שיחת חו"לין עם משפחת קולביץ

אחרי שכבר עשתה רילוקיישן אחד לברלין, למשפחת קולביץ יש את התובנות שלה לגבי מעברים והסתגלות. מבחינתה, בכל מקום אפשר ליצור יש מאין ואפרת שאולי מוכרת לחלקכם מהתוכנית "אופרה למשפחות" ב-OFJCC, היא ההוכחה לכך שגם במקום הכי לא מוכר וצפוי עדיין אפשר להתפתח ולהגשים את עצמך. אז הכירו את המשפחה, את הדרך שעשתה, את המקומות בהם היא אוהבת לטייל ואת המקום בו היא רואה את עצמה בעוד 5 שנים

efrat

מי אנחנו? מירון (36), אפרת (35), יונתן (5.5) ומאיה (3)

היכן גרים? סאניוויל

כמה שנים בעמק? שנה וחצי.

מהיכן במקור? אפרת ומירון נולדו וגדלו בתל אביב ולמעשה לא יצאו מגבולות העיר עד שעשו את הרילוקיישן הראשון שלהם לברלין. "כשעברנו לעמק החלטנו להתמקם במאונטיין וויו. אני זוכרת שבביקור המקדים נסענו באוטו עם המתווך ואמרתי לו ששום איזור לא רועש מספיק בשבילי", נזכרת אפרת, "אפילו את רחוב קסטרו הוא התקשה למכור לי אבל בסוף הבנו שזה הדבר הכי קרוב לדיזנגוף שנקבל 🙂 מאד אהבנו את האיזור אבל את ההוצאות הגבוהות על שכירות אהבנו פחות, לקח לנו זמן להתרגל לזה אחרי מגורים של שלוש שנים בברלין בהן  חיינו באיכות חיים גבוהה מבלי להוציא יותר מידי כסף ולכן כעבור שנה הגענו למסקנה שהגיע הזמן לעבור לבית משלנו… לפני כמה חודשים קנינו בית בסאניוויל ואנחנו מאד מאושרים עם ההחלטה.

העיסוקים שלנו- אפרת, שאולי מוכרת לחלקכם מהקונצרטים של "אופרה למשפחות" המתקיימים ב-OFJCC, חיה את עולם המוסיקה כבר מגיל 4. היא החלה בשיעורי טרום כלי בקונסרבטוריון בתל אביב ובגיל 6 החלה ללמוד פסנתר. את האהבה שלה לפסנתר ולמוסיקה בכלל היא חבה למורה שלה לפסנתר אשר לימדה אותה במשך 14 שנה והקשר ביניהן, לדבריה, היה כמו של אמא ובת.

את הבגרות שלה בתיכון עירוני א' היא עשתה במוסיקה ובצבא שירתה בתזמורת צה"ל. את התואר הראשון שלה עשתה באקדמיה למוסיקה במגמת פסנתר סולו ואת התואר השני בהדרכת זמרים ומוסיקה קאמרית.

מפגש מקרי במסדרונות הקונסרבטוריון במהלך התואר השני הוביל אותה לנגן בסדנת האופרה של ג'ואן דורנמן וכך החלה לפתח את מקצוע הקורפטיציה שזהו אימון וליווי זמרים באופרה. היא עבדה באופרה הישראלית, ניגנה בהמון הפקות בארץ ובאינספור קונצרטים עד שבשלב מסויים הרגישה תחושת מיצוי ורצון להתפתח בחו"ל. מאחר שבברלין יש קהילה גדולה של מוסיקאים (וגם אח שלה מתגורר שם כ-12 שנה ומנגן ככנר באופרה של ברלין בניהולו המוסיקלי של דניאל בארנבוים), סימנה אותה אפרת כיעד למעבר.

