אוסקר 2017‎: עשרת הסרטים המנצחים של דלית

ביום ראשון זה שוב קורה. אבק כוכבים, יפות ויפים, שטיח אדום, נאומים נרגשים, מי לבשה מה, ומי לעולם יזכו בתואר ״זוכה/ת פרס האוסקר לשנת 2017״. לרגל האירוע, פקדה דלית את בית הקולנוע ארבע פעמים בשבוע האחרון רק כדי להשלים את רשימת הסרטים המנצחת שלה. ויש גם מתכון מנצח להתפנק עליו בזמן הצפייה

שמתי לי בוטוקס,

הדבקתי ריסים,

לבשתי שמלה מלאה נצנצים

שזרתי שיער

והכול כבר מוכן

עכשיו רק חסר שיבוא…

האוסקר.

כן, חברים, ביום ראשון הקרוב זה שוב קורה. אבק כוכבים, יפות ויפים, שטיח אדום, נאומים נרגשים, מי לבשה מה, ומי לעולם יזכו בתואר ״זוכה/ת פרס האוסקר לשנת 2017״. קבלו בבקשה במחיאות כפיים סוערות את משתתפי הטקס ה-89 במספר של פרסי האקדמיה שיתקיים בהוליווד בהנחיתו של מנחה הטלוויזיה והקומיקאי, ג'ימי קימל.

אהבתי לקולנוע באמת שאינה יודעת גבולות. כששמח לי, בא לי ללכת לקולנוע, וכשעצוב ורע לי על הלב – גם כן. אני אוהבת לצפות בסרטים עם חברים, עם חברות, עם האיש היקר, ובעיקר – לבד. לסרטים ישראלים יש בליבי תמיד פינה חמה, וכן לסרטים אירופאים וזרים. לסרטים קטנים ועצמאיים יש לי המון הערכה, וסרטים דוקומנטריים מרתקים אותי. סרטים, ממש כמו אוכל, אם הם עשויים היטב – הם תענוג. השנה החולפת, הביאה איתה למסך הגדול הרבה רגעים מרגשים, סיפורים מדהימים והופעות בלתי נשכחות. מה שמיוחד בעיני השנה, זאת העובדה שלא מעט סיפורים קרו באמת, ולא נרקמו במוחם הקודח של תסריטאים מיומנים. שוב ושוב, נוכחנו לדעת שהמציאות עולה על כל דמיון. והשבוע, כמידי שנה, אני משתפת אתכם ברשימת עשרת הגדולים הפרטית שלי, וכמובן, במתכון מנצח.

Manchester by the sea

״מנצ׳סטר ליד הים״ הוא סרט מפתיע ברגישות ובאיפוק שלו. הוא שונה בתכלית השינוי מכל סרט הוליוודי, שבלוני. כבר מזמן לא ראינו בקולנוע דמות ראשית גברית כה מורכבת, עדינה, כובשת ונוגעת ללב. לא אגלה לכם יותר מידי פרטים על עלילת הסרט. אלף, משום שיש סרטים שעדיף לא לדעת עליהם יותר מידי, ובית, משום שמי שעדיין לא ראה – שילך. רק אומר שקייסי אפלק (כן, האח של) מהפנט, ומישל וויליאמס מספקת את אחת ההופעות הנשיות המרגשות ביותר שנראו בשנים האחרונות. מורכב ורגיש!

Moonlight

״אור ירח״ הוא סרט יפיפה, שעל אף הנושאים הקשים והכואבים שהוא עוסק בהם, הוא מצטיין ברגישות ובאיפוק יוצא דופן. הסרט מגולל את סיפורו של צעיר אפרו-אמריקאי, מילדותו ועד בגרותו, דרך כל הקשיים שהוא נתקל בהם בחייו. הטיפול העדין וסגנון ההגשה הלירי והמאופק, חרף העיסוק בנושאים הטעונים של חברת השחורים והגייז, מעוררים התפעלות גדולה ומחשבה. שונה, מקורי ומשוחק מצוין!

La La Land

במקרה הזה, מדובר בקסם קולנועי במלוא תפארתו. למען האמת, כדי לשכנע אותי, צריך היה להגיד רק שתי מילים: ריאן גוזלינג. אני מוכנה ללכת לראות כל סרט שלו, ואפילו המילה ״מיוזיקל״ לא מרתיעה אותי. גוזלינג (טוב, נו, וגם אמה סטון) כבש את המסך ואת ליבי בכשרון המשחק, הריקוד, הנגינה והשירה שלו. בקיצור, סרט שהוא חגיגה של צבע, הרמוניה קולית וריקודים מושלמים. מחווה יפיפיה ללוס אנג׳לס, הלא היא עיר הלה לה לנד. זהו הישג אדיר לצ׳אזל, הבמאי המצוין של הסרט המעולה ״וויפלאש״. וגוזלינג, כבר אמרנו?  כובש!

