מנצלים את הסגר לסֵדֶר: טיפים לארגון וסידור הבית

ידוע שהאוירה והנראות של הסביבה הביתית שלנו משפיעה עלינו באופן ישיר גם מבחינת מצב הרוח וגם מבחינת התפקוד הפיזי. בימים אלו, כשכולנו נמצאים כל הזמן בבית, יש חשיבות גדולה יותר לסדר בבית ואם מוסיפים לזה גם את פסח שכבר בפתח, אז בכלל כבר אין תירוצים אלא להתחיל לסדר ולארגן את הסביבה הביתית שלנו. כדי להקל עליכם בתהליך, מביאה לכם המסדרת המקצועית דרינה צ'רנין-לוי טיפים ועיצות שיעשו לכם סדר בבלאגן

מאת: דרינה צ'רנין-לוי

האביב כבר ממש מעבר לפינה ותקופה של פסח היא תמיד תקופה נהדרת לעשות סדר, לארגן ולרענן את הבית שלנו.

Photo by iStock

במיוחד בימים אלה, כשכולנו נמצאים כל הזמן בבית- השאיפה היא למקום אהוב, בטוח, מאורגן ונעים עבור כולם. זו תקופה נהדרת לעשות בדק בית ולבחון מה כדאי להשאיר ומה אפשר לשחרר וכיצד ניתן לארגן את החפצים בבית באופן יעיל, נגיש ונוח עבור כולם.

ישנו קשר ישיר בין הבית שלנו ובינינו. האוירה והנראות של הסביבה הביתית שלנו משפיעה עלינו באופן ישיר מבחינת מצב הרוח, התפקוד הפיזי וההרגשה הכללית.

ריכזתי עבורכם כמה טיפים שיעשו לכם קצת סדר ויקלו על תהליך ארגון הבית.

איפה מתחילים?

  1. בוחרים מה לארגן. כל אחד יכול לבחור איזור או מקום בבית, שיתאים לצרכיו ויכולותיו לפי הקריטריונים הבאים:
  • התוצאה הכי מהירה- כל איזור שתוכלו לארגן בקלות ובמהירות יחסית ויתן לכם תחושת הישג ומוטיבציה להמשיך הלאה. למשל מגירה כלשהי בבית.
  • המקום הכי מעצבן- האיזור בבית שמעיק עליכם ונותן תחושה מציקה בכל פעם כשעוברים לידו או משתמשים בו.
  • המקום הכי לא שימושי- למשל חדר שיכול לשמש כחדר עבודה או חדר אורחים, אבל כרגע מלא בחפצים ולא שימושי. או פינה שיכולה לשמש כפינת יצירה לילדים, אבל לא בשימוש כרגע בגלל חוסר אירגון.
  • המקום הכי מבולגן- זה יכול להיות הגראג' או ארון כלשהו או המקום הכי פחות מאורגן לדעתכם בבית.
צילום באדיבות דרינה צ'רנין-לוי
  1. מה עושים?

ממיינים את כל החפצים לקטגוריות– מרכזים יחד פריטים דומים.

כך נוצרות קבוצות קטנות יותר של פריטים, מה שמקל על העומס ומקל על ההתמודדות ועל קבלת ההחלטה לגבי מה נשאר ומה לא.

  1. איך מחליטים?

עונים על 3 שאלות לגבי כל חפץ:

  • האם אני משתמש/ת בזה? – דברים שנמצאים בשימוש ודאי.
  • האם אני צריך/ה את זה? – לדוגמא ערכות חירום, מסמכים לתיוק וכו'
  • האם אני אוהב/ת את זה? – ספרים, תמונות וכו'

אם עניתם כן- החפץ נשאר. אם עניתם לא / לא יודע/ת – החפץ הולך.

צילום באדיבות דרינה צ'רנין-לוי
  1. מה עושים עם מה שנשאר?

מארגנים!

  • חפצים דומים יחד– כך כשתצטרכו משהו- יהיה מקום אחד עבור כל קטגוריה.
  • מידת ותדירות השימוש– ככל שהפריט יותר שימושי, כך הוא צריך להיות נגיש יותר.
  • "כלל המזלג"– תתייחסו לכל חפץ כאל מזלג. ברור לכל בני הבית איפה מקומו של המזלג (במטבח, במגירת הסכו"ם, בתא המזלגות). כך צריך להיות דינו של כל חפץ בבית.
  • מקומות אחסון בבית– ב-95% מהמקרים יש בבית מספיק מקום איחסון. אם יש תחושה שמקום האיחסון לא מתאים- יכול להיות שיש יותר מדי חפצים או שמקום האיחסון לא מנוצל באופן מקסימלי ויעיל.
  • אביזרי ארגון ופתרונות איחסון– קופסאות, מחלקי מגירות, פתרונות איחסון רוכשים לפי מידת הצורך רק אחרי תהליך המיון.
  1. מה עושים עם מה שהולך?

