פוסט תודות עם מתכונים לחמוציות

חג ההודיה הוא החג האהוב ביותר על דלית גבירצמן ולכבודו היא משתפת אתכם גם בתודות הפרטיות שלה וגם בשני מתכונים, אמנם לא של תרנגול הודו, אבל של רוטב חמוציות ועוגיות חמוציות ואגוזי לוז שבטוח תודו לה אחרי שתנסו אותם

מאת: דלית גבירצמן
263813510_2be355ea6f_bמודה אני
על צבעי השלכת המרהיבים ביופיים
על הניחוח הנפלא אחרי הגשם
על אנשים טובים באמצע הדרך
על מחווה שנעשתה מבלי לצפות לדבר בתמורה
על ספר מתכונים חדש ומבטיח
על שיש לי בשביל מה לקום בבוקר
על שיש לי לאן ואל מי לחזור בסוף היום
ועל שילדי חזרו הביתה בשלום
אני מודה, מכל החגים האמריקאיים, חג ההודיה הוא החג האהוב עלי ביותר. המסר שלו כל כך פשוט, חכם ולגמרי אוניברסלי. בקלות אני מוצאת את עצמי מצטרפת למליוני האמריקאים הלוקים רגעית בזכרונם באשר לעוול ההסטורי, הגזל והצביעות, וחוגגת עם בני משפחה וחברים סביב שולחן ערוך Photo by Tim Sacktonלמשעי, השופע כל טוב בכיכובו של תרנגול הודו שחום ומפוטם.
ואם נשים לרגע את הציניות בצד, חג ההודיה מזכיר לכולנו את הערך של הכרת הטוב, שכידוע, הוא בכלל לא המצאה אמריקאית. על פי המסורת היהודית, המשפט הראשון שאנו אמורים לומר כשאנו פוקחים את עינינו בבוקר, הוא "מודה אני".
כפי שהפליא לבטא מאיר אריאל בשירו הנושא את אותו השם. וברור לכול, שלהגיד תודה, זה הרבה יותר מסתם גינוני נימוס. ממחקרים רבים עולה, שהכרת תודה מגבירה באופן משמעותי את אושרינו ורווחתינו. ועל מה עלינו לומר תודה? על כל מה שאפשר בערך. החל מהדברים הפשוטים, היומיומיים והכאילו מובנים מאליהם, ועד להכרת תודה אפילו על קושי ואתגר – מהם אפשר, וחשוב, לצמוח ולגדול.
למרות (ואולי בגלל) הנטייה הטבעית שלנו להתמקד במה שאין לנו ולא במה שיש, עלינו להזכיר לעצמינו על בסיס יומי להודות על כל הטוב שיש בעולמינו. מידי יום, כל דבר קטן שמסב לנו הנאה בחיים הוא משהו ששווה להתעכב עליו; מהקפה של הבוקר, דרך פגישה מהנה עם חברה, מחמאה בלתי צפויה, הקופאי החייכן שעזר לנו לארוז אתThank You המצרכים, מזג האוויר הנפלא שהתברכנו בו ועד לכל משימה או פרויקט שהצלחנו לסיים לשביעות רצוננו. ומהדברים הקטנים הללו אפשר לטפס אל הדברים הגדולים יותר: האנשים שבחיינו. החברים הטובים שתמיד שם בשבילנו, בני המשפחה שאוהבים אותנו ללא תנאי וילדינו שגדלו וצמחו להיות אנשים טובים. את האושר אפשר לשאוב ממיליון דברים קטנים: מחוכמה של ילד, מחיבוק מעודד, ממילה טובה, מרעיון חדש, מיופיו של הטבע, מארוחה מפנקת, מספר טוב או שיר שמעוררים השראה, מרגעים של שלווה, רגעים של יצירתיות ורגעים של אהבה. כל יום יכול להיות חג הודיה קטן אם רק נזכור לעשות את ספירת המלאי ולהשתאות מכך שהחיים שלנו הרבה יותר טובים ממה שאנחנו מוכנים להודות.
ואם בהודיה עסקינן,photo (9) הרי שזה בדיוק המקום ובזמן לספר לכם על רשת מיוחדת בשם Cafe Gratitude. יש לה סניפים רבים בלוס אנג׳לס,
סנטה קרוז ובברקלי, והמסר שלה הוא פשוט: יצירת אווירה בריאה של כנות והכרת תודה לשפע שאנו חיים בו. המקום משדר חגיגה של אורגניות וחיוביות ומנות עם שמות כגון: insightful, fulfilled, וכמובן, grateful, מוכנות באהבה. ואפילו הכלים היפים מעוררי השראה!
כמובן, שהמאכל המזוהה ביותר עם חג ההודיה האמריקני הוא תרנגול ההודו הממולא. אך הפעם, רציתי להתמקד דווקא בחמוציות. הפרי הקטן והאדמוני, שלדאבוני, מתקשר אצלי מיד עם דלקות בדרכי השתן, משתלב פלאים במתכונים רבים לתוספות וסלטי ירקות שונים. החמוציות מוסיפות צבע אדמדם למנה וגם טעם חמצמץ עדין. מאחר ולי, באופן אישי, אין מה לחפש במעי תרנגול ההודו, אני מתמקדת בכל מה שעל יד ומסביב. רוטב החמוציות המפורסם מוגש, אחר כבוד, לצד המילוי ונתחי הבשר הפרוסים. משפחת קרמר האהובה, שמפליאה לפנק אותנו בכל שנה באירוח מושלם לחג, נידבה עבורנו את המתכון לרוטב המעולה שלהם.
רוטב חמוציות
מה צריכים?
24oz חמוציות טריות אורגניות (3/4 ליטר)
1 תפוז
1 לימון
11/3 כוס סוכר
1/2 כוס מים
4 כפות ליקר גראנד מארנייה
מה עושים?
מגררים את קליפת התפוז וקליפת הלימון ואחר כך סוחטים מהם את המיץ. מערבבים את כל החומרים על אש בינונית עד לרתיחה. מכסים ומאדים כ-10 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר.
ולקינוח, אני תורמת לכם מתכון נפלא (מתוך ״הספר המתוק״) לעוגיות שיבולת שועל עם חמוציות ואגוזי לוז, שהן רכות מבפנים ופריכות מבחוץ, טעימות בטירוף ועם קצת פחות נקיפות מצפון אחרי הזלילה הגדולה. תוסיפו להן את עוגת הפיצוחים מהשבוע שעבר, ואתם מסודרים עם קינוחים.
עוגיות שיבולת שועל עם חמוציות ואגוזי לוז
מה צריכים?FullSizeRender
120 גרם חמאה רכה מאוד
120 גרם (1/2 כוס פלוס 2 כפות) סוכר חום דמררה
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 ביצה
100 גרם (3/4 כוס) קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
180 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) שיבולת שועל שלמה
50 גרם (1/2 כוס) חמוציות מיובשות
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קצוצים
מה עושים?
מחממים את התנור ל350 מעלות פרנהייט. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחד חמאה, סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת רכה מאוד ואוורירית. מנקים את שולי הקערה בעזרת מרית, ומוסיפים את הביצה. מערבבים במהירות גבוהה עד שהביצה נטמעת בתערובת. מוסיפים קמח, סודה לשתייה, שיבולת שועל, חמוציות ואגוזי לוז ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה. בידיים מעט רטובות יוצאים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 10-13 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין ומגישים.
והעיקר, שיהיה סופשבוע נפלא ומלא הודיה.
שלכם,
דלית

