10 פארקים מומלצים לטיול חד יומי באיזור המפרץ וסן פרנסיסקו

איזור המפרץ וסן פרנסיסקו התברך במגוון גדול של מסלולי הליכה עם נופים שונים ומגוונים המאפשר לנו למצוא כמעט בכל איזור שאנו גרים בו פארק יפה להעביר בו יום טיול נעים במרחק של 15 דקות. לקראת חופשת החורף, בה רובינו הולכים לבלות בבית, מביא לכם הטייל והצלם יפתח שחר הצעות לעשרה טיולים חד יומיים קרובים לבית בהם תמצאו, בין היתר, מסלולי הליכה בדרגות קושי שונות, עצי רדווד ענקיים, בעלי חיים מעניינים ושקיעות יפות

מאת: יפתח שחר

חובבי הטבע המתגוררים באזור המפרץ וסן פרנסיסקו בורכו באזור המציע מגוון גדול ביותר של מקומות לטייל בהם בטבע. במרחק של 15 דקות נסיעה מכל מקום אפשר למצוא פארק הכולל מסלולי הליכה רבים בדרגות קושי שונות.

מגוון הנופים גם הוא גדול ביותר – באזור הביי הפנימי תראו בריכות מים העשירות בעופות מים וציפורים, גבעות והרים המכוסים חלקית ביערות עצי אלון עתיקים ומרחבי עשביה ופרחים; בחלק המזרחי והדרומי של הביי תהנו מנוף של יערות אורנים ועצי רדווד ענקיים המכסים את הרכס המערבי והרכס המזרחי בצפון הבי וכמובן, לא נשכח את נוף האוקינוס הארוך והמגוון שנמצא במרחק של פחות משעה נסיעה.

מבחר האפשרויות לטייל הוא גדול מאוד ולפעמים מרוב אפשרויות קשה לבחור באיזה מקום כדאי לבקר. בנוסף על טיולים בקליפורניה ובמערב ארה"ב, בארבע וחצי השנים האחרונות טיילתי בהמון פארקים בעיקר באזור הדרומי של הביי ולאורך כביש 1 וכן באזורים הצפוניים לגשר הזהב. לצערי לא יצא לי להכיר את מרבית הפארקים היפים של צפון מזרח הביי מעל אוקלנד וברקלי לכן לא אוכל להמליץ על פארקים שם.

מרבית הפארקים והטיולים הם יחסית קלים ומתאימים למשפחות, בחלקם ישנם מסלולים הנגישים לעגלות (עדיף עגלת שטח) ורוב המקומות מתאימים גם לכלבים. כן, ישנן גם הרבה אפשרויות של מסלולים ארוכים ומאתגרים עמוק לתוך השטח ועליות לרכסי ההרים. כשהולכים לטיולי משפחות עם ילדים ניתן להחליט מה אורך המסלול שמתאים לעשות, לא חייבים לעלות עד קצה העליה, ולעשות מסלול שכל המשפחה נהנית ממנו.

כשהתבקשתי לכתוב על המלצות על לטיולים באיזור מאוד התקשתי לבחור על מה לכתוב, "כולם היו בני" ונהניתי בכל הפעמים שיצאתי לטייל, גם אם לא היה משהו "מיוחד".

בכל זאת רכזתי בכתבה את הפארקים המומלצים שלי המתרכזים בחלק הדרומי של במפרץ.

לפני שנעבור לפארקים המומלצים הוספתי כמה נקודות כלליות שיש לקחת בחשבון לפני היציאה לטיול:

