחזור אליהן שוב בבוקר, ושבנו אל חדרנו המפנק במלון. למחרת, אחרי ארוחת בוקר מצוינת המשכנו במסע. קצת קניות, כמתוכנן, ומשם למאפיית Wild Flour Bread Bakery ששמעתי עליה מחברה שאמרה ״את חייבת לבקר שם״, ואני, מה שחייבת – חייבת! התורים בכניסה למאפייה כבר דיברו בעד עצמם. השאלה הקשה כשמגיעים למאפיה בפעם הראשונה היא תמיד מה לבחור? והבחירה שם קשה. מתוך תנור הלבנים מגיחים סוגים שונים של מאפים מפתים; שאור, דגנים, פוגאס, סטיקי באנס, ועוד. הצטיידנו בכמה מאפים מלוחים וכמה מתוקים – בשביל האיזון – ופנינו למחלבה להשלים את המלאכה.

Behemian Creamery

אף ביקור בסונומה לא יהיה שלם בלי גיחה למחלבה שווה. מי שממש רוצה להשקיע, או פשוט מזדמן במקרה לאזור, חובה עליו לבקר אצל ליסה ב-Behemian Creamery. במקום הזרוק והבאמת קסום הזה, המשקיף על נוף יפיפה כמו מגלויה, תוכלו לערוך סיור, לפגוש את גיטל, שושנה ושאר העיזים היהודיות הטובות של ליסה, ללמוד על תהליך הכנת הגבינות, וכמובן – לטעום מהגבינות הנפלאות!

ממש לצד הדרך, גילינו שלטים המפנים למקום הנקרא B-Side Farm. כל מי שמכיר אותי היטב, יודע שפרחים תמיד, אבל תמיד, מרוממים את רוחי. אז כמובן שהתחלנו לעקוב אחר השלטים והגענו לדוכן ועליו זרים מלבבים ותיבה קטנה שבה ניתן להשאיר את הכסף. כן, בסונומה עדיין נותנים אמון באנשים. קנינו לנו זר משובב נפש, ויצאנו לדרך שמחים וטובי לב.

B-Side Farm

אז זהו, חברים, שוב אני מוצאת את עצמי מדברת בשבחם של הדברים הקטנים שעושים את כל ההבדל. לפעמים, לא צריך הרבה מידי כדי לחזור להנאות הפשוטות של החיים, להיזכר שחברה טובה, נוף יפה, כוס יין ואיזה מאפה טוב יכולים להביא לנפשנו את כל מה שהיא זקוקה לו כדי לצלוח אפילו את חודש מאי.

אז הנה לכם הרשימה כולה:

h2 hotel

219 Healdsburg Ave. Healdsburg

 

Valette

344 Center Street, Healdsburg, CA

 

Longboard Vineyards

5 Fitch Street, Healdsburg, California 95448

 

B-Side Farm

245 Ferguson Rd. Sebastopol, CA

 

Wild Flour Bread

140 Bogemian Hwy. Freestone, CA

 

Bohemian Creamery

7380 Occidental Rd. Sebastopol

תבלו ותהנו המון!

שלכם תמיד,

דלית גבירצמן

dalit@gvirtsman.com

 

*רוצים לקבל המלצות נוספות מדלית ומאתר בעניינים בכלל? הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Back to top button