שלא תפלו בפח: דירוג הרכבים הטובים לשנת 2020

שוקלים לקנות או להחליף את הרכב? לפני שאתם מקבלים החלטה הציצו במחקר של אור יוחנן, חובב רכב מאז שלמד לדבר ומשקיע לפחות חמש שעות בשבוע (בממוצע) בהתעדכנויות בתחום, שחילק את הרכבים ל-9 קטגוריות שונות המותאמות לצרכים שונים, החל מרכב חסכוני וזול, דרך רכב משפחתי חשמלי ועד לרכב עם פלפל לרווק ההולל

מאת: אור יוחנן

כיאה לכל שנה, חוץ מכל השנים שחלו עד היום, אני מפרסם את דירוג הרכבים שלי הנכון לתחילת 2020!

Photo by iStock/ Olivier Le Moal

הדירוג הוא רק לרכבים חדשים, ומתמקד ברכבים במחירים נגישים (יחסית) עם העדפה לתמורה גבוהה למחיר. המטרה היא לסייע למי שפחות מכיר את תחום הרכב לקבל קצת דגשים. כמובן שעבור המלצה פרטנית, התפורה לדרישות/ העדפות/ תקציב/ סיטואציה שלכם – עדיף לבצע שיחה אישית. רכבים חדשים בדרך כלל יהיו איתנו ל-3 שנים (לפחות), וכמות הבאסה כשרוכשים רכב שלא מתאים היא די גדולה (תופתעו לדעת עד כמה זה שכיח…), וזה לפני שנכנסים לכל אלמנט לקיחת ואופטימיזציית הליס – לכן אני מאוד ממליץ לכל מי שלא ״שוחה״ בתחום לשקול לקחת סיוע נקודתי בהליך הרכישה.

היות וזה לא אתר של חובבי רכב, אנסה לכסות רכבים המתאימים לכל מיני סיטואציות, לכן אחלק את הקטגוריות לפי אנשים – החל במי שרק רוצה להגיע מנק׳ לנק׳ בזול, ועד מי שרוצה ליהנות מהנהיגה עצמה.

טיפ׳לה רקע עלי: אני חובב רכב מאז שאני יודע לדבר, אני משקיע לפחות חמש שעות בשבוע (בממוצע) בהתעדכנויות בתחום, ואני לא מייחס חשיבות לבלבולי מוח של אנשים שלא מבינים את עולם הרכב ומקבלים החלטות לפי סטיגמות מהרחוב במקום דאטה *עדכני* ונסיעות מבחן. מיותר לציין שאין לי אינטרס משום סוג וכל הפואנטה של הכתבה הזאת היא לנסות ולעזור לכם לקבל החלטה מושכלת בהתאם לצרכים שלכם.

בשביל לא להלאות אתכם בפרטים, אני קודם כותב את הקטגוריות במרוכז ורק אז מפרט בנוגע לכל אחת ספציפית וזאת על מנת שתוכלו לדלג לקטגוריה הרלוונטית עבורכם.

הקטגוריות (לעתים הניסוח בלשון זכר כי השפה העברית דפוקה בקטע הזה, אבל הפוסט מיועד לשני המינים):

  1. רכב שייקח אותי לעבודה בכמה שפחות כסף
  2. רכב למשפחה צעירה (0-2 ילדים)
  3. רכב למשפחה צעירה + מבקרים –וגם– רכב למשפחה בינונית (2-4 ילדים)
  4. רכב חשמלי זול וקטן – שייקח אותי במסלול המהיר / יחסוך עלויות דלק
  5. רכב חשמלי משפחתי
  6. רכב עם פלפל לרווק ההולל
  7. רכב מהיר לאב הצעיר
  8. רכב חזק לאב המפונק
  9. רכב השנה
Photo by iStock/ PierreDesrosiers

1. רכב שייקח אותי לעבודה בכמה שפחות כסף

הקטגוריה המשעממת ביותר היא גם זו בה הרכב עצמו אינו קריטי במיוחד ומה שחשוב יותר זו עסקת הליס עצמה.

