ישמח לב אנוש, גם

יין ישמח לב אנוש, גם בחורף רבים רגילים לשתות יין לבן או רוזה מקורר היטב בעונת הקיץ החמה. בחורף, יש לנו הזדמנות להנות מיין אדום על סוגיו השונים, גם כמרכיב בפונץ חם. הכנת פונץ מאפשרת לנו לעשות שימוש ביינות הפחות טובים שבבית, בין אם קיבלנו מתנה… או פתחנו כבר "יין סופרמרקט" לצורך בישול. היות ובפונץ ישנם מרכיבים שממתיקים את המשקה ומתבלנים אותו, אזי איכות היין האדום בשימוש לא באמת קרדינאלית… רבים תוהים מהי הטמפרטורה הנכונה לשתיית יין אדום. ובכן, המהדרין לשיטתם של הצרפתים, יוציאו את היין ממקרר היינות שם נשמר בטמפרטורה בין 14-16 מעלות, יפתחו אותו כדי ש"ינשום" ויתחמם מעט…

יין ישמח לב אנוש, גם בחורף
רבים רגילים לשתות יין לבן או רוזה מקורר היטב בעונת הקיץ החמה. בחורף, יש לנו הזדמנות להנות מיין אדום על סוגיו השונים, גם כמרכיב בפונץ חם.
הכנת פונץ מאפשרת לנו לעשות שימוש ביינות הפחות טובים שבבית, בין אם קיבלנו מתנה… או פתחנו כבר "יין סופרמרקט" לצורך בישול. היות ובפונץ ישנם מרכיבים שממתיקים את המשקה ומתבלנים אותו, אזי איכות היין האדום בשימוש לא באמת קרדינאלית…
רבים תוהים מהי הטמפרטורה הנכונה לשתיית יין אדום. ובכן, המהדרין לשיטתם של הצרפתים, יוציאו את היין ממקרר היינות שם נשמר בטמפרטורה בין 14-16 מעלות, יפתחו אותו כדי ש"ינשום" ויתחמם מעט עד לטמפרטורה של כ-18 מעלות בה היין במיטבו. טמפרטורה זו לעיתים מרגישה קרה מידי אבל צריך לזכור ש"בימים ההם" יין נשתה בטמפרטורת החדר – זו הייתה המידה.
אתם שואלים ובצדק מה זה "לנשום"? עוד אחד מאותם ביטויים של ה"יודעי דבר"? ובכן האמת שדווקא פה התשובה מאוד פשוטה. היין ממשיך להתפתח גם לאחר ביקבוקו. הנשימה היא פשוט איוורור\עירבוב היין עם אויר טרי, תהליך המאפשר שחרור גזים מיותרים, אם היו כאלה, ורענון של היין לאחר שהיה בבקבוק. ביינות ה"צעירים" ( יין "צעיר" – עד כמה שנים בודדות מאז הביקבוק), זה בדרך כלל מתבטא בכך שהיין יהיה פחות "חמוץ" בפה, יותר "חלק" אם תרצו.
היות ובחורף עסקינן ואנו מבשלים לא מעט מאכלי קדירה עם מרכיבים איכותיים ובשר משובח, הייתי ממליץ על יינות שמקובל לאפיין ככבדים יותר – כאלה עם גוף בינוני עד מלא, יינות מתיישנים עם טעמים מודגשים שיכולים לחזק ולחדד את טעמי הקדירה. במקרה זה הייתי ממליץ על יינות מסוג קברנה סובניון או סירה\שיראז, שימו לב לאחוז האלכוהול ובחרו אחוז גדול מ-14, אם אפשר בחרו יינות מתיישנים ששהו בחבית (עץ) לפחות 12 חודשים. יינות פירותיים יותר כמו מרלו או זינפנדל יתאימו יותר לעונה אחרת. אם אתם בוחרים מלבק שבא מארגנטינה – מולדת הבשר (אסאדו), זה הימור די בטוח גם בטווח המחירים הנמוך יותר של 12-15 דולר, מבחר יפה אפשר למצוא בקוסטקו.
יין אחרון חביב (יש שיטענו שכלל אינו יין) שיכול בהחלט להתאים לעונה הוא הפורט. יין זה מאופיין באחוז אלכוהול גבוה מאוד, כ-18 אחוז או יותר! (לשם השוואה – בבירה יש 4-6 אחוז, ביין רגיל 12-15 אחוז). ייצור היין לוקח תקופה ארוכה מאוד בה מאפשרים לשמרים למצות את הסוכר וליצר רמת אלכוהול גבוהה במיוחד. היין לרוב מבוסס על ענבים מאוד בשלים עם אחוז סוכר גבוה במיוחד ו\או על צימוקים. היין למרות היותו מאוד אלכוהולי, מאוד טעים ונעים לשתייה, מומלץ ביותר למי שלא מכיר.
מפונץ ארומאטי עם קינמון לפתוח את הארוחה, דרך יין איכותי ללוות את הארוחה ועד פורט לקינוח, הארוחה שלכם תהיה מושלמת, תהנו!
הכותב הוא יינן חובב אשר ייצר יינות קברנה ושיראז מהאזורים הטובים ביותר בישראל. היינות התקבלו בהתלהבות ע"י חוג חברים נרחב ומשפחה.
מתכון לפונץ של "אורנה ואלה":
חומרים

1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
פיסת ג'ינג'ר טרי באורך 3 ס"מ קצוצה
1 תפוח עץ קלוף וחתוך לקוביות
1 אגס קלוף וחתוך לקוביות
1 תפוז חתוך עם הקליפה לקוביות קטנטנות ללא הגרעינים
1 מקל קינמון
בקבוק יין אדום טוב
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/4-3/4 כוס וודקה
אופן ההכנה
בסיר קטן, מרתיחים את הסוכר עם המים. כשהסוכר נמס, מוסיפים את הג'ינג'ר, הפירות, והקינמון. מבשלים כ- 10 דקות, עד שמתקבל סירופ קל.
מוסיפים את היין ואת מיץ התפוזים ומבשלים עד סף רתיחה. מוסיפים את הוודקה, על פי החוזק שרוצים. מורידים מהאש, וממתינים מעט לפני ששותים, פונץ' לא צריך לשתות רותח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Check Also
Close
Back to top button