  1. לפני שנוסעים לפארק בפעם הראשונה מומלץ מאוד, במיוחד בזמן הקורונה, להכנס לאתר של הפארק ולבדוק את כל ההודעות. ישנם מקומות שסגורים או מוגבלים בגישה, מסלולים שהם חד סיטריים וחייבים לעשות את כל הסיבוב או תשלום שיש לשלם (תמיד תביאו איתכם לפחות 10 דולר בשטרות של 1 למקרה שתצטרכו לשלם במעטפה).
  2. בנוסף לאתר הראשי, כמעט לכל הפארקים יש מפה און ליין (לחפש את שם האתר עם הסיומת map pdf), ברוב המקומות לא מחלקים את מפת הנייר בגלל הקורונה אז תצלמו את המסך או את השלט הגדול בכניסה לפארק.
  3. אני מאוד ממליץ לטייל אחר הצהריים, לרוב ישנם בשעות הללו פחות אנשים, אפשרות לשקיעות יפות וכן בעלי החיים הרבה יותר פעילים. בחורף מחשיך מוקדם אז כדאי לקחת את זה בחשבון.
  4. בימים של גשם מאוד מומלץ ללכת לפארק שיש בו את יערות הרדווד ועצי המחטנים הגדולים. הם עוצרים את הגשם והרוח ויותר נחמד ללכת שם (אפשר לטייל עם מטריה כי אין רוח).
  5. בימי חורף יפים ללא גשם מומלץ לטייל בפארקים הדרומיים ובהרי המזרח, הפארקים הללו פחות מיוערים ועם נוף פתוח ושבילים חשופים, בעוד שבועיים הכל יהיה ירוק וכיף לטייל בשמש.
  6. בנוסף לטיולי "משפחות" עם מסלולים באורך של 2-4 מייל (שעה וחצי עד שלוש) במרבית הפארקים יש אפשרויות למסלולי הליכה יותר קשים וארוכים של מעל 5 מייל. לרוב, ככול שהמסלול  ארוך יותר ועולה על גבעות והרים, כך יש בו פחות אנשים…
  7. כמובן יש את כל הטיולים בסן פרנסיסקו, בעיר עצמה, בחופים השונים, בפארקים Golden Gate, Lands End ו Presidio.
  8. אי אפשר לסיים מבלי להזכיר את השריפות הגדולות שהיו לנו בקיץ. ישנם מספר פארקים מדהימים שנשרפו כליל או נפגעו באופן משמעותי ועדיין סגורים לציבור או מגבילים באזור שאפשר לטייל בו. כל הפארקים היפים של יערות מחטנים ועצי הרדווד העתיקים עמוק ברכס המערבי סביב רדווד ביג באסין פארק נפגעו, כמו כן, הפארק היפה סונול במזרח. חייבים לברר לפני הביקור מה פתוח.

כמו שכבר ציינתי, אני מכיר בעיקר את דרום העמק אז ריכזתי את ההמלצות שלי לאזור זה. צמצמתי את הרשימת לתשעה פארקים למרות שיש הרבה אפשריות נוספות.

Castle Rock state park

פארק פופולרי הנמצא על רכס ההרים ממערב לעמק על כביש 35. הביקור בפארק משלב הליכה ביער (סיבוב של כ-3 מייל), מעברים נחמדים בינות סלעים גדולים ומזדקרים וכן נוף יפה מערבה לכיוון סנטה קרוז. לכל אורכו של כביש 35 (Skyline) ניתן למצא עוד הרבה פארקים יפים המאפשרים גישה לאזורים שונים לאורך הרכס הגדול. בנוסף ישנו שביל ארוך שמחבר את כולם אז ניתן לעשות שם רכיבת אופני הרים ארוכה. פוסט בנושא באנגלית תוכלו למצוא בבלוג שלי.

Joseph D. Grant County Park

אחד הפארקים האהובים עלי ביותר הנמצא כחצי שעה נסיעה להרים ממזרח לעמק (על כביש 130 לכיוון Mt Hamilton ו Lick Observatory). הפארק הוא גדול מאוד ומשתרע על פני העמק ועל רכס ההרים. נוף הפארק הוא גבעות חשופות המיוערות בדלילות בעצי אלון עתיקים. הפארק מציע אפשרויות טיול רבות בכל רמות הקושי, ישנו אגם מים גדול עם שבילי גישה קלים ונופים פתוחים מרכסי ההרים. בגלל העובדה שהפארק ממוקם מחוץ לעמק אז הוא פחות צפוף במבקרים. מנסיוני, ניתן לראות בפארק הרבה בעלי חיים כמו יעלים, חזירי בר, שועלים וציפורי מים באגמים. בדרך חזרה הביתה ניתן לראות את כל דרום העמק מתצפית גבוהה וכן שקיעות יפות במזרח. לפוסט בבלוג שלי לחצו כאן.