זה הסגמנט היחיד בו אני לא מדרג אלא נותן כמה דגשים:

א. Mazda 3– איכות הרכבה וחומרים מצוינים, נראית נהדר, ננהגת בכיף.

ב. VW Golf– מלכת ההאצ׳בק (תצורת 5-דלתות) האינסופית, נראית קטנה מבחוץ אבל מרווחת בקטע מפתיע מבפנים, איכות חומרים נהדרת.

ג. Toyota Corolla– מה אפשר לומר.. רכב עמיד לשואה גרעינית, זול לרכישה, לא עושה שום דבר טוב במיוחד, אבל עם מספרים אי אפשר להתווכח (גילוי נאות: שונא את הרכב הזה, אבל ההמלצות אינן עבורי אלא עבורכם).

שווה אזכור: Honda Civic – ה״קורולה״ החדשה, בד״כ עולה קצת יותר אבל התמורה בהתאם.

2. רכב למשפחה צעירה (0-2 ילדים)

עם כניסת ה-Compact SUV לשוק, מכוניות הסדאן נשחטו בצורה גרוטסקית. רכבי הפנאי האלו גבוהים במקצת ולכן מציעים כניסה וישיבה נוחה יותר לנהג ולנוסעים, תא מטען שמתאים לקניות בקוסקו, והפער במחיר התגמד למימדים בהם קשה להצדיק רכישת סדאן למי שאינו חובב הגה בנשמה.

ההמלצה שלי: VW Tiguan – רכב פנאי הנמצא מתחת לרדאר – ולא בצדק! אני מאמין שאי הנוכחות שלו נובעת משילוב של יחידת הינע אנמית והתעלמות חסרת פשר מהיתרון הגדול בדמות ספסל השלישי ותא מטען הגדול בסגמנט. כשמשקללים מערכת מולטימדיה עם שיקוף לאפל ואנדרואיד, איכות הרכבה גרמנית, 6 שנות אחריות, מרווח פנים גדול ואפשרות לגג פנורמי בעלות זניחה – מקבלים חבילה מצוינת למשפחה צעירה (ואף יותר מכך).

אני ממליץ על גרסת הSE עם תוספת מונרוף, שימו לב שאם בוחרים בהנעה כפולה אז יש להוסיף כסף במידה ומעוניינים בשורה שלישית. השורה השלישית מתאימה לילדים, או לנסיעות ״חירום״, זה לא ספסל בגודל המתאים למבוגרים.

שווה אזכור: מזדה CX5 – הרכב הנאה בסגמנט, מהנה לנהיגה, נראה מצוין.

3. רכב למשפחה צעירה + מבקרים –וגם– רכב למשפחה בינונית (2-4 ילדים)

ההמלצה שלי (ושל כל קהילת הרכב +/-): Kia Telluride / Hyundai Palisade – צמד הקוריאניות נכנסו בסערה לשוק רכבי הפנאי 3 שורות ופשוט דילגו מעל כל המתחרות ב-2 רמות. כמות ה value שהן מביאות לשולחן הוא חסר תקדים, ויש לא מעט עדויות על אנשים שעברו מרכבי פנאי של יצרני רכבי פרמיום גרמניים ומעידים שמדובר על שדרוג(..!). הקוריאניות מגיעות עם 3 שורות נוסעים, תא מטען גדול, בקרת שיוט מהטובות בשוק (משווים אותן לauto pilot של טסלה!), חימום וקירור מושבי נהג נוסע ושורה שניה(!), ועוד ים של פיצ׳רים.

אם כבר אז כבר, אני ממליץ ללכת על גרסת הlimited ולקבל חבילה מלאה. שימו לב שעקב דרישה חזקה, מאוד דילרים רבים מפעילים markup על המחיר (מוכרים מעל הMSRP) ולכן צריך לעשות סקר שוק כמו שצריך לפני שסוגרים עסקה.

