המדריך המלא לפסטיבל Stern Grove 2026
פסטיבל Stern Grove, אחת ממסורות הקיץ האהובות של סן פרנסיסקו, חוזר לעונה ה־89 עם סדרת הופעות חינמיות תחת כיפת השמיים. בין יוני לאוגוסט יתארחו במדשאות הפארק אגדות מוזיקה לצד אמנים עכשוויים, ביניהם: Al Green, Patti LaBelle, Public Enemy, Major Lazer ו־Japanese Breakfast. איתי שמי, שפוקד את הפסטיבל מדי שנה, נותן לכם בכתבה הבאה את כל המידע שצריך לדעת – מההופעות המומלצות ועד שיטת הזמנת הכרטיסים החדשה, כדי שתוכלו להבטיח לעצמכם מקום באחד מאירועי הקיץ המבוקשים ביותר באזור המפרץ
מאת: איתי שמי
אחת ממסורות הקיץ האהובות והוותיקות ביותר בסן פרנסיסקו חוגגת השנה את עונתה ה-89. פסטיבל Stern Grove מביא גם השנה סדרה של הופעות נהדרות תחת כיפת השמיים, בלב חורשת האקליפטוסים והרדוודס המרהיבה של הפארק (במפגש הרחובות 19th Ave ו-Sloat Blvd).
הקונספט נשאר כשהיה: מוזיקה מעולה, אווירה קהילתית ייחודית, והכי חשוב – הכניסה חופשית לחלוטין! עם זאת, בעקבות הביקוש הפנומנלי, הדרך לתפוס מקום על הדשא השתנתה מעט בשנים האחרונות.
להלן כל מה שצריך לדעת על הליינאפ, שיטת ההרשמה והטיפים שיסדרו לכם את החוויה.
מי מופיע? ליינאפ הקיץ
העונה תתקיים השנה בין ה-14 ביוני ל-16 באוגוסט, כאשר ההופעות נערכות כמיטב המסורת בימי ראשון בצהריים (למעט חריג אחד מיוחד בשבת). הנה התוכנית המלאה:
14 ביוני: Peter Cat Recording Co. (יחד עם Marinero)
21 ביוני: Bomba Estéreo (יחד עם La Misa Negra)
28 ביוני: Japanese Breakfast (יחד עם DJ Evie Stokes)
5 ביולי: Major Lazer (יחד עם Fijiana ו-DJ Bad Juuju)
12 ביולי: הסימפונית של סן פרנסיסקו (SF Symphony) מארחת את Béla Fleck
19 ביולי: Charley Crockett (יחד עם Nicki Bluhm)
26 ביולי: Suki Waterhouse (יחד עם DJ Cheryl Waters)
2 באוגוסט: Violent Femmes (יחד עם Tune-Yards)
9 באוגוסט: Patti LaBelle (יחד עם Destani Wolf)
סופ"ש ה-"Big Picnic" (סגירת העונה)
סוף השבוע האחרון של הפסטיבל מוגדר כאירוע התרמה חגיגי כפול:
שבת, 15 באוגוסט: הופעה מיוחדת של אגדות ההיפ-הופ Public Enemy (עם DJ Davey D).
ראשון, 16 באוגוסט: מופע הנעילה של ענק הסול Al Green (יחד עם Goapele ומקהלת ה-Glide Ensemble).
איך נרשמים? שיטת הגרלת הכרטיסים (Lottery System)
כדי למנוע צפיפות יתר בוואדי (הקיבולת מוגבלת ל-10,000 איש), הכניסה מותנית בהצגת כרטיס שהוזמן מראש. הכרטיסים עצמם חינמיים לחלוטין ומחולקים בשיטת הגרלה מבוקרת (GA Lottery):
מתי נרשמים? ההגרלה עבור כל מופע נפתחת באתר הרשמי בדיוק 6 שבועות לפני תאריך ההופעה, בשעה 10:00 בבוקר (זמן מקומי), ונשארת פתוחה למשך שבוע שלם.
כמה כרטיסים אפשר לבקש? ניתן לבקש עד 4 כרטיסים לכל היותר בהרשמה.
תוצאות: בתום שבוע ההרשמה, המערכת מגרילה את הזוכים באופן אקראי לחלוטין. מייל יישלח לכל המשתתפים (בין אם זכיתם ובין אם לא).
מימוש הזכייה: אם הגרלתם כרטיס, יש לכם חלון הזדמנויות של 72 שעות בלבד ללחוץ על הקישור במייל ולממש את הכרטיסים. כרטיסים שלא יידרשו בטווח הזמן הזה יוחזרו למאגר ויחולקו מחדש.
לא זכיתם בהגרלה הדיגיטלית? הפסטיבל מפעיל גם קופות קהילתיות פיזיות (Community Box Offices) בנקודות שונות בעיר ימים ספורים לפני המופעים, שם מחולקים כרטיסים על בסיס "כל הקודם זוכה" (עד 2 כרטיסים לאדם), לצד אפשרות להתנדב בפסטיבל ולקבל כרטיס למופע הבא. למי שרוצה להבטיח מקום מראש ולתמוך בפסטיבל, קיימת אופציה לרכישת שולחנות תורמים (Donor Tables) בתשלום.
