ועידת Z3 בפאלו אלטו: איך רוקמים מחדש חזון של תקווה?
כשטובה בירנבאום שרה את ״התקווה״ בלב מנהטן ודמעות גדולות ירדו מעיניה, היא הבינה שיש פה סיפור גדול שצריך לספר- איך יהודים משני עברי האוקינוס רוקמים סיפור משותף ואיך יכולים כולם להיות שותפים בעיצובו של הבית הלאומי שלנו. כנס Z3 בג'ייסיסי בפאלו אלטו מתגייס בעוד שבועיים לפרום את המושג הגדול הזה שנקרא ״ציונות״ ומהחוטים העדינים הללו לרקום מחדש חזון של השראה ותקווה. הצטרפו גם אתם
מאת: טובה בירנבאום
אני לא אשכח את יום הזיכרון הראשון שלי בארצות הברית. זה היה עוד הרבה לפני הרילוקיישן, במסגרת ביקור בקהילה יהודית בניו יורק: תפילה, קדיש, התקווה. שירת ״התקווה״ בבית כנסת אמריקאי ביום הכי חשוף וכואב בשנה עימתה אותי מול השאלה – מה לי ולהם? מה להם וליום הזיכרון? מה למילים ״ארץ ציון וירושלים״ ולמנהטן? דמעות גדולות נשרו פתאום; דמעות שאפילו לא ידעתי לתת להן שם וסיבה.
מאז אותו הרגע, ולמעשה עד היום, אני מנסה לצייר את הקו ולייצר סיפור אחד שמצליח להכיל בתוכו את כל האלמנטים המורכבים הללו: עם, ארץ, תרבות, סיפור, הגירה, לאום. מה הסיפור שמחבר בין היהודים שחיים משני עברי האוקיינוס? איך מתמודדים עם פערים גדולים בתפיסה הלאומית, הדתית והתרבותית? מה אנו יכולים ללמוד זה מזה, ולמה, בעצם, אני כאן, שרה ״התקווה״ ובוכה.
כשלוקחים מילה גדולה וטעונה כמו ״ציונות״ ומבקשים להבין את משמעותה היום, נפרם המושג המורכב הזה לכדי חוטים חוטים של עמדות, דעות, רעיונות ושאיפות. כיום, כשמדינת ישראל בת 71, פרויקט בר קימא עם השגים ואתגרים לרוב, יהודי העולם רוצים וצריכים להשמיע קול ולהשפיע על עיצובה של מדינת הלאום של העם היהודי. אבל איך עושים את זה?
לשמחתי, מצאתי שותפות ושותפים שעסוקים אף הם בשאלות הללו יום יום ועמלים על יצירת מרחב עשיר שמזמין בחינה אמיצה של הקשר הלא פתור הזה בין שני המרכזים הגדולים של העם היהודי במאה ה21. ביום ראשון ה-10 בנובמבר, תערך בג'יסיסי בפאלו אלטו בפעם החמישית, ועידת Z3 ציפי לבני, פרופ׳ רות גביזון, הרב ייץ גרינברג, העתונאי ברט סטיבנס מהניו יורק טיימס ועוד למעלה מ-40 הוגי דעות, אקדמאים, עיתונאים, פעילים חברתיים ומובילי דעה מישראל ומכאן בעלי סיפורים שונים, דעות פוליטיות שונות ורקע דתי מגוון יחברו על מנת לפרום את המושג ״ציונות״ ומהחוטים העדינים האלה לרקום מחדש חזון של תקווה, של שותפות והשראה.
לשמחתי הכנס השנה מגוון במיוחד: פאנלים, סדנאות ושולחנות עגולים סביב שורת נושאים רחבה: החל מזהות ויהדות, דרך אומנות ותרבות ועד אנטישמיות והגירה. אני אהיה שם כדי לחפש את הסיפור שלי, הסיפור שלנו. מוזמנים לבוא, לשמוע ולהשמיע!
לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים לחצו כאן.