שוות אזכור: VW Atlas – כמו טיגואן שמישהו ניפח מבפנים – גדול ומרווח יותר, אבל בלי הבדלים קריטיים בפיצ׳רים. אחת הנקודות החזקות של הרכב היא מערכת כניסה נוחה מאוד לשורה השלישית כשמעגנים כסאות ילדים לשורה השניה.

למשפחות שמוכנות לשקול מיני-ואן: Honda Odyssey ו- Toyota Sienna יציעו יותר value למשפחה היות ואי אפשר להתחרות בנוחות של מיני-ואן, אבל עם מראה שחלקנו יתקשה לעכל.

4. רכב חשמלי זול וקטן – שייקח אותי במסלול המהיר / יחסוך עלויות דלק

ההמלצה שלי: Chevy Bolt – מחיר נגיש, פיצ׳רים נחמדים, נראית פצפונת אבל מפתיעה במרווח הפנים, טווח ארוך.

5. רכב חשמלי משפחתי

ההמלצה שלי: Kia Niro – רכב הפנאי של קיה מציע מערכת בטיחות מתקדמות, שימושיות לא רעה בכלל תודות למרווח פנים, אחריות ארוכה ומחיר נגיש. ניתן לבחור בגרסה חשמלית לחלוטין, וניתן לבחור בגרסה היברידית (phev).

שוות אזכור: מלכת ההיברידיות, הלא היא טויוטה פריוס. מה אפשר לכתוב עליה… האוטו יותר משעמם מהפוסט הזה – אבל אמין בטירוף.

טסלה מודל 3 Standard Range Plus תדרוש תקציב גבוה יותר – אבל תספק את המראה/ מותג/ טכנולוגיה של טסלה, טווח מכובד מאוד, נגישות לתשתית הסופרצ׳ארג׳ר (שמאפשרת לבצע רואדטריפ ברכב, מנסיון), וכמות אחסון מפתיעה לטובה.

6. רכב עם פלפל לרווק ההולל

ההמלצה שלי: מאזדה מיאטה ND – הדור האחרון של המיאטה הוא גם הדור היפה ביותר, מגיע עם 184 כ״ס, קו אדום ב-7,500 סל״ד, גיר ידני חובה וגג בד או קשיח בהתאם להעדפות. חסכונית בדלק, אמינה כמו קורולה, ומספקת יותר חיוכים לדולר גם כשמשווים לרכבים שעולים פי 3. אין תא כפפות, אין תא מטען, בקושי יש איפה לתקוע את הפלאפון – אבל למי אכפת כשאפשר להתפוצץ מצחוק בנסיעה *בתוך* גבול המהירות המותרת?

שוות אזכור: BMW 240m מציעה ביצועים של רכבים רציניים מאוד יחד עם מותג יוקרתי ומרווח פנים מפתיע לטובה, רק חשוב לשמור על הרכב מבדיקות במוסך ועל התחת שלך כשתכנס לכלא על מהירות מופרזת.

סובארו BRZ מזכירה את המיאטה רק עם יותר גג יותר מטען ויותר ״מושב״ אחורי (לילדים בלבד).

פורד מוסטאנג GT – הדור האחרון של המוסטאנג סוף סוף מספק תיבת הילוכים שלא מסרסת את הרכב, אז אמנם בארה״ב מדובר ב״קורולה״ של רכבי הספורט, אבל אין מה לעשות – קשה לנצח את החבילה הזו מבחינת תמורה למחיר.

7. רכב מהיר לאב הצעיר

ההמלצה שלי: Golf GTI – פרקטיות וביצועים בחבילה זולה, יש סיבה שהיא מלכת סגמנט ההוטהאצ׳. העובדה שהדור החדש בפתח אומרת שכנראה אפשר לסגור דילים מצוינים מהרגיל.

