שיחת חו"לין עם משפחת סיגורה-קאופמן
רינת ואילן הם הפרק ב' האחד של השניה. הם הכירו לפני כ-6 שנים כשאילן עשה שיפוץ קטן בבית של רינת ומאז הם בלתי נפרדים, כולל בעסק המשותף שהם בונים לעצמם. את האתגר לנהל חיים משותפים עם חמישה ילדים שהפכו למשפחה אחת הם צולחים באופן מעורר השראה ומשיחה איתם אפשר להבין בדיוק למה- מדובר בזוג שאפתני וחרוץ שמסמן מטרות וכובש אותן במלוא הכוח. בראיון איתם הם מספרים על הגלגולים שעברו עד שמצאו את הייעוד שלהם, על הילדים, על הטיולים שאהבו ומספקים טיפים חשובים לחדשים וגם לותיקים כאן
מי אנחנו? אילן (47), רינת (44), ברק (16), גבריאלה (13.5), שלי (11.5), ג'ורדן (11.5), איתן (9.5)
איפה גרים? סאניוויל
כמה שנים בעמק? אילן 26 שנה בארה"ב מתוכן 19 שנה בסאניוויל, רינת 8 שנים בסאניוויל ולפני זה 5 שנים בקנדה.
מאיפה במקור? רינת נולדה וגדלה בשכונת יד אליהו בתל אביב ולפני הרילוקיישן התגוררה עם בעלה לשעבר ברעננה. את התואר הראשון שלה עשתה בביולוגיה עם תעודת הוראה ובסיום הלימודים שימשה למשך שנה כמורה למתמטיקה בבית ספר תיכון ברמת גן. כשהתחילה את לימודי התואר השני במיקרוביולוגיה, קיבלה הצעה מחברת אמדוקס לעשות קורס מזורז במדעי המחשב בסיומו הם גם מציעים עבודה וכך, מבלי שתכננה יותר מידי, עשתה את הקורס ועבדה באמדוקס במשך חמש שנים כמהנדסת תוכנה. ב-2006 קיבלה הצעה לתפקיד בקנדה ולאחר התלבטויות לא מעטות, עברה עם בעלה לשעבר ובנה ברק שהיה אז בן שנתיים וחצי לונקובר, קנדה. "הקנדים זה העם הכי נחמד בעולם וכל כך נעים לעבוד איתם", מספרת רינת, "גם מבחינת אתיקה מקצועית וגם מבחינת תרבות ארגונית, אפשר ללמוד מהם המון. בכלל, קנדה היא מדהימה ומאוד סוציאלית, אבל מזג האויר הגשום והאפרוריות שם פחות מצאה חן בעינינו אז אחרי חמש שנים שם במהלכן גם נולדה שלי, החלטנו לעבור לסאניוויל".
אילן נולד וגדל בגן יבנה. כבן לאבא קבלן את שנות ילדותו הוא העביר לא מעט בעסק המשפחתי ובחופשות בית הספר, במקום לנסוע עם חברים לים או לאילת, הוא הצטרף לאביו לעבודתו. לאחר שצבר נסיון וידע הוא החליט אחרי הצבא לטוס לניו ג'רזי ללמוד מנהל עסקים במטרה לחזור אחר כך לארץ ולנהל את העסק המשפחתי. כשהגיע לארה"ב, התאהב בה מיד והתוכניות לחזור ולנהל את העסק של אבא די התפוגגו, הוא החליט ללמוד במקום זאת הנדסת תוכנה וכדי לממן את הלימודים, הוא פתח חברת שיפוצים מקומית.