טיפים חשובים למגיעים:
שעה וזמנים: השערים נפתחים ב-12:00 בצהריים וההופעות מתחילות ב-14:00. למרות שיש לכם כרטיס מובטח, הישיבה על הדשא היא על בסיס מקום פנוי. המקומיים השרופים מגיעים לעמוד בתור כבר ב-9:30 בבוקר כדי לתפוס את הספוטים הכי טובים. אם תגיעו מאוחר, אתם מסתכנים בכך שתצטרכו לשבת במעלה החורשה התלולה שממול הבמה, ולקוות שאף גזע עץ לא יסתיר לכם את הבמה…
מזג האוויר של סן פרנסיסקו: הוואדי של סטרן גרוב ידוע במיקרו-אקלים המשוגע שלו. מומלץ להתלבש בשיטת הבצל (שכבות) – עלול להיות חם מאוד בשמש, אבל ברגע שהערפל המפורסם (קארל) נכנס, המעלות צונחות במהירות.
אוכל ושתייה: מותר ואף מומלץ להביא שמיכות פיקניק, אוכל, ואפילו יין ובירה מהבית. במקום יש גם משאיות אוכל (Food Trucks) למי שמעדיף לקנות שם, אבל אין מכירה של אלכוהול.
איך מגיעים? החניה באזור כמעט בלתי אפשרית. האופציה הטובה ביותר היא אובר/ליפט/ווימו או תחבורה ציבורית: קווי הרכבת הקלה M Ocean View או K Ingleside (יוצאים ממרכז העיר) מביאים אתכם מרחק הליכה קצר מהכניסה לפארק. הפסטיבל מפעיל גם שאטלים פנימיים מיוחדים מנקודות האיסוף בכניסה ועד לאזור הישיבה.
הליינאפ השנה מציע שילוב בין אגדות מוזיקליות חיות, הרכבי אינדי עדכניים ואנרגיה אלקטרונית.
האגדות הבלתי מעורערות מהעבר
Al Green: מלך הסול והגוספל האמריקאי (הידוע בלהיט הענק שלו "Let's Stay Together" שגם נכנס לפסקול "ספרות זולה" של טרנטינו). בגילו המתקדם, ההזדמנות לראות אותו מופיע בלייב היא אירוע היסטורי לכל חובב מוזיקה. הוא ינעל את הפסטיבל.
Patti LaBelle: ה"סנדקית של הסול", דיווה עם קול עוצמתי שזכתה בפרסי גראמי מרובים ומי שהובילה את ההרכב מאחורי "Lady Marmalade", שהפך ללהיט היסטרי גם בזכות הסרט Moulin Rouge
Public Enemy: מהרכבי ההיפ-הופ המשפיעים והחשובים ביותר בכל הזמנים. אני חושב שזה הרכב ההיפ הופ (אז עוד קראו לזה ראפ…) הראשון שהכרתי, בזכות הסרט Do the right thing של ספייק לי. צ'אק די ופייבור פלייב יגיעו כדי להרעיד את החורשה עם היפ-הופ בועט ופוליטי.
אינדי, פופ ורוק אלטרנטיבי
Japanese Breakfast: פרויקט האינדי-פופ המצליח של מישל זאונר הקוריאנית. המוזיקה שלהם פופית, קצת חולמנית, וההופעות שלהם מאוד צבעוניות.
Suki Waterhouse: השחקנית, הדוגמנית והמוזיקאית הבריטית שהפכה בשנים האחרונות לאחת מההבטחות הגדולות של הדרים-פופ והסאב-פופ העולמי. היא מביאה איתה וייב נוסטלגי של קולנוע ישן.
Violent Femmes: הרכב הפולק-פאנק האגדי משנות ה-80. מצפים לכם כאן שירה בציבור של הקהל עם המנונים כמו "Blister in the Sun" שאי אפשר להישאר אדישים אליהם.
חגיגה אלקטרונית וקצבים לטיניים
Major Lazer: ההרכב האלקטרוני המצליח של דיפלו (Diplo) וחבריו. הם הולכים להפוך את היער של סן פרנסיסקו למסיבת ריקודים ענקית עם שילוב של דאנסהול, רגאטון וביטים אלקטרוניים כבדים (אחראים ללהיט "Lean On").
בBomba Estéreo: הלהקה הקולומביאנית המועמדת לגראמי שמביאה שילוב של מוזיקה אלקטרונית עם מקצבים קריביים ולטיניים מסורתיים (כמו קומביה).
מה עוד?…
Charley Crockett: אחד השמות הבולטים כיום במוזיקת הקאנטרי והבלוז האמריקאית (ניאו-טרדישיונל). הוא מביא סאונד של פעם עם סטייל מחוספס וייחודי של טקסס.
התזמורת הסימפונית של סן פרנסיסקו (SF Symphony) מארחת את בלה פלק (Béla Fleck): מסורת קלאסית שבה התזמורת העירונית יוצאת מהאולם המפואר אל הטבע. השנה הם מארחים את בלה פלק, שנחשב לאחד מנגני הבנג'ו החדשניים והטובים בעולם, למפגש מרתק בין מוזיקה קלאסית לפולק אמריקאי.

