שלום כיתה א': כל מה שכדאי לדעת לפני הכניסה לבית הספר היסודי

מחוזות, חופשים, תוכניות למצטיינים, התנדבויות הורים – בתי הספר היסודיים כאן פועלים באופן מעט שונה ממה שאנו רגילים מישראל וכדי שתדעו לקראת מה אתם הולכים, הכנו לכם סקירה של הדברים החשובים שכדאי לדעת לפני הכניסה לכיתה א', או כפי שהיא מכונה כאן – כיתת ה-Kindergarten

מחוזות, חופשים, תוכניות למצטיינים, התנדבויות הורים – בתי הספר היסודיים כאן פועלים באופן מעט שונה ממה שאנו רגילים מישראל וכדי שתדעו לקראת מה אתם הולכים, הכנו לכם סקירה של הדברים החשובים שכדאי לדעת לפני הכניסה לכיתה א', או כפי שהיא מכונה כאן – כיתת ה-Kindergarten.

Photo by iStock/Wavebreakmedia
  1. בתי הספר הציבוריים של קליפורניה מעניקים חינוך חינם לילדים ונוער מגיל 5-18. מכתה א' (first grade) הלימודים הם חובה על פי חוק, אך השתתפות התלמיד בגן החובה kindergarten אינה מחוייבת.
  2. מחוזות – בתי הספר מנוהלים על בסיס מקומי באמצעות "משרד חינוך מחוזי", school district . בד"כ ישנו משרד כזה לכל עיר. לפני קניה או השכרה של דירה/בית, בדקו עם המחוז מהו בית הספר המיועד לילדכם. גבולות העיר אינם בהכרח גבולות מערך בתי הספר של המחוז. הדבר נכון במיוחד בחטיבות הביניים ובתיכון אך גם ביסודיים. ישנה מידה רבה של עצמאות לכל בית ספר בקביעת מדיניותו (תחת מסגרת רחבה של כללי המחוז) לגבי גישות חינוכיות, תכנים, תגבור אנגלית, חינוך מיוחד, מסגרת הלמידה וכו'.
  3. משך הלימודים – החל מכתה א' יום הלימודים נמשך בין 6-7 שעות. בגן חובה עד חודש נובמבר הימים קצרים (כ-3.5 שעות) ולאחר מכן מתארכים לכ-5.5 שעות למשך יומיים בשבוע. במרבית בתי הספר ישנה אפשרות למסגרת לאחר שעות הלימודים (extended care). מומלץ לשריין מקום מראש או כמה שיותר מוקדם במידה ואתם זקוקים לשירות זה. השתתפות כרוכה בתשלום. כמו כן מוצעים חוגי העשרה המופעלים על ידי גורמים שאינם חלק מבית הספר או המחוז, בתוך מתקני בית הספר, ולאחר שעות בפעילות הרגילות.
  4. ישנם כ-180 ימי לימוד בשנה. כמעט בכל חודש ישנם ימי חופש, הצמודים בד"כ לסופי השבוע (ימי שישי או שני). שלוש פעמים בשנה ישנה חופשה של שבוע שלם. שנת הלימודים מתחילה לרוב בשבוע השלישי של אוגוסט ומסתיימת בשבוע השני של יוני. היעדרות תלמידים המציינים במשפחתם חגים דתיים, מובנת ומקובלת, ויש להודיע על ההיעדרות והסיבה לבית הספר.
  5. מסגרות למצטיינים (GATE) ניתנים בחלק מבתי הספר בלבד. יחד עם זאת, ישנו מענה שלם וזמין יותר לתלמידים הזקוקים לחיזוק ועזרה בתחומים הקשורים למיומנויות וכישורי למידה.
  6. בתי הספר והמחוזות שונים זה מזה במדיניות ובגמישות לגבי הקפצת כיתה. במסגרת השיקולים הנלקחים בחשבון, נבחנים גם כישורים חברתיים, התפתחותיים, פיזיים ואינטלקטואליים. המגמה הכללית היא, כי עדיף שתלמיד יהיה בקצה עליון של כיתתו (מבחינת גיל/יכולת) מאשר הצעיר בכתה. קו החיתוך לקביעת השיוך הגילי לכתה הוא ה-2 בדצמבר.
  7. התנדבות ההורים היא חלק חשוב בהתנהלות בית הספר. ההורים משתלבים על פי רצונם ויכולתם על פי מערך הצרכים המוגדרים על ידי בית הספר, המורים, וארגון ההורים-מורים. בית הספר מתייחס להורים המתנדבים ככח עזר בלימודים השוטפים. לעיתים ישנן מסגרות המכשירות הורים להתנדבות בתחומים שונים. כל הורה מתנדב חייב לעבור בדיקת חיסון לשחפת (TBtest). גם אם חוסנת בארץ והבאתם הוכחות לכך, תאלצו להראות אישור כי עברתם את הבדיקה במהלך ששת החודשים האחרונים.
  8. גיוס תרומות ומשאבים – במחוזות השונים קיימים ארגונים שונים המגייסים תרומות לצורך תגבור והעשרה של תחומי לימוד שונים, כלים או אמצעי למידה בבתי הספר. כמו כן, פועל כל בית הספר באמצעים שונים על מנת להגדיל את תקציבו (מכירות פומביות, פעילויות חברתיות, הסכמים עם גופים עסקיים על הענקת אחוז ממכירות לבית הספר וכו'). תרומה לבית הספר היא כמובן וולנטרית (מעצם היותה תרומה..), אך מאד נדיר למצוא מי שבחר שלא לתרום על פי יכולתו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Back to top button