באותה תקופה עבד מירון במחלקת ה-Risk שבפייפאל, והרעיון לעבור לברלין לא הלהיב אותו במיוחד, מה גם שהוא לא האמין שהוא יוכל להמשיך ולעבוד שם בחברה. אולם, באופן מפתיע הוא הצליח לקבל הצעה שמצאה חן בעיניו וכך, ללא יותר מידי הכנות מוקדמות, עברו עם יונתן בן השנה לברלין הקפואה, מירון עבר למחלקת ה-Product שבפייפאל ואפרת החלה לפתח את עצמה בתחום האופרה. היא עבדה עם זמרים מבתי האופרה של ברלין והופיע בקביעות ברחבי גרמניה בתוכנית שכונתה ״ברלין-תל אביב״, בנוסף היא פיתחה את התוכנית Opera For Families  בהשראת פעילויות החינוך שהייתה עושה עם האופרה ברחבי הארץ. "התוכנית התגבשה מתוך צורך 'אגואיסטי' שלי לתת לילדי אפשרות להנות מקונצרטים בעצם מהיום שנולדו", מספרת אפרת, "רוב מופעי האופרה דורשים ישיבה מסודרת בשקט בכיסא והם לאו דווקא מתאימים לגיל הרך. ב'אופרה למשפחות' אנחנו פונים אפילו לילדים בני שנתיים, לא מדברים במילים גבוהות מידי והכל בגובה העיניים. התוכנית זכתה להצלחה גדולה בברלין, הופענו בגני ילדים, בקהילה היהודית ובשפיל-קפה שהם בתי קפה-משחקיות לילדים.

efrat levyהחיים בברלין היו לדבריהם מדהימים אבל קשה היה להם לשאת את מזג האוויר הקר. תוך שהם שוקלים את צעדיהם הלאה, קיבל מירון הצעת עבודה בקליפורניה והדילמה האם לעבור לכאן או לא הייתה גדולה. אפרת חששה מאוד וראתה את המעבר לכאן כאקורד סיום הקריירה המוסיקלית שלה. היא כבר החלה לחשוב על כיוונים חדשים בהם תוכל לעבוד, על תחומים אחרים אותם תילמד, אך עם הנחיתה כאן השתנו תוכניותיה, או ליתר דיוק התמזל מזלה, והיא הכירה זמרת אופרה מדהימה בשם רונית וידמן שמופיעה בכל ה-venues הגדולים בארה"ב. אפרת שיתפה אותה ברעיון להפוך את המקום ל״עמק האופרה״ ומאז הן יוצרות יחד תוכניות איכותיות וביניהן "אופרה למשפחות" שיתחיל בקרוב עונה שנייה ב-OFJCC, האופרה ״הדיבוק״ מאת עופר בן-אמוץ ובנוסף משמשת אפרת כמנהלת הפדגוגית בבית ספר לאומנויות הבמה אשר נפתח ב-OFJCC לפני כשנה וחצי  בו היא שואפת לטפח דור צעיר של אוהבי מוסיקה ובמה באמצעות  שיעורי מוסיקה, ריקוד, פיתוח קול וכדומה.

על הילדים- "יונתן נולד בישראל ובגיל שנה עבר לברלין שם למד בגן דו לשוני (גרמנית ואנגלית) ולכן כשהגענו לכאן לא הייתה לו בעיה עם האנגלית", מספרת אפרת, "מאוד ניסינו לשמר את הגרמנית ואפילו שמנו לו באוטו ספרי אודיו בגרמנית, אך הוא די שכח את השפה. כיום הוא לומד בקינדרגרדן בווסט ואלי, לאחרונה התחלתי ללמד אותו פסנתר והוא גם הולך לחוג קראטה.

מאיה הולכת לגן CCLC שבלוס אלטוס, היא פרפורמרית בנשמה וכבר בגיל שנה היא שרה את חליל הקסם בצורה מדהימה. גם היום היא שרה את כל שירי הנסיכות של דיסני ברמה שמפתיעה לגילה, אך למרות הכישרון הגדול, אם זה תלוי בי, אני אעשה הכל כדי שלא תהיה זמרת אופרה. זה מקצוע אכזרי ותובעני והייתי מעדיפה שתהיה לשניהם עבודה מסודרת עם עתיד בטוח, הרי בשביל זה הגענו לסיליקון ואלי" 🙂

טיול מומלץ- אנחנו מאוד אוהבים לטייל, אבל מאז שנולדו הילדים אנחנו מעדיפים טיולי בטן גב, בלי הליכות רגליות ארוכות מידי. נהנינו מאוד בהוואי ואם לטייל ביעד קרוב יותר, אז אנחנו מאוד אוהבים לנסוע לחוף ב-Half Moon Bay.

מסעדה אהובה- אנחנו לא מחובבי הבשר ובכל זאת האהובה עלינו היא לוס אלטוס גריל.

טיפ לחדשים בעמק-  מאחר שאנחנו כבר מנוסים במעברים, הטיפ שלנו תקף לכל מי שעושה רילוקיישן- להאמין בעצמך וביכולת של הילדים להסתגל, להאמין שאפשר ליצור יש מאין ולא לפחד מהחדש והלא מוכר.

איפה אתם בעוד 5 שנים? בעזרת השם עם אזרחות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Back to top button