5 טיפים שיעזרו לכם לעבור בשלום את ארוחת החג
חג הפסח מלווה בסעודה חגיגית ובחופש ארוך שרק משבשים את הרגלי האכילה שלנו. התזונאית יעל דרור מספקת לכם טיפים כיצד לעבור את החג הזה בשלום
מאת: יעל דרור
חג הפסח מסמל את תחילת האביב ומלווה בשמחה גדולה וסעודה חגיגית. השמירה על המשקל היא מאתגרת לא רק בגלל ארוחת החג הגדולה ועתירת הקלוריות, אלא גם בגלל החופש אשר מגיע בהמשך ומשבש לנו לחלוטין את הרגלי האכילה.
אז מה כל כך מאיים בארוחת ליל הסדר? ראשית, ארוחת ליל הסדר כוללת מספר רב של מנות, כשחלקן ייחודיות רק לחג עצמו וגורמות לנו להרגיש חובה לטעום מהכל. שנית, הארוחה עלולה להגיע לערך קלורי גבוה מאד (בין 2000 ל-2500 קלוריות לארוחה!) בין היתר בגלל המרכיבים עתירי הקלוריות שבה וגם בשל הכמויות הגדולות שאנו אוכלים במכה אחת. בחלק מהמקרים כמות הקלוריות עלולה להיות אף גבוהה מהכמות הקלוריות היומית שאנו רגילים לאכול (במיוחד אם אנו בדיאטה).

על ידי תכנון נכול ניתן לנצל חלק מהמכשולים ליתרונות תזונתיים וצריך לזכור כי התנאי להצלחה הוא להיות חזקים ולעמוד בתוכנית שקבענו מראש.
קבלו את חמשת הכללים שיעזרו לכם לעבור את ארוחת החג בשלום:
1- שומרים על הכמות היומית של הקלוריות זכרו כי ארוחה אחת לא מקלקלת את הדיאטה כל עוד לא עוברים את כמות הקלוריות היומית בצורה משמעותית. על מנת לשמור על הכלל יש לשנות מראש את צורת האכילה לפני הסעודה. אם אתם יודעים, פחות או יותר, כמה קלוריות אתם אוכלים ביום, נסו לחלק 50% מהקלוריות במהלך היום ואת ה- 50% הנותרים שימרו לארוחת החג.
2- להגיע שבע לארוחה- בהמשך לכלל הקודם, חשוב מאד לא לפספס ולעשות טעות של הגעה במצב של רעב מתקדם לארוחת החג. כאשר אנו מגיעים רעבים ורואים אוכל קשה לנו מאד לעשות בחירות נכונות. אם נאכל שעה לפני הארוחה (אפשר בדרך למקום הארוחה). לא צריך לאכול ארוחה מלאה אלא משהו קטן שיהיה בבטן כאשר נשב אל השולחן ולא נהיה מטורפים מרעב…
3- להקשיב לקיבה- להפסיק לאכול עם העיניים אם לפני החג שומרים על ארוחות קטנות ומסודרות (דיאטה מאוזנת ובריאה) חשוב להקפיד על כך גם בארוחת החג, למרות שיש יותר פיתויים. גם אם בחג נאכל מזון עשיר יותר בקלוריות, אך נקשיב לנקודת השובע ונפסיק לאכול כאשר נרגיש מלאים, נאכל בפעול כמות קטנה יותר של קלוריות בצורה משמעותית.
4- למלא רק צלחת אחת פיתרון שיכול לעזור לשמור על גודל הקיבה (למי שאוכל בעיניים): אם אתם יודעים שאתם מתפתים בקלות לאוכל גם אם התמלאתם ושבעתם, החליטו מראש שאתם ממלאים צלחת פעם אחת בכל מה שרוצים ולא ממלאים שוב.
המלצה: לקחת צלחת יחסית קטנה כי היא מתמלאת מהר, ובעיניים זה נראה הרבה.
5- לא לבזבז קלויות על אוכל שגרתי- להחליט מראש מה מבין המאכלים של החג אנו הכי אוהבים ולוותר על המאכלים השגרתיים. לדוגמה- להתמקד בתבשילים ובבשרים ולוותר על האורז/תפו"א והסלטים המוכרים מארוחות רגילות לאורך השנה.