בסיום התואר, עבר אילן לסאניוויל בעקבות אחיו שמתגורר כאן, והחל לעבוד בחברת הייטק. די מהר הבין שחיידק הבנייה והשיפוצים חזק ממנו ולכן החליט לעזוב את עולם המחשבים והתוכנה ולהקים חברת בנייה ושיפוצים. "כשרק התחלתי עם Sigura Construction, יצרתי קשרים עם מתווכים ישראלים מקומיים וכך התחלתי לצבור לקוחות ולגדול", נזכר אילן, "הפרוייקט הגדול הראשון של החברה היה בניית אולם התצוגה של חברת אבן קיסר בסן לאנדרו ומאז הספקנו לבנות סיפרייה ציבורית ולבצע אינספור עבודות של בנייה חדשה, שיפוץ מטבחים, אמבטיות, Accessory Dwelling Unit) ADU) ועוד. כיום החברה מונה כ-50 עובדים, יש לי שלושה רשיונות שונים- קבלן ראשי, קבלן צבע ו-Tile וגרניט ואנחנו ומבצעים עשרות פרוייקטים בשנה מגילרוי ועד סן פרנסיסקו".
העיסוקים שלנו- אחרי פז"ם של עשרים שנה בהן עבדה בחברות הייטק שונות וביניהן אמדוקס, אריקסון וכיום Proofpoint כ-Program Manager, החליטה רינת לשנות קצת כיוון. "זה התחיל אחרי ההיכרות עם אילן, חשבנו לקנות יחד נכס להשקעה ואילן, שכבר היה עמוק בעולם ההשקעות בנדל"ן, החליט לזרוק אותי למים ולתת לי להתנסות לבד בכל התהליך. מצאתי את עצמי מתמודדת עם מושגים שאני לא מכירה, משא ומתן שמעולם לא עשיתי, אבל עם הגיבוי של אילן, לאט לאט צברתי אומץ ואחרי העסקה הראשונה שניהלתי אי אפשר היה לעצור אותי, כל היום רק חיפשתי בתים ולא עניין אותי כלום חוץ מזה. כשהבנתי שזה מה שאני רוצה לעשות, החלטתי להתמקצע בזה יותר ונרשמתי לתוכנית המנטורינג למשקיעים בנדל"ן של פיל פוסטיובסקי. במשך שנה וחצי הוא לימד אותי את כול סודות ה-Real Estate, ואת כל הדרכים הכי יצירתיות להוציא ממנו את המיטב החל מפליפים, Whole Sale, Rent to own ועד לדרכים יצירתיות להגיע לאנשים תחת כינוס נכסים וכאלה שצריכים למכור את הנכס שלהם מהר. במסגרת התוכנית הוא ליווה אותי בכל צעד, בכל חוזה, בכל עסקה ונתן לי המון מידע קריטי וחשוב.
מהר מאוד התחלתי יחד עם אילן לעשות השקעות שונות, אני הבאתי את כל הידע המקצועי שצברתי מתוכנית המנטורינג ואילן תרם את חלקו במשא ומתן שהוא טוב בו ובשיפוצים, וכך הוצאנו לפועל המון עסקאות מוצלחות. בשלב מסויים, שמנו לב שבהרבה מהנכסים שרכשנו ורצינו למכור ללא תיווך, אנשים ממש נמנעו. למרות שעבדנו עם עו"ד שמתמחה בנדל"ן שעשה את כל החוזים, עדיין היה לאנשים מן פחד לקנות בית ישירות מהבעלים, גם כשהבטחנו להם שנוריד להם את העמלה של ה-5%. זה היה השלב שהבנו שכדאי להוציא גם רשיון תיווך וכך התחלתי ללמוד במשך חודשים ללא הפסקה את רזי המקצוע, עברתי שלושה קורסים אוניברסיטאיים ומבחן קשה של הסטייט ועברתי את המבחן בפעם הראשונה. בשלב מאוחר יותר חשבנו שזה יהיה מעולה אם גם אילן יוציא רשיון, הוא מצויין במרקטינג ובמשא ומתן וכך נוכל לשלב כוחות גם בתחום הזה.
באוקטובר האחרון הוציא אילן רשיון תיווך וכיום שניהם עובדים תחת Coldwell Banker, רינת בסניף בסרטוגה ואילן בלוס אלטוס. ואת כל זה הם עושים במקביל למשרה מלאה בהייטק של רינת ובניהול חברת השיפוצים של אילן.
