כמו בבית: ביקור במסעדת Ba-Bite

בעיתוי מושלם, כשמפלס הגעגועים לארץ כבר חצה את הקו האדום, גילתה דלית גבירצמן את מסעדת Ba-Bite של השפית מיקה טלמור שמגישה מטעמים מהמטבח הים תיכוני. תערובות התבלינים המיוחדות של מיקה, צירי המרק המוכנים כולם במקום, הכבושים למיניהם, הטאג׳ין, הסלטים, החומוס, הבירות הישראליות מתוצרת ״מלכה״, הסלט הישראלי הקצוץ דק דק, כל אלה לצד האוירה החמה במקום יצרו בילוי מושלם. בדיוק כמו בבית

מאת: דלית גבירצמן

הנה שוב חוזרים אלינו הימים, הימים הארוכים של חופשת הקיץ. בכל מקום כולם מדברים על תוכניות הקיץ שלהם, כן נוסעים לארץ, לא נוסעים לארץ, ואצלי, מפלס הגעגוע כבר חצה מזמן את הקו האדום. מרגישה שאני פה רק בגופי. בנפשי, אני כבר מתרוצצת מיוזעת מבית קפה תל אביבי אחד למישנהו, מחבקת ומחובקת, ממלאה מצברים ומתענגת על האוכל של הבית, שאין שני לו בכל מליוני המסעדות.

אצלי הספירה לאחור כבר החלה, ובשבועות האחרונים, אני מוצאת את עצמי נוסעת על הכביש המהיר, מקשיבה לגלגל״צ ומרגישה כאילו אני כבר שם. חושבת רק על מה להביא איתי במזוודה ואיך לשמח, וככל שגוברים הגעגועים, כך הולכת וגובהת ערימת המתנות שבחדר השינה.

ואז, בעיתוי מושלם, כשאני כבר חולמת על מטבח ישראלי וטעמים מוכרים, אני שומעת על מסעדת Ba-Bite באוקלנד. איך לא שמעתי עד כה על המסעדה הזאת, עדיין לא ברור לי. אך מהרגע שנודע לי שממש כאן, קרוב לבית, יש מסעדה שמרגישה לגמרי בבית – אני נכנסת למכונית, שמה ידיים על ההגה, שמה גלגל״צ ונוסעת לפגוש את מיקה טלמור, השפית של מסעדת ״בבית״.

אתם מכירים את זה, שיש לכם פגישה עם מישהו בפעם הראשונה, אתם מעריכים שתיקח לכם מקסימום שעה-גג, אתם אומרים בבית שאתם קופצים לפגישה וכבר חוזרים, שמים מדחן לשעה וחושבים, ככה בקטנה, ואז בפגישה שוכחים את עצמכם לגמרי? ככה בדיוק זה היה לי עם מיקה טלמור. ברגע הראשון נתקלתי בזוג עיניים גדולות, כחולות ומאירות. ואז ראיתי חיוך, גדול כזה, חם ואמיתי, והצחוק המתגלגל שלה מיד גרם לי להתאהב ולרצות להישאר עוד ועוד.

בשניות, אני כבר מרגישה לגמרי בבית. אל השולחן מתחילות לזרום צלחות קטנות עם מבחר מאזטים- חומוס, טחינה, סלט סלק נהדר, חמוצים, פלאפל במילוי מקורי ומפתיע של גבינת פטה, וחברים, הבאבא גנוש – מושלם. עכשיו תקשיבו, אני לא ממש מבינה בבבא מציעא וגם לא בבבא בתרא, אבל בבבא גנוש אני כן מבינה, וזה של מיקה – פשוט מעולה!

אז הנה לכם שישים שניות על השף מיקה טלמור והמסע הקולינרי שלה:

Photo by Tamara Albaitis

היא נולדה וגדלה בקרית ביאליק, אחרי הצבא הלכה ללמוד טבחות (ככה קראו לזה אז) בבית הספר ״דביר״ בחיפה ועשתה את הסטאז׳ שלה במלון שרתון בתל אביב. לאחר מכן היא קיבלה הצעת עבודה בקולורדו ושם שמעה על בית הספר היוקרתי לקונדיטוריה בקליפורניה. מאחר ותמיד נמשכה לקינוחים, החליטה לנסוע ללמוד. היא הגיעה ל-bay area בשנת 98׳ ומאז היא כאן. בבית הספר הכירה את בעלה, רוברט. מיקה עבדה בתור פייסטרי שף בכמה מסעדות, ולהשלמת הכנסה, עבדה בחברת קייטרינג. היא התחילה כמנהלת אירועים ומשם קצרה היתה הדרך להקמת עסק מצליח משלה. משנת 2005 החלה לנהל עם בעלה את חברת האירועים המצליחה Savoy, ובסוף 2014 קיבלה חוזה לליין ים- תיכוני עם חברת munchery. לפני כשנתיים הם פתחו את המסעדה, והיד עוד נטויה.

כשאני שואלת את מיקה במה היא הכי גאה, היא מספרת לי בהתרגשות על הקשר החם שיש להם עם צוות העובדים, רובם ככולם מהגרים, המלווה אותם כבר שנים. ואכן, תחושת המשפחתיות אופפת אותך ומהרגע הראשון אתה מרגיש שזה מקום שנותנים בו את כל הלב והנשמה. קהל הלקוחות של מסעדת ״בבית״ נאמן וקבוע עד כדי כך שהצוות מכיר אותם בשמם וכבר יודע בדיוק מה הם נוהגים להזמין. קירות המסעדה מעוטרים בקולאז׳ים יפיפיים של רימונים בעיצובה של מרב, אחותה של מיקה ובפסיפסים של האמנית הישראלית רעות עבד. האהילים, מעשה ידיו של רוברט, עשויים ממקצפים גדולים של מיקסרים תעשייתיים והצבעים החמים של המסעדה, כולם גורמים לך להרגיש הכי ב-בית.

Photo by Tamara Albaitis

בכל ביס שלקחתי הרגשתי את האהבה וההקפדה. תערובות התבלינים המיוחדות של מיקה, צירי המרק המוכנים כולם במקום, הכבושים למינהם וחומרי הגלם הטריים והאורגניים הם רק חלק מסוד ההצלחה של מסעדת ״בבית״. הטחינה שבה הם משתמשים היא טחינת אל ארז מנצרת. מנות הדגל של המסעדה הן הטאג׳ין, הסלטים, החומוס, והבירות הישראליות מתוצרת ״מלכה״ המוגשות לצד קמבוצ׳ה ותה עם נענע. סלט שירז, הוא הוורסיה של מיקה לסלט ישראלי קצוץ דק-דק, שאין טעים ממנו. האוכל הטעים והמוקפד לצד תחושת המוכרות והביתיות הם פשוט שילוב מנצח!

מיקה מספרת לי על אירועים בלתי נשכחים שניהלה, תערוכות במומה שעשתה להן קייטרינג, מפגשים עם אנשים והאושר הגדול שגורם לה הבישול.

החיוניות, האנרגיה הטובה, הנדיבות, החיוך הכובש והכישרון של מיקה מיד גורמים לי לרצות לספר עליה לכל מי שאני מכירה. רואים עליה שהיא עושה את מה שהיא הכי אוהבת לעשות. שלא תגידו שלא ידעתם!

Ba-Bite, 3905 Piedmont Avenue, at Montell Street, Oakland, CA 94611

שלכם בהנאה,

דלית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Back to top button