הכירו את תיאטרון הילדים של הילה ויפעת
אחרי 4 שנים של עבודה קשה ורזומה של 5 הצגות ואלפי צופים ברחבי ארה"ב, הצליחו הילה ויפעת לבסס את עצמן ולהפוך לתיאטרון הילדים הרשמי של העמק. עם כל האתגרים שניצבו בפניהן, כיום הן מתמודדות עם האתגר הקשה ביותר- חזרתה לארץ של הילה, מה שעדיין לא מפריע להן להמשיך בעשייה ולהעלות בקרוב את ההצגה "ילד פלא" בסיועו של ה-ICC
4 שנים אחרי שהעלו את הגרסה הראשונה לתיאטרון שלהן, הילה ויפעת מגדירות את עצמן כסטארט אפ לכל דבר. ממלאכת התסריט, הבימוי והתלבושות ועד לעבודת השיווק וההפקה- הכל היה מונח על כתפיהן ובעבודה סיזיפית והמון יזע ודמעות הן הצליחו לבסס את עצמן ולהפוך לתיאטרון הילדים הרשמי של העמק.
"הרעיון להקים כאן תיאטרון שיהיה מזוהה כל כך עם ישראל ועם ההוויה שלה הגיע בעקבות שאלה תמימה של אחד מילדינו שתהה האם בפורים גם דופקים על דלתותיהם של אנשים ושואלים אם הם רוצים טריק או טריט", הן מספרות, "עם כמות הישראלים פה ותחושת הקיבוץ אנחנו אולי מרגישים חצי רגל בישראל, אבל מסתבר שילדינו לא וזה צבט בלב. הצביטה הזאת גרמה לנו להבין שהתפקיד שלנו פה הוא לספר לילדים שלנו את כל המסורות הנפלאות מישראל, ולהעביר להם את האהבה שלנו לחגים, לתרבות, ולחיים בכלל. ההצגה הראשונה שהעלנו הייתה "ילדות ישראלית" שנכתבה מתוך געגוע ורצון לתת טעימה קטנה מחוויות הילדות הבלתי נשכחת שלנו בארץ. בחמ"ל קטן שהקמנו בגראז' של הילה, בנינו את התפאורה, תפרנו תלבושות, הפעלנו חברים שעזרו לנו להקים את הבמה והתחושה הייתה שנבנה כאן תיאטרון קהילתי קטן בו כולם לוקחים חלק".
ומאז, בעבודה קשה הן גדלו וצמחו וכיום, עם רזומה של חמש הצגות שונות שהועלו ברחבי ארה"ב ואלפי צופים נאמנים, הן מרשות לעצמן לנשום קצת לרווחה וליהנות משיתוף הפעולה החדש שלהם עם "ברלינר הפקות", אחת מחברות ההפקה הגדולות בארץ, אשר תוריד מהן קצת את נטל ההפקה ותאפשר להן להתמקד במה שהן הכי אוהבות- המשחק. ברלינר הפקות אשר אחראית בין היתר להצגות כמו הכבש ה-16, דלת הקסמים וספר הג'ונגל זיהתה את הפוטנציאל של תיאטרון הילדים ומבחינת הילה ויפעת מדובר בסוג של אקזיט קטן וכניסה למגרש של הגדולים.
"כמו בסטארט אפ, כשנכנס משקיע חדש, קשה בהתחלה לשחרר ולתת לו לקבל החלטות", הן אומרות, "אחרי 4 שנים של ניסוי וטעיה אנחנו יודעות בדיוק מהו סוג הקהל כאן, למה הוא מתחבר ובאיזו שפה לפנות אליו ולכן בהצגה החדשה, "ילד פלא", שתעלה בקרוב בפאלו אלטו בסיוע של ה-ICC, סיפור המסגרת יהיה זהה לזה של ההצגה המקורית מישראל אבל הניואנסים הקטנים, השפה ודברים שנראים מובנים מאליהם לילדים בישראל, יקבלו כאן צורה שונה".
עם שני שחקני חיזוק, אורי ברוטמן ואלעד אבירן, יעלו השתיים הפקה מושקעת בניהולו המוסיקלי של קובי אושרת ובבימויו של עודד פז מה"פיג'מות" ובימים אלו עומלות כבר על הפרוייקט הבא- הפקת מקור העוסקת במעברים ומספרת את סיפורה של ילדה אשר חזרה מרילוקיישן ומשתלבת בארץ.
אז רגע דל נראה שאין להילה ויפעת ועם כל הקושי והאתגרים אשר ניצבו בפניהם עד היום, בימים אלו הן נאלצות להתמודד עם האתגר הכי גדול שהוא חזרתה לארץ של הילה והעבודה על הלונג דיסטנס ריליישנשיפ שלהן. הילה התגוררה בעמק כ-5 שנים ולפני חודשים ספורים שבה עם בעלה ושלוש ילדיה לביתה ברמת השרון. לדבריה, הכל חזר לקדמותו, אם זה ההווי החברתי, המשפחה ושגרת החיים, אבל אחרי תקופה כל כך ארוכה בחו"ל האדם משתנה והתחושה הזאת זה משהו שצריך להתרגל אליו. "ציפינו לקבל שוק גדול כשנחזור, אבל השד לא היה נורא כל כך", מספרת הילה, "הארץ מתפתחת, האנשים נחמדים, לא נתקלתי בחוסר סובלנות, אבל ההתאקלמות עבורי לא היתה כל כך קלה כי למעשה לא סיימתי בארה"ב פרק. אני ממשיכה לעבוד גם שם וגם פה ובקרוב צפויה להגיע לסיבוב ההופעות שלנו. העבודה על ההצגה נעשית דרך הטלפון או בסקייפ, בשעות לא שעות, אבל עם כל הקושי, אני נהנית מהעשייה. בגלגול הקודם שלי, לפני שהגעתי לארה"ב, רציתי להיות מנהלת בית ספר ובקרוב אני מתחילה ללמוד מנהל חינוכי ופסיכודרמה כדי למלא את עצמי, אבל האהבה הגדולה שלי הוא התיאטרון וכבר דחיתי כמה הצעות עבודה מאז שחזרנו כדי להתמקד בזה".
גם יפעת שואפת להמשיך בתחום היצירתי, לכתוב שירים, לשיר ולשחק. את דיסק הבכורה שלה היא הוציאה בהפקתו המוסיקלית של דניאל סלומון ולא מזמן זכתה לעמוד איתו על הבמה בהופעתו המוצלחת ב-OFJCC. את מרבית האנרגיה שלהן מקדישות הילה ויפעת לתיאטרון הילדים ומקוות להופיע עם ההפקות שלהן בכל רחבי ארה"ב וכיאה לסטארט אפ מוצלח, גם לראות כסף מכל העבודה הקשה 🙂
בחג סוכות תעלה ב-OFJCC ההצגה "ילד פלא", אשר תציג גם בלוס אנג'לס, לאס וגאס וסיאטל. לרכישת כרטיסים לחצו כאן