4 Comments

  1. תודה דלית עבור הכתיבה הנפלאה והמתכונים הטעימים.
    אני נוסעת לישראל ואשמח באם תמליצי לי על ספרי בישול/אפיה שווים שכדאי להביא . תודה

    1. היי גריידי,
      איזה כיף לך שאת טסה לארץ! אני חייבת לציין שהרכישה המוצלחת ביותר שעשיתי לאחרונה בתחום ספרי הבישול, היתה ״הספר המתוק״ מאת נטלי לוין ואפרת ליכטהשטט. גם ״סודות מתוקים״ 1+2 של קרין גורן נפלאים. ספרי הבישול של יותם אוטלונגי נהדרים (זה עתה קיבלתי את האחרון שלו Plenty More) אך הם ניתנים לרכישה כאן ואין צורך לסחוב אותם מהארץ. אני מאוד נהנית מספריו של אהרוני; ״פותח שולחן״ ו-״אהרוני מבשל 1234״.

      מקווה שזה עוזר (:
      נסיעה טובה,
      דלית

  2. ג׳ודי יקרה,
    איזה כיף לשמוע שנהנית מהכתבה! תודה על המילים הטובות שתמיד יש לך בשבילי.

    חג שמח וחיבוק גדול,
    דלית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Back to top button