ואם זה לא מספיק, רינת היא גם נוטריונית, את הרשיון הוציאה במסגרת עבודתה באריקסון וכיום מתוך עזרה לקהילה הישראלית היא נותנת שירותי נוטריון ללא תשלום. "פונים אליי הרבה ישראלים שצריכים חתימת נוטריון על כל מיני מסמכים, ואני שמחה לעזור להם ללא שום תמורה, זה גם איזשהו שירות משלים שאני עושה ללא מעט לקוחות שלי שקונים בית דרכי וצריכים נוטריון".
על הילדים– "למרות העובדה שהילדים עברו גירושים ונאלצו פתאום להתמודד עם אחים חדשים, הקשר ביניהם הוא חזק מאוד. שלי וג'ורדן לומדים באותה השכבה והם החברים הכי טובים. יש להם שיחות נפש וכל הזמן הם רוצים להיות ביחד. קורה שיש מריבות וצעקות כמו בכל בית, אבל הם מאוד מלוכדים והחיבור ביניהם היה מיידי. אנחנו מאוד מערבים אותם בעשייה הנדל"נית שלנו, הם באים איתנו ל"בית פתוח" כשאנחנו עושים, עוזרים בשיפוצים, בהכנת בית למכירה, וזאת מתוך האמונה שיבוא יום וכל זה יהיה שלהם, אז הם צריכים לקחת בזה איזשהו חלק.
בכלל, חשוב לנו שתהיה להם מודעות כלכלית ושלא יפחדו מעבודה קשה. ברק לדוגמא, שיש לו גישה מאוד טובה לילדים, כשהיה בן 13 הוא בילה לא מעט מחופשות החורף והחופש הגדול בקייטנות שהוא העביר לילדים. הוא הכין להם הפעלות ופעילויות כיפיות מה שהביא גם לדרישה להפעלות ימי הולדת. הביקוש היה מאוד גדול והיו סופי שבוע שהוא היה מעביר שני ימי הולדת ביום אחד. מאז שהוא עבר לתיכון פרימונט, לוח הזמנים שלו קצת השתנה, החופשים פחות חפפו לחופשות בתי הספר היסודיים והוא גם נהיה יותר עסוק אז הוא הפסיק עם זה.
גבריאלה היא ב-8th grade, לומדת בשנה האחרונה שלה בקופרטינו מידל סקול ובשנה הבאה תעבור לתיכון פרימונט. היא מאוד אוהבת אמנות ומציירת ברמה גבוהה מאוד. היא לומדת יפנית בכוחות עצמה ושואפת לעבור לגור בעתיד ביפן וללמוד שם אנימציה.
ג'ורדן הוא בן 11.5, לומד בקופרטינו מידל סקול, הוא משוגע על חיות ועושה גם Dog Walking.
שלי גם לומדת בקופרטינו מידל, היא רוקדת ג'אז, עושה ג'ימנסטיק ועד לא מזמן השתתפה בשחייה תחרותית וקטפה לא מעט מדליות, אבל החליטה לפרוש בשיא.
איתן בן 9, לומד בכיתה ד' ב-Braly Elementary בסאניוויל, האהבה הגדולה שלו היא בישול והוא עצמאי לגמרי במטבח.
טיולים מומלצים- אנחנו נוסעים לישראל פעם בשנתיים ובין לבין עושים המון חופשות כאן. יש לנו את הפריבילגיה לצאת לחופשות גם בלי ילדים, אז לא מזמן ניצלנו זאת לחופשה מדהימה של שבועיים בתאילנד ובעוד כמה חודשים אנחנו טסים לקנקון. החופשה הכי מוצלחת שהייתה לנו עד כה עם הילדים הייתה ברפובליקה הדומיניקנית. היינו במלון פלדיום שהיה סופר מפנק, עשינו מלא אטרקציות כמו זיפ ליין, רכיבות על סוסים, צלילות והשילוב עם חוף הים קאריבי הפך את החופשה למושלמת. עד היום הילדים לא מפסיקים לדבר עליה. אנחנו משתדלים לפחות פעמיים בשנה לצאת עם הילדים לקמפינג ולהיות בטבע. קנינו במיוחד בשביל זה סירה איתה הילדים עושים סקי מים מה שמאוד משפר את הבטחון העצמי שלהם וזה כיף גדול.