שוות אזכור: Honda Civic si – קצת פחות מהירה, אבל מציעה חבילה משתלמת במחיר נגיש, ניתן למצוא ידניות שזה תמיד פינוק למי שמחפש רכבים בסגנון.

יונדאי i30N – הגולף GTI הקוריאנית, ביצוע מרשים למדי של יונדאי שמנסים לחדור לשוק. אם כבר בסוכנות, שווה גם להעיף מבט בוולוסטר N על הדרך.

הונדה סיוויק טייפ ערס – מכוערת להחריד, יקרה משאר הרכבים שהזכרתי, אבל אי אפשר להתווכח עם השימושיות ומעטפת הביצועים. מי שמתחבר למראה מוכרח לבצע נסיעת מבחן.

8. רכב חזק לאב המפונק

ההמלצה שלי: Tesla Model 3 LR – טכנולוגיה, ביצועים, פינוק. הטסלה מביאה חבילה חסרת תקדים, במחיר מפתיע לטובה. מי שרציני יחפש את הגרסה המוגבלת LR Performance (הידועה כ Stealth) שתוסיף 2,000 דולר למחיר אבל תגיע עם מנועי פרפורמנס שמאיצים את הטסלה ל-100 קמ״ש ב-3 שניות – טריטוריה של רכבי-על, לא של רכבי עליתי-רק-50-אלף-דולר. המודל 3 משמידה את סגמנט הפרמיום סדאן, ויש סיבה טובה לכך.

שוות אזכור: קיה סטינגר GT1 – כן כן, אמרתי קיה בהקשר של רכב חזק ומפונק. הסטינגר לא רק נראית מצוין, אלא מציעה מנוע וי6 בי-טורבו עם 365 סוסים, הנעה אחורית, האצ׳בק שמאפשר לתקוע עגלת תאומים בלי למצמץ, מערכת בטיחות נוחות ושימושיות מצוינות – וכל זה במחיר די מגוחך ביחס לתמורה. זה רכב לחובבי הגה, ואם העובדה שרשום קיה מקדימה מונעת ממך לבדוק את הסטינגר סימן שאתה קרוב לוודאי לא קורא את הקטגוריה הנכונה!

BMW 240m – מתאימה לאב עם אחושילינג גב, כי אין דלתות אחוריות… אבל אם לא צריך כסא ילדים, או אם מוכנים להקריב נוחיות, מדובר בחבילה מדהימה ביחס למחיר – ובניגוד לסטינגר לא צריך ״להתפשר״ על הסמל.

9. רכב השנה

זו בחירה מוזרה, כי איך מפקטרים שימושיות כנגד ביצועים? יופי נגד פיצ׳רים? איך משווים בין רכבים מתקציבים שונים?

לא יודע, אבל רכב השנה שלי חייב(ות) להיות קיה טליורייד/ יונדאי פליסייד – שני רכבים שנכנסו בסערה לתוך סגמנט המשפחתיות הגדולות, והשלימו את המהפך שהמותגים הקוריאניים מבצעים בשנים האחרונות – מרכבים בתקציב נמוך ואיכות בהתאם, לרכבים בתקציב נמוך ואיכות סמי-פרמיום. בעוד שכמעט כל רכב אחר ברשימה מצליח לעורר וויכוחים כאלו ואחרים בעולם הרכב, עבור שתי אלו יש (בגדול) תמימות דעים בנוגע לחבילה.

שווה אזכור: טסלה מודל 3 – מהפך ענק בעולם הרכב מכמה בחינות נפרדות – חשמלית, מינימליסטית, ביצועים של סופרקאר במחיר של ״סתם״ פרמיום סדאן. הטסלה השמידה את טבלת המסירות, ומסיבה טובה מאוד.

שתהיה שנה אזרחית טובה!

*אור יוחנן, מהנדס תכנה ביום ומשקיע נדל״ן בלילה, הוא הבעלים של עמוד הפייסבוק ״רילוקיישן אינפורמיישן״. לקריאת פרסומים נוספים שלו לחצו כאן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Back to top button