"המבקרים" בטיול יום בפטלומה
הילדים עזבו את הבית, הם נשארו Empty nesters עם יותר זמן פנוי, ועכשיו זה הזמן שלהם ליהנות מכל מה שיש לאזור כאן להציע – מסעדות טובות, עיירות ציוריות, טיולים, יקבים ועוד שלל מקומות ששווה לבקר בהם. אז הכירו את "המבקרים", זוג עם תיאבון לאוכל טוב, שיבקר, יטעם, ישתה, יתרשם ובעיקר – ייתן את הביקורת שלו, בלי פילטרים ובלי הנחות. והפעם, יום טיול בפטלומה
אוקיי, אז מתחילים! אנחנו זוג Empty nesters, הילדים כבר עזבו את הבית, מי לקולג׳ ומי לחיים שאחרי, ואנחנו נהנים בעיקר ממה שיש לאיזור ולחיים להציע – מסעדות טובות, עיירות ציוריות, טיולים, יקבים…
בסוף השבוע האחרון החלטנו לעשות טיול יום בפטלומה (Petaluma), עיירה ציורית במחוז סונומה, הממוקמת כ־40 מייל צפונית לסן פרנסיסקו. פטלומה ידועה בדאונטאון ההיסטורי שלה, בו הרבה מבנים שהשתמרו מהמאה ה־19 ושפע של חנויות, מסעדות ובתי קפה מקומיים.
יצאנו מדרום העמק ולאחר נסיעה של שעתיים בערך עם פקקים לא אופייניים, הגענו לאזור הדאון טאון, מצאנו חנייה בקלות (וללא תשלום) והתחלנו להסתובב באיזור.

העצירה הראשונה שלנו הייתה במאפייה איטלקית בשם Stellina Pronto שכבר בכניסה הבנו שהגענו למקום שווה במיוחד: קיבלה את פנינו ויטרינה עשירה של מאפים מתוקים (בעיקר על בסיס פירות ומספר קרואסונים), ויטרינה של מאפים מלוחים, ואפילו תנור פיצות מפואר ומבטיח שתפס חלק ניכר מהמטבח הקטן.
החלטנו להתמקד בעיקר במאפים המלוחים ולקחנו סנדוויץ' עם מוצרלה ועגבניות ומאפה פוקאצ'ה עם פטריות וגבינה.
הסנדוויץ הגיע אחרי חימום והיה פשוט מצוין – הבצק (בצק פיצה) היה פריך ומשובח והמרכיבים בפנים היו פשוט מעולים, במיוחד מגיע ציון לשבח לעגבניות היירלום שהיו טעימות בצורה יוצאת דופן. הפוקאצ׳ה (שמשום מה הגיעה קרה והיינו צריכים לבקש שיחממו אותה) הייתה מצוינת גם היא: בצק עבה, אך פריך ששמר על עסיסיות. המאפה הכיל פטריות וגבינה בשפע.

המקום מציע בר קטן לעמידה בפנים ומספר שולחנות קטנים בחוץ, כך שאין הרבה מקום לשבת, ונראה שהמאפייה היא בעיקר לטייק אוויי.
שבעים ומרוצים, המשכנו לטייל בדאון טאון. במרכז, יש תעלת מים חביבה ומבחר מסעדות סביבה וגם חנויות מקומיות קטנות (כולל חנויות יד שניה לחובבי הז׳אנר), רשתות גדולות לא תמצאו כאן.
אחרי שספגנו קצת מהאווירה המקסימה של הדאון טאון, החלטנו שהגיע הזמן לאלכוהול ושמנו פעמינו לכיוון Sonoma Portworks – גן עדן אמיתי לחובבי פורט (כמונו!).

המקום סופר חמוד, ובעלת הבית החייכנית והאדיבה הקדישה לנו זמן, סיפרה על מבחר הטעימות וסייעה להתאים לכל אחד את היין או הפורט המדויק עבורו. אנחנו בחרנו להתמקד בטעימות של פורט (במקום יש גם יינות ויינות קינוח). סט טעימות פורט עולה 25 דולר לאדם וכולל שלוש טעימות. אנחנו טעמנו פורט אורנג׳ שהוא קליל יותר ומתאים כאפריטיף, אחר כך התקדמנו לפורטים כבדים ועמוקים יותר. כל הפורטים שניסינו היו טעימים מאוד, ולפני שנפרדנו אפילו קנינו בקבוק אחד של הפורט אורנג' הביתה. לאחר שסיימנו שם, שמחים ומעט מבושמים, זה היה הזמן הנכון למצוא בית קפה נחמד.
המשכנו להסתובב בעיר עד שמצאנו את Petaluma Coffee & Tea Company. המקום רחב ידיים, מעוצב יפה ומשדר מקצועיות שיא, עם מבחר ענק של פולי קפה שנטחנים במקום. אחרי שיחה קצרה עם הבריסטה החלטנו לנסות את ה-Pour over. החבר'ה פה לוקחים את הזמן שלהם ברצינות, וחיכינו כ-10 דקות עד שהקפה היה מוכן, אבל ההמתנה לגמרי השתלמה, כי הקפה היה פשוט מעולה!

היינו חייבים לסגור את היום עם איזה שהוא מאפה מתוק ולאחר חיפושים של מאפייה נוספת שעלו בתוהו, החלטנו לחזור ל-Stellina Pronto – הברד פודינג בוויטרינה פשוט קרץ לנו ולא יכולנו לסרב. להבדיל מהמאפים המלוחים שהיו מצוינים, נראה שבתחום המתוקים עוד יש להם לאן לשאוף; היה נחמד, אבל לא מדהים. דרך אגב, הפיצות שלהם נראות מעולות ומוגשות החל מהשעה 16:00, אנחנו לגמרי מתכננים לחזור כדי לבדוק אותן!

ביציאה מהמאפייה קלטנו בזווית העין שוק איכרים קטן בפארק הסמוך. להבדיל משווקי איכרים אחרים שהיינו בהם, השוק הזה היה פעיל בין השעות 2:00 ל-5:00 אחה״צ והחלטנו ללכת לבדוק מה יש לו להציע. השוק עצמו היה קטן יחסית, משהו כמו 15 דוכנים לא מסעירים והיה קצת מאכזב. השעה היתה 5:00 והחלטנו שהגיע הזמן להתחיל לחזור חזרה. אחרי נסיעה מייגעת של שעתיים נחתנו בבית – שבעים, מבושמים ומרוצים!
ועכשיו לסיכומים:
במדד ״האם נחזור שוב״ – ⅘ – יש עוד מקומות שווים שלא היינו בהם.
במדד ״האם מתאים למשפחות עם ילדים״ – 4/5 – יש פארקים ומסלולי טיול נוספים באיזור.
במדד ״כמה נגיש וקל להגיע מדרום העמק” – 3/5 – לקח לנו שעתיים לכל כיוון (היה אמור לקחת שעה וחצי) עם פקקים לא שיגרתיים ליום שבת, קחו את זה בחשבון.
במדד ״מציאת חניה בקלות״ – 5/5 – לא היתה שום בעיה.
נתראה בטיול הבא!
