חברות הביטוח
לבחור בחברת הביטוח אשר תספק לכם את ביטוח הבריאות, היא החלטה משמעותית עבור המשפחה. להלן מספר עניינים אשר חשוב לבדוק אותם קודם ההחלטה, על מנת לסייע לכם לקבל את ההחלטה הטובה ביותר והמתאימה לצרכיכם. 1. יכולת כספית למימון הפרמיה ובדיקת האפשרויות לבחירה כמה אתם יכולים להרשות לעצמכם לשלם בעבור ביטוח בריאות? זוהי שאלה מקדימה אשר תאפשר לכם לשקול מתוך מספר הצעות ראליות. המחירים משתנים בין חברות לביטוחים מאד דומים (בצעו סקר שוק), וניתן להוריד מרכיבים בביטוח שהם פחות רלבנטיים עבורכם, על מנת להוזיל ביטוחים. התחרות כל כך גדולה עד שניתן למצוא גמישות בחברות ובין התוכניות. אם יש באפשרותכם לקבל/לקנות ביטוח…
לבחור בחברת הביטוח אשר תספק לכם את ביטוח הבריאות, היא החלטה משמעותית עבור המשפחה. להלן מספר עניינים אשר חשוב לבדוק אותם קודם ההחלטה, על מנת לסייע לכם לקבל את ההחלטה הטובה ביותר והמתאימה לצרכיכם.
1. יכולת כספית למימון הפרמיה ובדיקת האפשרויות לבחירה
כמה אתם יכולים להרשות לעצמכם לשלם בעבור ביטוח בריאות? זוהי שאלה מקדימה אשר תאפשר לכם לשקול מתוך מספר הצעות ראליות. המחירים משתנים בין חברות לביטוחים מאד דומים (בצעו סקר שוק), וניתן להוריד מרכיבים בביטוח שהם פחות רלבנטיים עבורכם, על מנת להוזיל ביטוחים. התחרות כל כך גדולה עד שניתן למצוא גמישות בחברות ובין התוכניות. אם יש באפשרותכם לקבל/לקנות ביטוח במקום העבודה, בדרך כלל הביטוח זול יותר מאשר ביטוח אישי (החלק אותו אתם משלמים). בדקו היטב את מגבלות הביטוחים הללו והאם הם מתאימים למשפחתכם. המחיר אינו הדרך הטובה ביותר לקבוע האם התוכנית היא המתאימה.
מעבר לעלות הפרמיה ישנן הוצאות נוספות שיש לבדוק אותן היטב: מהו הסף המינימלי שאתם מחוייבים לשלם לפני השתתפות הביטוח (deductibles) , מהו היחס בין התשלום אליו אתם אחראים לבין השתתפות הביטוח (co-payments ) , מהו התשלום פר ביקור, מה המשמעות הכספית של פניה לרופאים מחוץ להסדר? האם יש סף מקסימאלי, אשר יותר ממנו לא תשלמו בכל מקרה?
2. השוואת סוג הכיסוי:
לאחר שברורים לכם הצרכים המיוחדים לכם (הרחבת משפחה, מספר ילדים, מרשמים על בסיס קבוע, נטייה למחלות מסויימות וכו') ערכו השוואה בין מספר חברות על בסיס השאלות הבאות:
האם ישנו כיסוי לשירותים שאתם חושבים שתזדקקו להם (על בסיס המצב הקיים היום) בתוכנית המוצעת? מהו הכיסוי לתרופות (האם לביטוח הסדרים להשתתפות מקסימלית בעלות התרופות הרגילות, ומהו הכיסוי לתרופות ייחודיות להם אתם יודעים כי תזדקקו? מהם השירותים שהפוליסה אינה מכסה? האם ביקורים בבתי חולים כלולים בכיסוי? חשוב לבדוק את משמעות הכיסוי בחו"ל. מרבית הביטוחים כוללים כיסוי לצרכים רפואיים שלכם מחוץ לארה"ב.
3. הרופאים ובתי החולים הכלולים ברשת:
מיהם הרופאים ובתי החולים הכלולים ברשת. האם יש רופא מסויים אצלו תרצו להיות מטופלים, והאם הוא חלק מהרשת? מהם בתי החולים בהסדר והאם הם מתאימים לצרכיכם בהקשר של התמחות ומיקום גיאוגראפי?
4. מצבים רפואיים קודמים המחייבים התייחסות בבחירה:
מהם המגבלות החלות בביטוח על מצב רפואי קודם (ישנם ביטוחים רבים להם תנאים מגבילים למצטרפים חדשים בעלי מצב רפואי קודם לפניה לרכישת הפוליסה, כגון תקופות המתנה לפני תחילת הכיסוי של הביטוח וכו'). אם יש לכם מגבלות רפואיות משמעותית יתכנו אפשרויות נוספות לכיסוי. יש לפנות למחלקת הביטוח של המדינה ולבחון האם ישנם שירותים הניתנים/ מסובסדים על ידי מדינת קליפורניה (http://www.insurance.ca.gov /).
5. קחו את הזמן וקראו את כל פרטי הפוליסה:
לאחר קבלת הצעה מחברה, בקשו את חוברת המידע על הפוליסה. ערכו השוואה על פי השאלות שתכינו בין הפוליסות והקפידו לקרוא את הסעיפים השונים. אם אתם מבוטחים ע"י ביטוח ישראלי בשלבים הראשונים שלכם כאן, תוכלו לשקוד על המלאכה ללא חשש. אם לא – בטחו את עצמכם בחברה המציעה "freelook " המאפשר בהסכם לבטל את הפוליסה תוך 10 ימים לאחר רכישתו, בכדי שתוכלו ללמוד את פרטיה.
6. בצעו את התשלומים עבור הביטוח באמצעות מקום העבודה או ישירות לחברת הביטוח. לעולם לא לסוכן המתווך בינך ובין חברת הביטוח. אל תשלמו במזומן והקפידו על שמירת המסמכים המעידים על התשלום. כמו כן בדקו באתר הביטוח של מדינת קליפורניה האם חברת הביטוח שבחרתם רשומה כדין ואין מדובר בניסיון הונאה (http://www.insurance.ca.gov /).
7. לישראלים השוהים בחו"ל קיימת גם אפשרות לביטוח דרך חברות המתמחות בביטוחים לישראלים, ונותנות מענה לכיסוי ביטוח רפואי בחזרה לישראל (עד שניתן להרשם מחדש לקופות החולים) וכן לתקופת השהות בארה"ב. David Shield היא חברה מובילה בתחום זה וכדאי לקבל מהם או מחברות דומות אחרות הצעות מחיר לביטוח הבריאות.