קוויבק קנדה

במרחק של שעתיים וחצי (265 ק״מ) ממונטריאול, בקו כמעט ישר צפונה, נמצאת קוויבק. קנדה, שהיא ארץ רחבת ידיים, מחולקת למדינות, מחוזות בעלי שלטון כמעט עצמאי לחלוטין. כמו בארה״ב, יש שלטון מרכזי ומדינות המנוהלות באופן עצמאי. כל המחוזות של קנדה נמצאים תחת ראש ממשלה וקנדה היא חלק מהקומון וולט הבריטי  (common wealth). אוטווה היא עיר הבירה של מדינת קוויבק. קנדה היא המדינה השנייה בגודלה בעולם, אחרי רוסיה, וחיים בה כ- 35 מליון תושבים בלבד. קוויבק נמצאת רק 90 מייל מהגבול עם מיין בחוף המזרחי של ארה״ב ומספקת את רוב החשמל שצורכת מדינת ניו- יורק! מים הם קו הייצוא החזק של מדינת…

במרחק של שעתיים וחצי (265 ק״מ) ממונטריאול, בקו כמעט ישר צפונה, נמצאת קוויבק.

קנדה, שהיא ארץ רחבת ידיים, מחולקת למדינות, מחוזות בעלי שלטון כמעט עצמאי לחלוטין. כמו בארה״ב, יש שלטון מרכזי ומדינות המנוהלות באופן עצמאי. כל המחוזות של קנדה נמצאים תחת ראש ממשלה וקנדה היא חלק מהקומון וולט הבריטי  (common wealth). אוטווה היא עיר הבירה של מדינת קוויבק. קנדה היא המדינה השנייה בגודלה בעולם, אחרי רוסיה, וחיים בה כ- 35 מליון תושבים בלבד. קוויבק נמצאת רק 90 מייל מהגבול עם מיין בחוף המזרחי של ארה״ב ומספקת את רוב החשמל שצורכת מדינת ניו- יורק! מים הם קו הייצוא החזק של מדינת קוויבק.

מונטריאול היא העיר הגדולה של מדינת קוויבק,  בה חיים כ- 7.5 מליון תושבים. במונטריאול גרים קצת מעל 1.8 מיליון תושבים. העיר קוויבק היא קטנה, עם כמעט חצי מליון (500,000) תושבים, השלישית בגודלה במדינת קוויבק. קוויבק העיר נקייה ומטופחת עם ניחוח אירופאי ברור. הקלאסי בהתגלמותו. העיר נבחרה כעיר של אונס״קו בגלל מערכת החינוך וטיפוח אתרים עתיקים. זוהי העיר המבוצרת היחידה בכל אמריקה הצפונית.

הנסיעה לקוויבק ממונטריאול היא בצידו המערבי של הנהר הגדול ששמו סיינט לוראנס. שתי הערים קשורות לנהר הזה. האחת יושבת בצד המערבי של הנהר והשנייה, מונטריאול, מוקפת בו (מונטריאול היא אי די גדול מאמצע המאה ה- 17). הנהר הזה נשפך בסוף דרכו בדטרויט, מישיגן.

הנסיעה עצמה די משעממת. חוות וכפרונים קטנטנים, הרבה מאד שטח חקלאי ועצים, עצים, עצים. אבל קוויבק, ומפלי מונטמורנסי במרחק של כרבע השעה צפונה, בהחלט שווים ביקור. האמת, יום אחד מספיק לסיבוב, עם רכב שכור ולינה באיזור קוויבק.

קוויבק היא העיר העתיקה ביותר בקנדה; מציינים את תחילתה בשנים הראשונות של המאה 17 כהתיישבות הצרפתית הראשונה בצפון אמריקה. כאן מדברים כמעט רק צרפתית (אבל אנגלית היא שפתם השנייה והם מאד אדיבים) אך מסרבים להקרא צרפתים. הם רואים את עצמם כתושבי צפון אמריקה דוברי צרפתית וקוראים לעצמם  Frenchphone

ספור משעשע על ייחוסם של הקוויבקים למשפחת המלוכה הצרפתית: בין השנים 1660-1670 התקיימה תוכנית שנקראה על שמו של המלך לואי ה-14, בה הובאו שמונה מאות בנות בריאות ומחונכות הייטב לקוויבק, על מנת להנשא ולהוליד ילדים עם גנים צרפתיים חזקים. המטרה היתה לחזק את הקשר הדתי קאתולי והתרבותי לצרפת. רובם של תושבי קוויבק היום הם צאצאים לנישואים אלה (קירבה רביעית וחמישית לאצולה ומשפחת המלוכה הצרפתית).

מה מומלץ? להסתובב בעיר העתיקה, הכל ברגליים. לעלות עם הרכבל לחלק העליון, ללכת סביב. אל תחמיצו את סימטת האומנים ואת המלון, המצודה, הכי מפורסמת באמריקה הצפונית. דרך שער החומה מגיעים לבניין הפרלמנט המרשים וצפונית לו, הכניסה לסיטדל המתפקד היום בעיקר כפארק לאומי מתוחזק. פה המקום לנוח קצת, או הרבה, עם נשנושים ופיקניק מאולתר, ואפילו לתת לילדים זמן להוציא אנרגיה בריצה או שיטוט.

אני ממליצה לא לוותר על עלייה לקומה ה- 31 לתצפית של 360 מעלות מגובה של 750 פיט מה- observatory building מאחורי בניין הפרלמנט!

טיול נעים,

סיגל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Back to top button