מסירה, תרומה, מכירה, מיחזור, זבל.

אתם לא רוצים ששקיות וארגזים של חפצים שצריכים לצאת מהבית יתחילו להצטבר בתוכו. תקבעו לוחות זמנים ברורים לפינוי. אם החלטתם למסור- קבעו דד ליין לאיסוף, אם החלטתם לתרום- מצאו מקום מתאים וקחו את הכל לשם או שתקבעו איסוף.

  1. איך משמרים?
  • שתפו את כל בני הבית– כשכולם לוקחים חלק בשינוי החיובי בבית, זה מעודד לשמר את התחושה הנעימה ויכול להוות פעילות משפחתית נחמדה, במיוחד במצב הנוכחי.
  • ייצרו כללים לסדר וארגון בבית– בכל בית יעבוד משהו אחר, אבל אם הכללים יהיו ברורים, הגיוניים וישימים ותשמשו דוגמא אישית, זה יעבוד.
  • פנו משטחים– משטחים פנויים מחפצים יוצרים מראה יותר מאוורר, מרווח ומאורגן. פחות אבק מצטבר על חפצים ויהיה קל יותר לנקות. וככל שיהיו פחות חפצים על המשטחים, פחות חפצים נוספים יצטברו עליהם.
  • צרכו בצורה נבונה– הכניסו כלל של משהו נכנס – משהו יוצא, על כל חפץ חדש שנכנס לבית, חפץ אחר צריך לצאת. וזכרו שככל שיש פחות חפצים בבית- יש פחות בלאגן 🙂
צילום באדיבות דרינה צ'רנין-לוי

בית מסודר לא רק משפר את הנראות שלו והיעילות שלו, אלא משפיע לטובה על ההרגשה הכללית של כל שוהיו.

בחרו את הדרך הכי טובה עבורכם וצרו את הסדר שעובד הכי טוב למשפחה שלכם והפכו את הבית שלכם למקום עם אוירה נעימה, אנרגיה טובה ורעננות!

עקבו אחרי הפרסומים בעמוד שלי, בו אתן טיפים על ארגון ממוקד של איזורים שונים בבית כתגובה לשאלות שלכם. שאלות אפשר להפנות דרך העמוד.

חנויות המציעות פתרונות אחסון

באיזורינו קיימות לא מעט חנויות שמציעות פתרונות אחסון וכמובן שהרשת מלאה בחנויות כאלה. בימים אלו אפשר למצוא גם מבצעים שווים, אז נצלו את ההזדמנות.

  1. containerstore.com – פתרונות איחסון ותכנון ארונות. חנות מעולה שמתמחה בכל מה שקשור לארגון הבית מ-א' ועד ת'. כרגע במבצע אביבי של עד 30% הנחה על מוצרים שונים.
  2. waifair.com – חנות לאביזרי בית מפתרונות ארגון עד פריטי נוי וריהוט. כרגע בסייל של עד 70% הנחה על פריטים שונים.
  3. livingspaces.com – חנות של ריהוט ואביזרים לבית כולל פתרונות ארגון. כרגע במבצע אביבי עם הנחות של עד 50% על פריטים שונים.
Photo by iStock

מקומות לתרומה:

  1. Goodwill
  2. American Cancer Society Discovery shop
  3. Salvation Army
  4. שלטרים מקומיים
  5. שלטרים של בעלי חיים- תמיד שמחים לקבל מצעים, מגבות וכלי מיטה עבור הדיירים שלהם.

 

* הכותבת דרינה צ'רנין-לוי היא Professional Home Organizer, המלווה את לקוחותיה בארגון מחדש של הסביבה הפיזית ויוצרת עבורם סביבה ביתית נעימה ומאורגנת בהתאמה אישית. לדרינה ניסיון של מעל 10 שנים בפיזיותרפיה, ארגונומיה ובריאות תעסוקתית ואת כל אלה היא מביאה עמה לעולם ה-Home Organizing. בשנים האחרונות, דרינה מלווה לקוחות במגוון פרויקטי ייעוץ וסידור, החל מחדרים בודדים, דרך בתים, וכלה במעברי דירות/בתים וצרכים מיוחדים. לקבלת טיפים, הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלה Tidy Home – home organizing.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Back to top button