מרץ 2020: תערוכות אמנות חדשות באיזור העמק וסן פרנסיסקו
בימים אלו כשהדיבור על מגפת הקורונה נשמע בכל פינה, איכשהו מרגיש שביקור בגלריות ובמוזיאונים לאמנות זה הדבר הנכון לעשות, גם בורחים שם קצת מהמציאות וגם אף אחד לא נוגע שם בכלום. אז בפתיחתו של חודש מרץ, הכינה עבורכם האמנית אביטל משי רשימה של תערוכות של אמנות נפלאה ומעניינת שיספקו לכם קצת פסק זמן מהטירוף שמתחולל בחוץ
מאת: אביטל משי
בימים אלו כשהדיבור על מגפת הקורונה נשמע בכל פינה, איכשהו הגלריות והמוזיאונים לאמנות מרגישים לי כמו מקום טוב להיות בו – הרי גם ככה אף אחד לא נוגע שם בכלום. אז בואו לראות אמנות נפלאה ומעניינת.
Frida Kalo: Appearance Can Be Deceiving
האמנית פרידה קאלו היא דמות אייקונית הידועה הן בזכות יצירותיה פורצות הדרך והן בשל הופעתה החיצונית המדהימה. ציוריה של קאלו עוסקים בזהות שלה עצמה ובשאלות של מגדר, מוגבלות פיזית ופוליטיקה. לאחר מותה ב-1954 מרבית יצירותיה וחפציה האישיים הועברו ל״קאזה אזול״ שבמקסיקו, הבית בו נולדה, חיה רוב חייה ונפטרה. כחמישים שנה לאחר מותה אוסף החפצים התגלה מחדש ונחשף לציבור. תערוכה זו מציגה ציורים מובחרים של קאלו כמו גם רישומים, מסמכים, שמלות, אקססוריז ותלבושות ססגוניות של האמנית.
התערוכה פתוחה לקהל מה-21 במרץ ועד ה-26 ביולי.
Outside Looking In: John Gutmann, Helen Levitt, and Wright Morris
*התערוכה בוטלה בשל איום הקורונה*
בתערוכה זו מוצגות עבודות של שלושה מהצלמים האמריקאים המפורסמים של המאה ה-20 שהשתמשו במצלמה כדי להתבונן בחיים של אנשים במרחב הציבורי והפרטי. ג׳ון גוטמן תיעד את הקשת החברתית של החברה האמריקאית תוך מתן דגש לאבסורד ולגרוטסקי. רייט מוריס צילם את מערכות היחסים שלו עם אנשים אחרים והלן לויט הצליחה לתעד את הדרמה של איסט-סייד מנהטן והארלם.
התערוכה פתוחה לציבור עד ה-26 באפריל
Orlando
הסופרת וירג׳יניה וולף כתבה ב-1928 את הרומן ״אורלנדו״ המספר את סיפורו של אציל צעיר, בתקופת המלכה אליזבת הראשונה אשר באורך מסתורי חי במשך 300 שנה בלי להזדקן. במהלך חייו ובאורך מסתורי לא פחות, הוא משנה את המגדר שלו. המורשת של הסיפור היא לב ליבה של תערוכה זו העוסקת בנזילות מגדרית, חוסר גבולות והפרספקטיבה הארוכה שמקבלים חיים ארוכים במיוחד. התערוכה מציגה מגוון רחב ומעניין של דיוקנאות צילומיים אשר מעמידים במבחן קונבנציות חברתיות סביב זהות וייצוג.
McEvoy Foundation for the Arts
התערוכה פתוחה לקהל עד ה-2 במאי.
Pause
בתערוכה זו האמנית ג׳אן שין תוהה האם טלפונים סלולריים ישנים וכבלי מחשב שנזרקו, כולם תוצרת סין כמובן, יכולים להפוך להיות החומרים שמהם מייצרים כיום אמנות סינית. לרגל התערוכה היא יצרה עבודת מייצב ייחודית מפסולת טכנולוגית, אשר דנה גם בשאלה של השפעת מוצרים אלו על הסביבה.
התערוכה פתוחה לקהל עד ה-24 במאי
RawDance: Triple Take

*התערוכה בוטלה בשל איום הקורונה*
להקת המחול RawDance מציגה מופע חדש המורכב משלושה חלקים אקלקטיים. בשלב הראשון מוצג הריקוד ״צל״ אשר בוחן את טביעת האצבעות הדיגיטלית שלנו והמשמעות שלה על העתיד שלנו. בשלב השני מוצג הריקוד ״המרפאת״ השואב השראה מעולם הרפואה הסינית המסורתית ושופך אור על היכולות המולדות של האדם להתגבר על סבל פיזי ורגשי. ולבסוף, החלק השלישי של המופע עוסק בתהליך היצירה הסוריאליסטי לפיו חיבור רנדומי של רעיונות ומיומנויות מביאים לכדי הופעתו של הגוף המושלם והמעודן.
המופע יתקיים מה-12 ועד ה-15 במרץ. מומלץ לרכוש כרטיסים מראש.
ולסיכום ציטוט מעניין:
״אמנות היא השקר שעוזר לנו להבין את האמת״ ~פבלו פיקסו
למחשבות נוספות, צילומים מתערוכות וצילומים של האמנות האישית שלי – avitalix@