Fremont Older Preserve

הפארק הזה נכנס לרשימה של עשרת הפארקים המומלצים שלי לא בגלל שהוא היפה או המיוחד ביותר, אלא בגלל המיקום שלו – 15 דקות נסיעה מסאניוול, בתוך העיר סראטוגה. ביקרתי בפארק עשרות רבות של פעמים, הליכה של אחר הצהריים, ריצה ארוכה בסופ"ש וגם רכיבות משובחות עם אופני ההרים. זכיתי לראות בפארק הרבה בעלי חיים כולל צבאים, תנים, בוב קאט, להקות של תרנגולי הודו ועוד, טבע אמיתי והכול קרוב לבית ויחסית לא צפוף. בפארק, מגרש חנייה קטן מאוד, הנמצא ברחוב ללא מוצא ליד מגרש הגולף (חפשו Prospect Parking), אם הוא מלא ניתן לחנות רבע מייל בצומת המובילה אליו. ההליכה לתוך הפארק מתחילה בעליה קלה ואז נפתחות מספר אפשרויות טיול, ניתן לעשות מסלול מעגלי של 3 וחצי מייל לנקודת התצפית מעל העמק ואפשר לעלות לרכס הגבוה יותר וללכת לאורכו. בנוסף, הפארק מקושר לשביל שיורד עד לאגם של סטיבנס קריק. לפרטים נוספים על הפארק כנסו לבלוג שלי.

Almaden Quicksilver County Park

פארק גדול בדרום העמק עם אפשרויות טיול רבות שברובן יש עליה לרכס המרכזי, מעט היסטוריה של ההתיישבות באיזור ונופים יפים של דרום העמק. הפארק הגדול אינו צפוף, ישנן מספר אפשרויות לתחילת מסלולי ההליכה ובחלקו המערבי ישנו אגם. ההמלצה שלי היא לטייל בחלקו הדרומי של הפארק מאזור החניה ב Almaden Quicksilver Hacienda Entrance. פרטים נוספים תוכלו לקרוא בבלוג שלי.

Rancho San Antonio Preserve

כנראה הפארק הפופולרי ביותר בדרום העמק ולכן לרוב בסופי שבוע הוא די צפוף עם קושי במציאת חניה. הפארק מציע המון אפשרויות למסלולי הליכה, כולל שביל סלול לעגלות ואופניים, חוות חיות ועוד. לחובבי הכושר שביננו, ישנם מסלולים סיבוביים ארוכים להליכה או ריצה אשר עולים במעלה ההר והם ברמות קושי שונות. לפרטים נוספים כנסו לבלוג שלי.

Reinhardt Redwood Regional Park – Ladybug

הפארק הגדול ברכס המזרחי של עצי ה-Redwood ידוע בשל היותו מקום התאספות של להקות ענק של חפושיות פרת משה רבינו (ladybug) בחודשי החורף. האיזור של הפארק בו ניתן לראות את החיפושיות הוא ב-Canyon Meadow. הולכים לאורך השביל של בפרק (Steam trail) ובאזורים מסויימים ניתן לראות אשכולות של חיפושיות קטנות על הענפים, העלים והעשבים בצידי השביל. בנוסף אפשר להנות מטיול רגלי ביער הגדול וכן לילדים יש אזורי משחקים ליד המדשאות. לפרטים נוספים היכנסו לבלוג שלי.

פארקים יפים שגם מתאימים לטיולים עם עגלות:

Coyote Hill

פארק עם נוף חשוף ללא עצים בדרום מזרח העמק, הרבה אפשרויות הליכה בגבעות ולאורך המפרץ, עופות מים ושקיעות יפות במזרח. לפרטים נוספים היכנסו לבלוג שלי.

Shoreline

פארק יפה עם אגם פנימי ושבילי הליכה\ריצה\אופניים, בנוסף יש מערכת שבילים של עשרות מיילים שמקשרת את כל קו המים והבריכות שלאורך המפרץ מפאלו אלטו (FB) בצפון עד לסן חוזה בדרום. לפרטים נוספים היכנסו לבלוג שלי.

Ed R. Levin County Park

הפארק משתרע על הגבעות החשופות של דרום מזרח העמק, ישנם אגמי מים ומסלולי הליכה קלים לידם וגם מסלולים מעט יותר מאתגרים שעולים לעבר ההרים ממזרח לפארק עם נקודות נוף יפות של דרום העמק.

Alum Rock Park

פארק בדרום מזרח העמק השייך לעיר סן חוזה, הפארק מציע מסלולי הליכה קלים לאורך הנחל ותוואי הרכבת הישנה, היסטוריה מעניינת סביב המעיינות החמים שעדיין ניתן לראות אותם מבעבעים ליד הנחל וכן מדשאות ואזורי פיקניק.

*כל הצילומים בכתבה הם פרי עדשתו של יפתח שחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Back to top button