סטארט אפ סשן: הכירו את Keepy
מה לעשות עם הציורים שהילדים מביאים מהגן?? הדילמה התמידית שקרוב לודאי כל הורה נתקל בה כשהילד מתחיל ללכת לגן הביאה את אופיר גוטלזון להקים את Keepy. האפליקציה, המשמרת ומארגנת את כל הציורים וציוני הדרך החשוביים בחיי ילדיכם היא תחליף לכל האלבומים הישנים שהכרתם כשגם לסבא ולסבתא יש בו חלק פעיל

שנת הקמה: 2013
המייסד: אופיר גוטלזון
מס' עובדים: 5
מה לעשות עם הציורים שהילדים מביאים מהגן?? הדילמה התמידית שקרוב לודאי כל הורה נתקל בה כשהילד מתחיל ללכת לגן לא פסחה על משפחת גוטלזון. כשהבן הבכור, לירן, חזר מהגן עם שלל עבודות יצירה הפך הבית מהר מאוד למוזיאון ילדים קטן וההתלבטות האם לשמור או לזרוק עלתה כל הזמן. מצד אחד, זאת מזכרת יפה שרוצים להשוויץ בה ולשתף את המשפחה, אך מצד שני למי יש מקום לאחסן כל כך הרבה עבודות?
כשחיפשו ברשת פתרונות יצירתיים ראו אופיר ואשתו מיכל שזו שאלה העולה כמעט בכל פורום או בלוג אמהות מצוי, כשהעמיקו עוד יותר הבינו שלא רק עניין שימור הציורים הוא הבעייתי אלא בכלל, כל ארגון התמונות שאנחנו מצלמים מידי חודש.
"כשירדתי לעומק הבעיה הבנתי ששמירת ציורים זה רק מרכיב קטן, אך משמעותי, בצורך של שמירת זכרונות ילדות", מספר אופיר, "הצורך בפלטפורמה שתעשה סדר בתמונות הרבות וסרטוני הוידאו שאנו מצלמים היה לא פחות משמעותי, ונראה שלאנשים היה חסר את המרכיב שיהפוך את התמונה ל-keepsake , שיתן לה את הקונקסט, את התיאור של מה שיש בה, המיקום, הגיל בו היא התרחשה והרגשות. רצינו ליצור פלטפורמה בה יהיה ניתן לצרף את כל הנתונים האלה לתמונה ובנוסף למצוא דרך להכניס לסיפור גם את הילדים עצמם וגם את הסבים והסבתות או כל בן משפחה או חבר אחר".
על רקע זה הוקמה Keepy, אפליקציה המיועדת לשמר ולארגן את כל הזכרונות של ילדיכם ומשפחתכם.
הילד צייר ציור מיוחד? רכב בפעם הראשונה על האופניים? התחיל כיתה א' או נפלה לו השן הראשונה? בקיפי מאפשרים לכם להעלות את התמונה לאפליקציה, לתייג את שם הילד, להזין את התאריך ולכתוב את כל הפרטים על אותו ציור או אירוע. לאחר שהתמונה באויר, ניתן לשלוח התראה במייל לבני משפחה שונים אשר יכולים להגיב בכתב או בוידאו. כך למעשה נוצר לכל ילד טיים ליין משלו עם כל הזכרונות והעבודות שלו, עם התיאורים של כל ציור או אירוע והתגובות של בני המשפחה עליהם.
עולם התמונות והצילום לא זר לאופיר. לאחר שמכר את הסטרט אפ הקודם שלו PicScout לסוכנות התמונות הגדולה גטי אימג'ס עבר עם משפחתו לניו יורק והחל לעבוד במרץ על Keepy.
את המוצר הראשוני השיקה Keepy בניו יורק יחד עם ה- Children's Museum of the Arts ובהמשך הוציאה אפלקיציה לאנדרואיד ונבחרה להיות חלק מההשקה של מכשיר ה-SAMSUNG S6 כאחת מהאפליקציות המועטות ששווקו עם המכשיר.
כיום האפליקציה היא חינמית, היא מאפשרת להשתמש בשירות באופן חופשי ולשמור מספר מוגבל של תמונות בחודש. על מנת להעלות תמונות ללא הגבלה ניתן לעשות מנוי במחיר של 9.99$ לשנה. לאלו החוששים מה יקרה אם יום אחד Keepy תיעלם וכך גם כל הזכרונות, אומר אופיר כי האפליקציה מאפשרת לסנכרן את כל החומרים גם לענן של דרופבוקס האישי שלכם וכך תהיה לכם גישה לקבצים בכל עת.
שירות נוסף שמספקת כיום Keepy הוא האפשרות להדפיס את הזכרונות על מוצרים שונים כמו קאנבסים, כרטיסי ברכה, מגנטים, מאגים, אלבומים ועוד כשמנויים זכאים להנחה של 50% על כל המוצרים.
הלקוחות: השוק של keepy הוא הורים לילדים עד גיל יסודי בממוצע, בעיקר אלו המתחילים לשאול את עצמם מה לעשות עם עומס העבודות של הילדים. נכון להיום, כ-850 אלף בני משפחה שומרים את הזכרונות שלהם בקיפי, הם פזורים בכל העולם ורובם הם דוברי אנגלית.
שלבי גיוס: Keepy גייסה עד כה רק סיבוב סיד ממשקיעים וביניהם ירון גלאי, יאיר גולדפינגר, חמי פרס, אייל גורה, Ben Ling , קרן מאגמה וקרן פיטנגו והאחים Winkelvoss.
דברים שהיינו עושים אחרת: "המטרה המרכזית בראשית דרכה של Keepy הייתה להשיג כמה שיותר יוזרים. המודל היה חינמי ורק בשלב מאוחר יותר עברנו למודל המפוקס יותר על הכנסות. בדיעבד, אולי היינו צריכים לבנות מודל הכנסות בשלב מוקדם יותר".
מה בעתיד? "כיום הפוקוס העיקרי של Keepy הוא על שיתופי פעולה עם חברות המשווקות מוצרים למשפחות או אתרים המיועדים לילדים ושיווק בעיקר דרך המשמתמשים הקיימים. בעתיד נרחיב את השימוש של המוצר לזכרונות נוספים גם של סבים וסבתות, כך שגם הם יוכלו להשאיר סיפורים על העבר שלהם לנכדים.
המטרה שלנו להפוך את Keepy לחלק מכל משפחה כך שבעוד 5, 10 או 20 שנה הילדים שלנו יוכלו לקבל תזכורת חיה לעבר שלהם, לראות את הסבא והסבתא שלהם מגיבים על הציור שלהם ולא לחפש את זה בין מאות התמונות על ההארד דיסק במחשב".