Hidden Figures

סרט נפלא, מרגש ומשוחק היטב, ששוב מבוסס כולו על דמויות אמיתיות. הסרט מגולל את סיפורן המדהים של שלוש נשים אפרו־אמריקאיות, שמילאו תפקיד חשוב בתוכנית החלל האמריקאית בשנות ה-60. מדובר בדורותי ווהן (אוקטביה ספנסר), שמפקחת על קבוצה של חשבונאיות שחורות במשרד קטן באזור מרוחק של נאס"א, מבלי לזכות בתואר מפקחת, מרי ג'קסון (ז'אנל מונה, שמופיעה גם ב"אור ירח"), ששואפת להיות מהנדסת, אך לשם כך עליה להתקבל ללימודים בבית ספר לבן, שעל פי חוק לא קיבל מעולם תלמיד או תלמידה שחורים, וקתרין גובל (טאראז'י פ' הנסון), מתמטיקאית על גבול הגאונות, שמתקבלת לעבודה במרכז של נאס"א המאוכלס כולו בגברים לבנים ומנוהל על ידי אל הריסון (קווין קוסטנר). על אף תרומתן החשובה, נחישותן ואומץ ליבן, הדמויות ההיסטוריות נשארו עד היום אלמוניות. חשוב ומעורר השראה!

Lion

סיפורו הלא יאומן של סארו ברירלי, ילד הודי בן חמש, שהתלווה לילה אחד אל אחיו ואיבד את דרכו בתחנת הרכבת באישון לילה. הסרט מבוסס על סיפור חייו האמיתי והמופלא של סארו (אריה בהודית) שכעבור 25 שנה, הצליח בדרך נס לאתר מבין ביליון איש בהודו את משפחתו ולהתאחד עם אימו הביולוגית. זיכרונות ילדות של ילד בן חמש מצליחים להחזיר אותו, כנגד כל הסיכויים, מאוסטרליה הרחוקה כל הדרך אל בית אימו ומשפחתו. מפעים!

Loving

סיפור אהבתם האמיתי והבלתי יאמן של זוג ששם משפחתו כבר אומר את הכול. מילדרד וריצ'ארד לאבינג – היא שחורה, הוא לבן – נעצרים בשנת 1958 רק משום שהעזו למסד את אהבתם במדינת וירג'יניה. השופט שדן בעניינם קבע שיגורשו לאלתר אל מחוץ לגבולות המדינה בה נולדו, אך בני הזוג לאבינג החליטו להילחם על זכויותיהם. הם פנו לשני עורכי דין מתחילים אך מבריקים, ויחד איתם שינו את פני ההיסטוריה: לאחר מאבק בן תשע שנים, פסק בית המשפט העליון כי החוקים נגד נישואי תערובת נוגדים את החוקה. מעבר לחשיבות הסיפור בתולדות המאבק לזכויות האדם, מוצגת אהבתם הפשוטה, הכה-אמיצה והצנועה להפליא של בני הזוג לאבינג. מעודן ומרגש!

על נפלאות הסרט הקצר

בסרט קצר, ממש כמו באמנות הסיפור הקצר, חשוב לדייק. זאת הליכה על חבל דק, או אם תרצו, על משטח קרח. כל מעידה או צעד לא זהיר מפירה את האיזון ומיד אתה נופל לתהום. ממש כפי שלמדנו בסדנת הכתיבה של מאיה ערד הכה-מוכשרת, תפקידו של מספר הסיפורים הוא ללקט ״רגעים״, ללכוד אינטראקציות ולהפיח בהם חיים. יש ללטש אותם, לחדד את התיאור, וכל זאת בזמן קצר מאוד. כמו בועת סבון שיכולה להפנט אותך ולגרום לך לעקוב אחריה בעניין אך בשניה אחת היא עלולה להתנפץ לך בפנים. השנה, צפיתי בסרטים המועמדים לפרס הסרט הקצר והחוויה הייתה מענגת. ממש כמו לפתוח בונבוניירה טעימה ולנסות בה ממגוון הפרלינים.

Ennemis Intérieurs" – Enemy Within" הצרפתי מספר את סיפורו של תושב צרפתי יליד אלג׳יריה המוצא את עצמו בחקירה צולבת ובדילמת מוסרית נוקבת, בשעה שהוא מגיש בקשה לאזרחות צרפתית.

