שיחת חו"לין עם משפחת לנדא

הם הגיעו לעמק לפני 12 שנה ומאז שואפים להוות בית חם עבור כל אלה הרוצים לשמור על המסורת ושמעוניינים להעביר אותה גם לילדיהם. הם מקיימים אירועים בחגים, בריתות, התקנת מזוזות ועוד ואחראים על הקמתו של פרוייקט "החסידה" התומך בנשים בעמק לאחר לידה. הכירו את הרב מנחם וסוניה לנדא שיספרו לכם על החיים בעמק, על ארבעת בנותיהם ועל הטיול המומלץ שלהם

מי אנחנו? הרב מנחם לנדא, סוניה, מושקא (13), ריבקי (11), איטה (9), דבורי (5).

היכן גרים? פאלו אלטו

כמה שנים באיזור? 12 שנה

מהיכן במקור? הרב לנדא נולד בבני ברק למשפחה בת 9 אחים ואחיות ולאב אשר משמש כרבה הראשי של בני ברק. בשנות ילדותו למד בישיבה בעיר, בהמשך למד בישיבות בכפר חב"ד ובצפת ובבגרותו עבר להתגורר בניו יורק שם גם קיבל את ההסמכה לרב. אחיו הגדול משמש כרב הראשי של הקהילה הישראלית בטורונטו מזה 25 שנה ובכל הפעמים שנסע לבקר ולעזור לו, הוא הוקסם מהעבודה עם הקהילה הישראלית ומהיצירה של מסגרת יהודית חמה ומחבקת בחו"ל. כשהיה בן 27 נישא לסוניה בת ה-21, סטודנטית לחינוך מיוחד במכללת בית רבקה בבית חב"ד, הם התגוררו ברחובות ובחנו כל הזמן אפשרויות של מעבר לחו"ל למקומות בהם יקימו קהילה ישראלית וישמשו לה כבית.

וכך הם הגיעו לסן פרנסיסקו, הנחיתה לא הייתה קלה, בהתחלה הם לא הכירו אף אחד, הייתה תחושה של בדידות והעובדה שסוניה ילדה את מושקא, בתם הראשונה, ללא תמיכה של משפחה או חברים רק הוסיפה לקושי.

כעבור שנתיים הם הבינו שבסן פרנסיסקו ריכוז הישראלים הוא לא גדול כמו בעמק ולכן החליטו לעבור לפאלו אלטו.

העיסוקים שלנו- עיקר המטרה של הרב לנדא ורעייתו, כשליחי בית חב"ד בפאלו אלטו, היא ליצור מסגרת יהודית לישראלים החיים פה ולתת להם את האפשרות לציין את החג או את השבת במינון המתאים להם. לדבריהם, אין להם שום מטרה להחזיר בתשובה, אלא להוות בית חם עבור כל אלה הרוצים לשמור על המסורת ושמעוניינים להעביר אותה גם לילדיהם. בבית חב"ד הם מקיימים שיעורי תורה, אירועים בחגים, בר מצווה, התקנת מזוזה, בריתות וגם מספקים את כל הניירת הדרושה לפתיחת תיק נישואים ברבנות בארץ, בנוסף הם משתפים פעולה עם ארגונים מקומיים כאן וביניהם ה-Icc שכן מבחינתם היחד הוא המנוף להכל.

פרויקט נוסף עליו אחראית משפחת לנדא הוא "החסידה", אשר נולד יחד עם בתם הרביעית ומאז רק גדל ומתרחב. "בשלוש הלידות הראשונות שלי זכיתי לעזרה של המשפחה, אך בלידה הרביעית שלי מצאתי את עצמי לבד, מתמודדת עם כל הקשיים הכרוכים בלידה ובמקביל גם בטיפול בשלושה ילדים קטנים", מספרת סוניה, "עלה לי הרעיון להקים פרוייקט תמיכה ליולדת במסגרתו היא תקבל עזרה עם התינוק, עם הילדים הנוספים שלה או אפילו עזרה בבישולים ובקניות. מרביתנו נמצאים כאן ללא המשפחה והקהילה כאן היא המשפחה היחידה שיש לנו, לכן ראיתי את פרויקט החסידה מקום אשר יספק את התחליף ואת התמיכה שהיולדת כל כך זקוקה לה בשבועות הראשונים".

כיום מפעיל הפרוייקט מערך של כ-100 מתנדבות אותן מרכזות שירה גולן, טלי גניר ואופיר חגי-נבל, הוא מספק ליולדת עזרה בארבעה השבועות הראשונים שלאחר הלידה, השאלה של ציוד בסיסי כמו כיסא לרכב ועריסה וכן עזרה מקצועית כמו ייעוץ הנקה או ייעוץ הורי.

על הילדים- לאחר שלא מצאו באיזור בית ספר לבנות עם רמת היהדות שהם רוצים, שלחו לפני כשנתיים את מושקא בת ה-13 להתגורר בטורונטו אצל אחיו של הרב לנדא ושם היא לומדת יחד עם בת דודתה באותה הכיתה בבית ספר לבנות.  ריבקי ואיטה לומדות בסן פרנסיסקו בבית הספר "בית מנחם" עם חינוך אורתודוכסי והפרדה בין בנים לבנות ודבורי הקטנה הולכת ל"גן תורה", גן ילדים של חב"ד במאונטיין ויו.

טיול מומלץ- "אחד הפלוסים הגדולים כאן באמריקה לשומרי שבת הוא יום ראשון שפנוי לטיולים ובילויים משפחתיים. אנחנו מאוד משתדלים לנצל אותו לטיול, הבנות מאוד אוהבות לעשות סקי וגם לרכב על סוסים בחווה הנמצאת על חוף הים בסנטה קרוז. נהנינו מאוד בטיול שעשינו באזור הקניונים של אריזונה.

מסעדה מומלצת- "אנחנו לא אוכלים הרבה בחוץ מטעמי כשרות. מידי פעם אנחנו הולכים ל"איזי בייגלס" בפאלו אלטו או למסעדת "סברה" בסן פרנסיסקו, אבל עיקר הארוחות שלנו הן בבית, אחת לחודש אנחנו עושים הזמנה של מזון כשר מלוס אנג'לס החל ממוצרי בשר ועופות ועד למוצרי חלב, הארגזים מגיעים לבית הכנסת בפאלו אלטו וכל אחד מוזמן להצטרף להזמנה ולהוזיל את עלויות האוכל הכשר שהוא אוכל".

טיפ לחדשים בעמק- לא להיבהל מהקושי של ההתחלה, לאט לאט הוא עובר ובסופו של דבר מתרגלים להכל. מי שרוצה לשמור על היהדות והמסורת, חשוב להגיד שכל אוירת השבת והחג לא מגיעים כאן בקלות כמו בארץ וצריך להתאמץ כדי לשמור עליה בעיקר על ידי יצירת האוירה בתוך הבית. חשוב להגיד שהאיזור כאן שופע אירועים ופעילויות הקשורות לדת וכל אחד יכול למצוא את האירוע המתאים לו מבחינת אמונתו.

איפה אתם בעוד 5 שנים? כל השלוחים בבתי חב"ד עוברים על מנת להישאר, לא מדובר ברילוקיישן זמני מאחר ובניית קהילה לוקחת זמן. לכן אנחנו רואים את עצמנו כאן בונים קהילה מאוחדת ותומכת ועושים פעילות יהודית ענפה לכל אדם ולכל גיל.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Back to top button