על חשיבותה של צוואה הונית בישראל במהלך הרילוקיישן

בימים אלו יוצאת לשכת עורכי הדין בישראל במסע הסברה נרחב לשם הגברת המודעות לעריכת צוואה בישראל. עבור אלו המתגוררים בארה"ב ולהם נכסים בישראל או ילדים מתחת לגיל 18 עם אפטרופוס מיועד החי בישראל הנושא רלוונטי גם כן ועו"ד שרון אריאלי מסבירה לכם את הסיבה

מאת: עו"ד שרון אריאלי

בימים אלו יוצאת לשכת עורכי הדין בישראל במסע הסברה נרחב לשם הגברת המודעות לעריכת צוואה בישראל.

הדבר חשוב פי כמה לאלו אשר יוצאים לרילוקיישן או מתגוררים בארה"ב ולהם נכסים בישראל או ילדים מתחת לגיל 18 כאשר האפטרופוס המיועד לילדים חי בישראל. הנושא החשוב נדחק אצל רבים לתחתית הרשימה במסגרת ההכנות ליציאה לרילוקיישן ובמהלך השהות ההתחלתית במדינה החדשה.

Closeup of male hand signing a contract, employment papers, legal document or testament. Isolated over black background.

עם זאת יש לזכור כי השוני בין חוקי הירושה במדינת ישראל לבין חוקי הירושה בקליפורניה או בכל מדינת יעד אחרת אליה יוצאים לרילוקיישן קיים ועל כן חשוב מאוד להסדיר את הנושא בשני מישורים:

  1. צוואת משמורת – הורים אשר להם ילדים מתחת לגיל 18 שנים צריכים להכין צוואת משמורת הקובעת את זהות האפוטרופוס של הילדים למקרה (חס וחלילה) בו שניהם לא יהיו כשרים למשמורת ילדים במהלך הרילוקיישן. בעניין זה רצוי לפנות לעו"ד אשר בקיא בחוקי הירושה במדינת היעד ובמדינת המוצא ולהסדיר את נושא משמורת הילדים בצורה כזו שלא תיווצר סתירה בין החוקים השונים ועל מנת להביא לפישוט ולייעול התהליך.
  2. צוואה ההונית – לעניין זה חשיבות רבה ומשמעותית בעיקר במידה ולבני הזוג נכסים בישראל וזאת לאור העובדה כי גם קיום של צוואה במדינת הרילוקיישן אינו מכסה על נכסים/עזבון אשר קיים בישראל.

את הצוואה אשר תבוצע בישראל ניתן לצרף ל-Trust האמריקאי וכך למעשה תסדירו את הטיפול בכל הנכסים אשר בחזקתם בארץ ובמקום המושב.

כמו כן לאלו אשר הותירו נכסים בישראל יש לקחת בחשבון שורה של חיקוקים ועדכונים אשר בוצעו בחוקי מיסוי המקרקעין בתקופה האחרונה בישראל ואשר יכולים להשפיע על חלוקת/מכירת הנכסים אשר נותרו בישראל:

  1. מחצית דירה ומעלה אשר התקבלה בירושה נחשבת כדירה נוספת לעניין מס שבח (תיקון 85 לחוק מיסוי מקרקעין – במקום שליש שהיה נהוג לפני התיקון) זאת אומרת שמי שקיבל בירושה פחות ממחצית דירה בנוסף לדירה היחידה שלו בישראל יוכל עדיין למכור את הדירה היחידה בפטור מלא.
  2. העברה ללא תמורה של דירת מגורים לאח/אחות בישראל אינה מזכה בפטור ממס שבח רק אם מעביר המתנה קיבל את הדירה בירושה או מתנה מההורים.
  3. מכירת דירה יחידה בישראל בפטור ממס שבח על ידי תושב חוץ מחייבת הוכחת דירה יחידה בדמות אישור מרשות המיסים במקום המושב (בנושא זה חלו הקלות משמעותיות בתקופה האחרונה).
  4. מסלול מס ליניארי מטיב למי שלא זכאי לפטור דירה יחידה במסגרת תיקון 76 לחוק.

 

לאור השינויים האחרונים בחקיקה מתגברת החשיבות הגדולה בהסדרת הנכסים אשר הושארו מאחור בתכנון מס נכון וכמובן לא לדחות את הסדרת נושא כתיבת הצוואה בישראל.

וכפי שגרסו חכמינו אין טעם לדחות את המשימה כי

 כתיבת צוואה סגולה היא לחיים ארוכים…”

 

*הכותבת שרון אריאלי חזרה לישראל לאחר מגורים בעמק הסיליקון וכיום הינה עורכת דין המתמחה בייצוג תושבי חוץ כחלק משותפות פעילה במשרד עורכי דין אריאלי-בן לולו-סמדרי.

Sharon Arieli Adv. Sharon@ks–relaw.com Cell: +972-508270275

www.ks-realw.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Back to top button