סטארט אפ סשן: הכירו את EatWith
זה התחיל בטיול שגרתי בכרתים של גיא מיכלין ואשתו, במהלכו לא מצאו מסעדה ראויה לאכול בה והסתיים במיזם קולינרי בינלאומי הפועל ב-160 מדינות ומשרת עשרות אלפי לקוחות. מה שחברת Airbnb עשתה לעולם המלונאות, מתכוונת EatWith לחולל בעולם הקולינריה ומייסדיה, גיא מיכלין ושמר שוורץ, כאן כדי לספר לכם כיצד הכל התחיל
שנת הקמה: 2012
המייסדים: גיא מיכלין ושמר שוורץ
מס' עובדים: 20. הרוב ממוקמים במטה החברה שבסן פרנסיסקו והשאר בישראל, ברצלונה וניו יורק.
הרעיון להקמתEatWith נולד בכרתים בעת טיול של גיא מיכלין ואשתו. אחרי כמה ימים בהם מצאו את עצמם שוב ושוב נופלים במלכודות התיירים ואוכלים במסעדות שמתיימרות להיות אותנטיות, אך עם אוכל בינוני ומחיר מופקע, נזכר גיא בבחור מכרתים שהכיר בעבר במסגרת העבודה וביקש ממנו המלצות על מסעדות מקומיות טובות. במקום רשימת מסעדות, הזמין אותם אותו חבר לארוחת ערב אצל הוריו, שלא רק שהתגלתה כאחת הארוחות הטובות שאכלו מימיהם, אלא שבזכותה הם זכו לקבל הצצה לחיי המקומיים מה שהעשיר את החוויה שלהם בטיול יותר מכל מה שמסעדה אחרת יכלה לעשות.
הרגע הזה, אשר היה מבחינתם ההיי לייט של הטיול, גרם לגיא להבין שמעבר לאוכל המקומי הטוב שיצא להם לטעום, כל החוויה הלא פורמלית אשר פתחה בפניהם צוהר לעולמם של המקומיים הייתה משהו שכל תייר סביר שהיה רוצה לחוות וגם עבור המקומיים עצמם, ניתנת כאן הזדמנות לפתוח את המטבח שלהם, לחלוק עם אנשים חדשים את כשרון הבישול שלהם ועל הדרך גם לעשות מזה כסף.
באותה תקופה Airbnb החלו להמריא וגיא, שבנתיים חבר לשמר שוורץ, החל לרקוח את הרעיון וחשב לעצמו שאם אפשר להפוך את הבית לבית מלון, אין סיבה שלא יהיה אפשר להפוך אותו גם למסעדה.
השניים החלו לעשות סבב גיוס ראשון בישראל, השיגו כ-1.2$ והחלו לעבוד במרץ על העיר ברצלונה שנבחרה להיות הראשונה במיזם. הם גייסו בשלנים שיארחו בביתם, הלכו למיטאפים של אנשים שאוהבים לבשל, החלו לפרסם ומהר מאוד העניין צבר תאוצה ואנשים כבר החלו לפנות אליהם.
כיום פועלת EatWith בכ-160 מדינות ברחבי העולם החל מתל אביב, רומא ופריז ועד לניו יורק, סן פרנסיסקו, טוקיו וריו. אלפי מארחים-בשלנים כבר רשומים אצלם במאגר ובמהלך השנה שעברה סעדו דרכם כמה עשרות אלפי לקוחות מרוצים.
הלקוחות- אחד הדברים החשובים עליהם שמים דגש ב- EatWith הוא האישיות של המארח. מעבר ליכולות הבישול הגבוהות שלו הוא צריך לדעת הכנסת אורחים מה היא ורצוי גם שיהיה בעל סיפור חיים מיוחד אותו יוכל לחלוק עם אורחיו. כל מארח ממלא טופס הרשמה שלאחריו מגיע מישהו מטעמם, בודק את האוכל ואת המארח ולדברי גיא, רק כ-4% מכלל המארחים הפונים אליהם, בסופו של דבר מתקבלים.
לקוחות נוספים של EatWith הם הסועדים עצמם אשר מורכבים מתיירים הרוצים לטעום אוכל מקומי אותנטי, להתחבר לתרבות ולאווירה במדינה בה הם מבקרים, או לחילופין מקומיים אשר רוצים לחוות חוויה קולינרית קצת שונה, להכיר אנשים חדשים והכל במחיר שווה לכל כיס העומד בממוצע על כ-55$ לסועד.
שלבי גיוס- 8 מיליון דולרים בהובלת קרן Greylock Partners.
דברים שהיינו עושים אחרת- לדברי גיא, בתחילת הדרך הם מיהרו מאוד לגדול ולהתפתח למדינות חדשות מבלי שהיה להם "ספר הוראות" מסודר שהכתיב להם כיצד לנהוג ביעד הבא. מבחינתו, הם היו צריכים לעצור ולחשוב כיצד "לכבוש עיר" באופן הכי נכון ומסודר ורק אז להמשיך הלאה לעיר הבאה ולשכפל את המודל הנכון. המהירות הזאת גרמה להם לעשות לא מעט טעויות בדרך ולבזבז אנרגיה שהייתה יכולה להחסך אם היו יושבים ובונים את הדברים נכון.
פרסים- ב-2014 השתתפה EatWith בתחרות הסטארטאפים SevenVentures Pitch Day בסופה גרפה את המקום הראשון וזכתה בקמפיין פרסומי של ענקית התקשורת הגרמנית ProSiebenSat.1 Media בשווי של 4 מליון יורו. במסגרת הקמפיין שודרה הפרסומת של EatWith בתשעה ערוצי טלוויזיה שונים וזכתה לחשיפה בכ-42 מליון בתי אב בגרמניה, אוסטריה ושוויץ.
כיום, עיקר הפרסום של החברה הוא דרך פייסבוק, יחסי ציבור, בלוגים וכמובן המלצות מפה לאוזן.
מה בעתיד? השאיפה היא להתרחב לעוד ערים בעולם. אמנם כיום פועלת EatWith בכ-160ערים, אך לצורך ההשוואה Airbnb חולשת על כ-17 אלף ערים, כך שכמובן תמיד יש לאן לגדול. בנוסף, מספר שת"פים מעניינים עומדים כרגע על הפרק עם מספר גופי תיירות גדולים שהם מאוד רוצים שייצאו לפועל.
אקזיט אינו דבר שעומד מבחינתם על הפרק כרגע, הם חולמים לבנות חברה גלובלית שתחבר בין אנשים ותיצור קהילות קולינריות פוריות ועד כה נראה שדי מצליח להם- שני מארחים אשר הכירו באחד האירועים שלהם התחתנו לאחרונה, 3 הצעות נישואין כבר נעשו במהלך הארוחות שלהם ועד היום שומר גיא על קשר עם אנשים מיפן וונצואלה ובחורה מירדן שהכיר באחת הארוחות בהן השתתף.
One Comment