"La Femme et le TGV" השוויצרי בכיכובה של ג׳יין בירקין הנהדרת הוא סיפור על אישה מבוגרת שנוהגת לנופף בדגל שוויץ בכל פעם שעוברת הרכבת ליד ביתה. יום אחד הכול עומד להשתנות בחייה.

"Silent Nights" סרט דני החושף סיפור אהבה בין אזרחית דנית המתנדבת ומסייעת למהגרים חסרי כל, המתאהבת במהגר מגאנה.

"Sing" סרט הונגרי קטן ומקסים על חברות אמיצה בין שתי בנות השרות במקהלת בית הספר.

"Timecode" סרט ספרדי מצוין על זוג שומרי לילה בחניון המתקשרים בדרך מיוחדת, וללא מילים. מקורי ונפלא!

סרט דוקומנטרי

נוגע ללב וראוי לציון הוא שירו של סטינג ״The Empty Chair". זהו שיר הנושא מתוך הסרט הדוקומנטרי Jim:The James Foley Story. הסרט, מבית היוצר של HBO, מלווה את חייו של העיתונאי האמריקאי ג׳יימס פולי, שנחטף בסוריה בשנת 2012 ושנתיים לאחר מכן הוצא להורג בעריפת ראש על ידי דאע"ש. האירוע, שצולם והופץ בכל העולם הפך את פולי לסמל – והסרט האינטימי והמפתיע חוזר והופך אותו שוב לאדם.

Arrival: הזוכה בקטגורית הסרט המפוספס של השנה

זאת היתה, ללא ספק, ה-שנה של הג׳ינג׳יות. בין ניקול קידמן ב-Lion, לאמה סטון בלה לה לנד ועד איימי אדאמס ב-Arrival האדומות להטו השנה. ועם כל חיבתי הרבה לאדומות השיער, ויש לי אליהן חיבה רבה, אני מודה בהכנעה שלראות את איימי אדאמס מתנשפת במשך שעה וחצי בתוך חליפת אסטרונאוט אל מול יצורים עציים המתקשרים באמצעות מעגלי דיו שחור, אפעס, לא עשה לי את זה. אדאמס המצוינת משחקת פרופסורית מבריקה לבלשנות, המגויסת על ידי הממשלה בכדי לפענח את שפתם של יצורים משונים שהופיעו לפתע על פני כדור הארץ. אך אוי לבושה, הקצב האיטי התיש אותי ו…נרדמתי באמצע. הייתי נותנת לזה עוד הזדמנות, שכן יש מצב שפשוט הייתי עייפה.

ולסיום, המתכון זוכה פרס האוסקר לשנת 2017 הוא המתכון הסודי לבראוניז מהמאפייה המשובחת של Marla. הקפידו להשתמש בחומרים הטובים ביותר ולעקוב אחר ההוראות בקפידה. כך תזכו לטעום מהבראוניז החלומיים האלה ובאוזניכם יהדהדו מילות הקסם: אנד דה ווינר איז… מרלה בייקרי!

בראוניז שוקולד מריר

מה צריכים?

1 כוס חמאה + מעט לשימון התבנית

13/4  כוס דסקיות שוקולד מריר 68% של Tcho

11/2  כוס סוכר אורגני

9  ביצים

11/2  כפיות אספרסו

2  כפיות תמצית ווניל

1  כפית מלח

13/4  כוס קמח אפייה

1 כוס קמח רגיל

מה עושים?

מחממים תנור לחום של 325 מעלות פרנהייט. משמנים תבנית אפייה בגודל 8x12x2 מכל צדדיה. מצפים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים גם אותו בחמאה. בקערה חסינת אש, מעל לסיר עם מים רותחים, מערבבים את החמאה, השוקולד, האספרסו, המלח ותמצית הווניל. מצננים. מערבבים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר. מוסיפים מחצית מתערובת הביצים לשוקולד המומס, ואילו את שארית תערובת הביצים מחממים טיפונת מעל לסיר המים הרותחים. מעבירים מיד למיקסר ומערבלים במשך 5 דקות במהירות בינונית, עד שהתערובת בהירה ותפוחה. שופכים את תערובת הביצים והסוכר לתוך השוקולד ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. מוסיפים את הקמח המנופה בשלושה חלקים תוך ערבוב. מעבירים לתבנית ואופים במשך 25 דקות. מצננים בטמפרטורת החדר. מצננים במקרר במשך 3 שעות לפחות לפני החיתוך. מגישים בטמפרטורת החדר.

 

צפייה מהנה!

שלכם,

דלית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Back to top button