סטארט אפ סשן: הכירו את Neura
דמיינו מצב בו המכונית שלכם מזהה שלא ישנתם טוב בלילה, שהמזגן שלכם מזהה שחזרתם מריצה ומקרר עבורכם את הבית או שהמוצר הרפואי שלכם יודע לזהות את כל הרגלי החיים שלכם ולפעול בהתאם. זה אולי נשמע כמו מדע בדיוני אבל פיתוח אלגוריתמים במשך 3 שנים הביא את Neura להפוך את זה למציאות. "האינטרנט של הדברים" זה כאן

שנת הקמה: 2013
המייסדים:
גלעד מאירי- מנכ״ל
אורי שעשוע- מנהל מוצר
גיל מלר- מנהל פיתוח
טרינו מאגי- CTO
מספר עובדים: 30, מרביתם ממוקמים בהרצליה והשאר בסאניוויל.
כשטרינו מאג', לימים ה-CTO של החברה, אובחנה בסוכרת, היא נדרשה לשנות את כל הרגלי החיים שלה. בהיותה מדענית, טרינו החליטה שהיא רוצה לקבל את המידע ממד הסוכר שלה, צמיד הריצה, ותוכנת מעקב מזון, על מנת לבצע קורלציה של הנתונים ולראות מה עובד ומה לא עובד. מה שהיא גילתה הוא שאין מוצר כזה. כולם מסתכלים על ערוץ אחד מהחיים, אולי שניים, אבל אין מוצר, הן תוכנה והן חומרה, המבין את כלל הקונטקסט ומייצר תובנות על בסיס כל הערוצים הזמינים.
משם, הדרך ל-Neura הייתה קצרה מבחינה קונספטואלית, אם כי ארוכה מאוד (שלוש שנות פיתוח אלגוריתמים) מבחינה מעשית.
אז אם צריך לתאר את Neura במשפט אחד, ניתן לומר כי מדובר בשירות המאפשר למוצרים להבין את חיי המשתמשים שלהם, ולהגיב בהתאם, אם המשתמשים חפצים בכך.
בין אם מדובר בהתאמה אישית להרגלים ארוכי טווח של המשתמש, או בשינויי בזק בעקבות זיהוי של מצב בו המשתמש נמצא, Neura מסוגלת לספק למוצרי טכנולוגיה את המידע הרלוונטי. אנחנו מנצלים את החיישנים של הטלפון, יחד עם ערוצי תוכנה וחומרה נוספים (מצמידי כושר ועד מדי סוכר), כדי להגיע לפרופילים ארוכי טווח ותובנות לגבי העתיד וההווה של המשתמש.
כך, למשל, Neura מסוגלת לספק למכונית חכמה את ״ההבנה״ כי הנהג שנכנס כרגע לרכב לא ישן מספיק בלילות האחרונים, והוא נוהג בשעה בה הוא בדרך כלל אינו נמצא על הכביש. המכונית יכולה להציע לנהג להגביל את המהירות המרבית ולהדליק אמצעי אבטחת נהיגה שבוטלו בעבר. בעולם אחר לגמרי, של שירותי מוזיקה, אנחנו יכולים לספר לשירות מתי המשתמש מאזין לבדו למוזיקה, ומתי עם בן משפחה אחר ליד – והשירות יכול לבצע התאמה אישית לא רק לטעם מוזיקלי כי אם גם לקונטקסט בו המשתמש נמצא.
כל זה, יש לציין, נעשה לא רק בידיעת המשתמש, כי אם באישורו. Neura משתפת מידע עם צד שלישי רק לאחר הצגת מסך הרשאה למשתמש, המציג סוג של עסקה – מידע תמורת ערך הקשור למידע הזה. אם מזגן חכם רוצה לדעת מתי המשתמש חוזר מריצה כדי לקרר את הבית, פריט המידע הבודד הזה הוא היחידי שאותו יוכל לבקש, ויידרש להציג את המטרה שלשמה מבקש אותו.
לקוחות/שוק רלוונטי? נתחיל מהשוק הרלוונטי- כל מי שיכול לצאת מורווח מהבנת משתמש הקצה בצורה טובה יותר, אך מוכן גם לספק ערך בתמורה למידע הזה, ומסכים לעבוד במודל של הרשאות.
באשר ללקוחות קיימים – לפני כחודשיים, שחררנו לאוויר העולם את ערכת הפיתוח שלנו, המאפשרת לכל המעוניין להטמיע את Neura בקלות במוצר שלו. אנחנו רואים הרבה התעניינות, הן מיצרנים קטנים והן מחברות ענק. צפו להכרזות בקרוב.
סבבי גיוס- בדצמבר אשתקד סיימנו סבב גיוס (A Round) של כ-11 מיליוני דולרים, בהובלת פיטנגו ו-AXA, ובהשתתפות Liberty Israel Venture Fund ו-Lenovo.
דברים שהיינו עושים אחרת- סטארט אפ זה תהליך בלתי פוסק של ניסוי וטעייה. דבר אחד שהיינו עושים אחרת? להיות פתוחים יותר לכך שאפשר לעשות הרבה טעויות קטנות בתחילת הדרך. המודל ה"רזה", במסגרתו בוחנים שאלות קשות מהר ומבצעים פניות חדות, הוא מודל קשה ליישום אבל מאפשר התקדמות מהירה וזולה. אני חושב שהפנמנו את זה שנה וחצי לתוך חיי החברה.
מה בעתיד? ב-18 בינואר שחררנו את ה-SDK (ערכת הפיתוח) שלנו, וכעת כל מי שחפץ בכך יכול להתחבר ל-Neura במספר צעדים פשוטים למדי. כיום ממשיכים בפיתוח יכולות חדשות, משפרים את הזיהוי ואת היעילות של המערכת.
והשאיפות? נסתפק בידיעה שהצלחנו לגרום למוצרים רפואיים לשרת את החולים שלהם טוב יותר; עזרנו למוצרי אבטחה להבין כשמשהו לא בסדר; ואפשרנו לאמצעי חסכון באנרגיה להתאים עצמם לחיי המשפחה.