הסיבה שבזכותה אנחנו יוצאים להרבה חופשות היא שעם הזמן למדנו למצוא דילים טובים שמאפשרים לנו לחסוך הרבה כסף. הטיפ הכי חשוב שלנו הוא להזמין את החופשה הרבה זמן מראש! זה אחד הדברים הכי בסיסיים אם אתם רוצים לחסוך כסף ובנוסף, גם לעשות הרבה מחקר, לעקוב אחרי שינוי מחירים ולא לשכוח לשלם על הטיסות במיילים. אנחנו כמעט ולא משלמים כיום על טיסות, כולל הטיסות לישראל, הכל דרך המיילים".
מסעדה אהובה- מסעדת True Food בפאלו אלטו, זאת מסעדה טבעונית עם אוכל מעולה, אמנם לא זולה, אבל כל מנה שהזמנו היתה בול פגיעה. מאוד אוהבים גם את ג'וי סושי במאונטיין ויו.
טיפ לחדשים לעמק- "להתחבר לקהילה הישראלית! זה מאוד עוזר להסתגלות, גם של הילדים וגם של המבוגרים. כשהגענו לכאן התמקמנו בסאניוויל כי רצינו קהילה וקרבה לישראלים, לולא זה, אין סיכוי שהיינו גרים כאן. מאוד חשובה לנו המסורת ושמירת הזהות היהודית של הילדים ולכם אנחנו מאוד מעצימים את החגים ומשקיעים בהם המון תוכן ואנרגיה. רוב הקניות שלנו בביקורים בישראל זה קישוטים לחגים או חוברות עבודה בנושא, מסיבות חנוכה זו הפקה אצלנו בבית, בט"ו בשבט אנחנו יוצאים לשתילות, בפסח אילן מתחפש לאליהו הנביא וקריאת ההגדה היא חוויתית לחלוטין ואפילו בל"ג בעומר יצאנו לסיבוב בשכונה עם לפידים מהום דיפו ושרנו "אנו נושאים לפידים" 🙂
אם לא תשקיעו בזה בבית, אז פשוט לא יהיה את זה לילדים. הם לא יקבלו את התוכן הזה בשום מקום אחר, אלא אם כן הם בבית ספר או גן יהודי.
דבר שני זו השפה. גם אם זה נראה לכם בהתחלה שחשוב לשפר להם את האנגלית, אל תזניחו את העברית כי לאט לאט היא תתחיל להיעלם. הקפידו לדבר עברית בבית ותתעקשו על זה.
מבחינה כלכלית, הטיפ הכי חשוב שלנו הוא לבנות קרדיט סקור ולהתחיל עבוד עליו כבר מההתחלה. אי אפשר לעשות בארה"ב כלום בלי קרדיט סקור טוב, אז תעשו כרטיס אשראי של טרגט, אמזון, קוסקו או כל מי שיהיה מוכן לתת לכם ותשלמו אך ורק בו.
וטיפ אחרון חביב- קנו בית!. אם יש לכם יכולת וסכום ראשוני סביר, השקיעו אותו בבית. השכירות כאן היא כמו משכנתא והמחירים רק עולים באופן עקבי. בעתיד אתם תברכו על זה".
איפה אתם בעוד 5 שנים? קרוב לוודאי שנהיה עדיין כאן, מקווים שעסק הנדל"ן שלנו ישגשג. כרגע אנחנו משפצים את הבית כדי שלכל ילד יהיה חדר, וברגע שהילדים יצאו מהבית נעבור למקום קטן יותר או שנפרוש בפלורידה…
*רוצים להשתתף במדור שיחת חו"לין? כתבו לנו ל-sackerman@paloaltojcc.org