טיול אביבי בפארק טילדן בברקלי

האביב בעיצומו, הגבעות ירוקות והנחלים עוד שוטפים בעקבות הגשמים. השבוע ממליצה לכם טלילה גולן על מרכז הטבע והליטל פארם שבפארק טילדן. טיול קליל ומהנה לכל המשפחה עם מסלולי הליכה קלים עד בינוניים וכבונוס חוות חיות שהילדים לא יירצו לצאת ממנה

מאת: טלילה גולן

האביב בעיצומו וזה כיף לראות את כל הגבעות הירוקות ואת הנחלים שוטפים באון בעקבות הגשמים הטובים שקיבלנו עד כה.

על פארק טילדן שממזרח לברקלי כבר נכתב פה בעבר, אבל היום אני ממליצה על מסלול ליד מרכז הטבע וליטל פארם (אם אתם באים עם ילדים הזהרו שלא לפתוח את זמנכם שם בחווה, כי הילדים לא ירצו להמשיך הלאה).

Lupine and San Francisco

אחרי שחניתם ולקחתם את התיקים עיקפו את מרכז המבקרים ועלו מאחוריו לשביל Laurel Canyon. השביל הזה עולה על צלע הגבעה לאורך ערוץ הנחל שעכשיו גם הוא זורם במרץ.

השביל הזה מתחבר בסופו של דבר ל- Wildcat Peak Trail אותו לוקחים שמאלה וממשיכים עוד קצת במעלה הגבעה עד לפסגת Wildcat שם מחכה לכם נוף מרהיב, 360 מעלות, הכולל תצפית נהדרת מזרחה אל הר דיאבלו ומאגרי המים של בריונס וסן פבלו, צפונה אל מארין והר טמלפייס, מערבה אל סן פרנסיסקו ושער הזהב, ודרומה אל פסגת גריזלי, ברקלי ואמריוויל. על הפסגה יש ספסלי ישיבה עגולים וזהו מקום נוח לשבת להפסקת אוכל. כדאי להביא מעיל רוח או סוודר, כי הרוח שם יכולה להיות חזקה למדי.

מהתצפית על גבעת ויילדקאט ממשיכים למטה בשביל Wildcat Peak אשר ייקח אתכם כל הדרך עד ליער האקליפטוסים שבמרכז הטבע של הפארק. אבל לפני שהשביל נכנס ליער הוא יוליך אתכם בשטח שיחים ועשבים, והאזור הזה מציג עכשיו פריחת אביב מרהיבה ביותר.

למטה, באקליפטוסים, פנו ימינה בשביל Sylvan ורדו עד לאגם Jewel . האגם הוא בית לעופות מים – ברווזים וטבלנים צבעוניים ויפים, ויש צבי מים שגם יושבים בחוץ להשתזף בימים שמשיים.

שביל חזרה למרכז המבקרים עובר משני צידי הנחל. אם תקחו את זה שבצד המזרחי (הכיוון ממנו הגעתם) תוכלו להיכנס לתוך הצמחיה על שביל קרשים מורם מעל המים ולצפות מקרוב בצמחיית הנחלים ובקיני חולדת היערות שזהו ביתה.

אחרי שסיימתם את הטיול זהו הזמן להכנס למרכז המבקרים ולהתבונן בתצוגה הנחמדה ששם. וזה גם הזמן ללכת סוף סוף לליטל פארם ולהאכיל את החיות – יש להביא חסה ו/או סלרי לשם כך. אלו הדברים היחידים שמותר להאכיל איתם את החיות שם.

הכתובת של מרכז הטבע וליטל פארם:

600 Cannon Rd. Berkeley

שימו לב שיש להמשיך עם Cannon Rd עד לצומת ואז לפנות שמאלה אל החניון. לעקוב אחרי השלטים ל Nature Area and Little Farm

 

אורך המסלול כ- 2.5 מייל, רמה בינונית. השביל אינו עביר לעגלות. בצמידות לגשם השביל יהיה בוצי ויש להתכונן בהתאם. מומלץ לבוא (גם בקיץ!) עם מכנסיים ארוכים ונעליים סגורות כיוון ש Poison Oak צמח נפוץ העלול לגרום לתגובה אלרגית קשה אצל אנשים הרגישים לו, מצוי מאוד לאורך השביל הזה.

Back to top button